Επέτειος της άλωσης της Κωνσταντινούπολης χθες Κυριακή 29 Μαΐου. Σαν χθες τα στρατεύματα του Μωάμεθ του Πορθητή μπήκαν στην Πόλη. Σαν χθες έκλεισε το 1453 ο περίλαμπρος κύκλος της Βασιλεύουσας.
Μια και μοναδική εκδήλωση μνήμης είχαμε στον Θερμαϊκό, που έγινε το Σάββατο (παραμονή) στο Δημοτικό Σχολείο του Αγγελοχωρίου.


Ήταν ένα μικρό αλλά συγκινητικό αφιέρωμα που διοργανώθηκε από την Χορωδία του Αγίου Νικολάου (μετονομασία της Χορωδίας του Αγγελοχωρίου) και στο οποίο την κύρια ομιλία πραγματοποίησε ο ιερέας του χωριού, αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Παπαδόπουλος.
Θρύλοι σχετικά με την πτώση αναπτύχθηκαν από μέλη της χορωδίας και ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το Αγγελοχώρι που έσφυζε στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης, πριν το 1922. 


Η επιλογή σχετικών τραγουδιών εκτελέστηκαν με επιτυχία από την χορωδία υπό τη διεύθυνση του μουσικού Κώστα Σαράφη, ενώ τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Αγγελοχωρίου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.


Στο κλείσιμο της βραδιάς οι θεατές γεύτηκαν τα νόστιμα εδέσματα που ετοίμασν οι κυρίες της χορωδίας και της ενορίας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Τσουρούς.









Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.