Επιστολές προς τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ενόψει λειτουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι


Με αφορμή την επικείμενη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων σε χώρο που ανήκει διοικητικά στο δήμο Βόλβης, πλησίον του οικισμού Βαγιοχώρι,  ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, από τις 27 Απριλίου 2016 έχει στείλει επιστολές: στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, επικεφαλής του Διυπουργικού για το Προσφυγικό, Δημήτριο Βίτσα, τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα.
Σε αυτές επισημαίνεται ότι με την απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, συναινεί στη δημιουργία προσωρινού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, αλλά αναμένει συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ μέρους της πολιτείας.
Στην επιστολή του προς τον κ. Βίτσα, η οποία κοινοποιείται και στον γενικό γραμματέα του ΥΕΘΑ Ιωάννη Ταφύλλη, ο δήμαρχος Βόλβης ζητά να προσδιοριστούν τα δεδομένα για τη λειτουργία του κέντρου και τους πρόσφυγες (αριθμός, συνοχή, χρόνος λειτουργίας κ.ά.), καθώς και να υπάρξουν δημόσιες δεσμεύσεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των προσφύγων. Και καταλήγει τονίζοντας: «Σας επισημαίνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, με πλήρη συναίσθηση των κρίσιμων στιγμών που διανύει η χώρα μας, αλλά και των συναισθημάτων ανθρωπισμού που το διακρίνει, αποφάσισε τάχιστα να διευκολύνει τη δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι. Δεν έδωσε όμως «λευκή επιταγή» και φυσικά θα επανεξετάσει το θέμα, αν δεν δοθούν εγκαίρως οι διευκρινίσεις και δεν εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις που ζητήθηκαν από τις 5 Απριλίου 2016».
Στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Λιάμας, ζητά να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό και εξοπλισμό τα παραπλήσια Κέντρα Υγείας Νέας Μαδύτου και Σοχού, καθώς και τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Βόλβης, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αυξημένης παρουσίας Ελλήνων παραθεριστών και ξένων τουριστών.
Ο δήμαρχος Βόλβης, στην επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, που κοινοποιείται και στον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Νικόλαο Μπαντουβάκη, ζητά να διασφαλισθεί η 24ωρη προστασία των κατοίκων του Βαγιοχωρίου, και των προσφύγων. Ακόμα, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων Απολλωνίας (Νέα Απολλωνία) και Σοχού, που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια μιας περιοχής όπου θα λειτουργήσουν δυο κέντρα φιλοξενίας (Λαγκαδίκια, Βαγιοχώρι), αλλά και τη μη αποδυνάμωση του ΑΤ Αγίου Γεωργίου (Ασπροβάλτα), λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.