Η Ζωή Κωνσταντοπούλου η επικεφαλής του κινήματος « Πλεύση Ελευθερίας» και πρώην Πρόεδρος της Βουλής ,σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξή της κατήγγειλε τον Α. Τσίπρα ότι εξαπάτησε τους συντρόφους του αλλά και τον ελληνικό λαό, χαρακτηρίζοντάς τον «συνταγματάρχη πραξικοπήματος και μαριονέτα των δανειστών» και δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση

Στο κατηγορητήριό της για τη δεινή εξέλιξη στη ζωή της χώρας περιέλαβε και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για τον οποίο είπε ότι «κινείται καθ’ υπόδειξιν των δανειστών»!

Για την διαπλοκή υποστήριξε ότι ο Α. Τσίπρας δημιουργεί πλέον την δική του.

Σχετικά με το δημοψήφισμα, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε:

«Τις ανατροπές τις κάνουν οι λαοί και όχι οι κυβερνήσεις. Το “όχι” ήταν σαρωτικό. Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι έχει ανεξάντλητα αποθέματα γενναιότητας και αυτό ανέτρεψε ο Τσίπρας. Το ζήτημα είναι τι ήταν υποχρεωμένος να κάνει και δεν το έκανε».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε εάν ο Τσίπρας επιθυμούσε πράγματι το «όχι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου και απάντησε ότι «ήλπιζε σε ένα “ναι” ή σε ένα οριακό αποτέλεσμα, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως άλλοθι. Στην μεταξύ μας συνεννόηση παρίστανε ότι φοβόταν το “ναι”. Αποδείχθηκε όμως ότι πόνταρε στο “ναι”.»

Αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου το οποίο αναφερόταν σε ένα διαρκές πραξικόπημα από τους δανειστές και το οποίο κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, για να αποδειχθεί σύμφωνα με την πρώην Πρόεδρο της Βουλής ότι:

«Αποφάσισε στην συνέχεια ότι πρέπει να είναι συνταγματάρχης του πραξικοπήματος. Μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμμένος τους εν Ελλάδι. Είναι πολύ βαριές αυτές οι πράξεις. Δεν καταπίνεται αυτό.»

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε ακόμα ότι «Δρομολογήθηκε η διάλυση της Βουλής για να περάσουν τα Μνημόνια. Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο λαός ενέκρινε».

«Ο κ. Τσίπρας, κυβερνά με ένα 18% του Σεπτέμβρη αφού υπήρχε 50% αποχή. Είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου η διακυβέρνηση. Παραβιάζεται ξανά και ξανά η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος. Πάσχει η νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Κάθε διάταξη κάθε άρθρο κάθε νόμος που αντιβαίνει σε αυτή την ετυμηγορία πάσχει. Και η διάλυση της Βουλής, πάσχει».

Στον Π. τ. Δ. Προκόπη Παυλόπουλο καταλόγισε ότι «κινείται καθ’ υπόδειξιν των δανειστών.»

«Είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του οποίου θα έπρεπε να κατατεθεί πρόταση μομφής», είπε.

Για τους Π. Παυλόπουλο και Γ. Βούτση, είπε ότι έκαναν «μια Βουλή που ψηφίζει χαριστικές τροπολογίες. Έκαναν την Βουλή όργανο των δανειστών και επικυρωτήριο των μνημονιακών κελευσμάτων. Είμαι περήφανη που δεν παρέδωσα την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές.

Τα ίδια φαινόμενα όταν γίνονταν από Σαμαρά και Βενιζέλο με την ίδια ένταση τα στηλίτευα. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που τα στηλίτευαν αλλά τώρα τα υλοποιούν.

Ο στόχος ήταν να υπάρχει μια βουλή χωρίς αντιπολίτευση».

«Δεν κάνει κανέναν πόλεμο στην διαπλοκή ο Τσίπρας. Στην προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση για την Δικαιοσύνη, που προεκάλεσε, ξέρετε τι είπε; Ανέφερε μήπως τα στοιχεία τα οποία είχα συλλέξει εγώ το 2014; Αυτή τη μαύρη βίβλο δεν την επικαλέστηκε ποτέ. Εμείς δίναμε την μάχη κατά της διαπλοκής και κάποιοι έκαναν καφέδες και εσπρέσο σε εκδότες και μιντιάρχες. Εμείς σταυρωθήκαμε δίνοντας αυτή τη μάχη. Εάν υπάρχει διάψευση να ειπωθεί. Να εντοπίσετε μισή φορά που να έχω αποσιωπήσει γεγονός που εντάσσεται σε διαφθορά και διαπλοκή».

«Η μάχη κατά της διαπλοκής δεν είναι μάχη κατά μαφιών. Είναι ό, τι συγκρούεσαι γενικά με την διαπλοκή. Η κυβέρνηση συγκρούεται με ένα κομμάτι και τα βρίσκει με ένα άλλο. Αυτή η κυβέρνηση στήνει τη νέα διαπλοκή. Δεν μπορεί να γίνονται καταγγελίες για τον αρχιμανδρίτη Παππά και τον Πατριάρχη Αλέξιο και να λέγεται ότι πατριάρχης είναι ο κ. Αλεξιάδης. Υπάρχει σκοτεινή και ζοφερή πλευρά της κυβέρνησης. Και θάφτηκε αυτή η κυβέρνηση. Στήνει την δική του νέα διαπλοκή ο Τσίπρας.

Θεωρώ ότι παίχτηκε ένα παιχνίδι αριστοτεχνικής εξαπάτησης. Είναι λυπηρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πολύ καιρό επικρατούσε η αίσθηση που τροφοδοτούσε ο Τσίπρας ότι υπάρχουν γύρω του οι κακοί και ότι εκείνος ανθίσταται. Έδινε άλλη αφήγηση των πραγμάτων. Λυπάμαι που δεν το καταλάβαμε νωρίτερα...»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.