του ακτιβιστή

Έπιασαν δουλειά από χθες τα γκρέϊντερ στο κομμάτι του παραλιακού δρόμου (κάτω από τα ΚΑΑΥ) και "ξηλώνεται" το τσιμεντένιο οδόστρωμα. Προφανώς πρόκειται για την εφαρμογή της εξαγγελία της διοίκησης που έχει ως στόχο την ανακατασκευή του χώρου μεταξύ των ΚΑΑΥ και της παραλίας, επιδιώκοντας να δώσει τη δυνατότητα προσπελασιμότητας στα οχήματα κι από την άλλη να διαμορφώσει ένα όμορφο περιβάλλον για πεζούς και περιπατητές.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η ανάπλαση αφορά μια έκταση 1.250 τετραγωνικών μέτρων κοντά στην πλαζ της Αγίας Τριάδας με ταυτόχρονη διαμόρφωση διαδρομών περιπάτου, πρασίνου και χώρων αναψυχής. Θα είναι μια σύγχρονη βιοκλιματική διαδρομή, όπου θα χρησιμοποιηθούν μοντέρνα υλικά, θα τοποθετηθούν πέργκολες, καθιστικά σε σημεία ανάπαυσης και θα δημιουργηθεί μια λωρίδα ήπιας κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Βέβαια αυτό ουδόλως κατά τη γνώμη μας μπορεί να χαρακτηριστεί ως παραλιακός δρόμος κυκλοφορίας αλλά μπορεί να αποτελέσει την αρχή διάνοιξης του παραλιακού μετώπου, έστω με μελλοντικό σχεδιασμό την συνέχιση του παραλιακού πεζόδρομου Περαίας - Μπαξέ μέχρι και την Αγία Τριάδα που θα προσδώσει ταυτότητα στο βορεινό παραθαλάσσιο μέτωπο του Θερμαϊκού. Με δενδροφύτευση, παγκάκια, φωτισμό (που απουσιάζει προκλητικά και επικίνδυνα από την "παλίρροια" έως και το κάμπινγκ) και ίσως με την τοποθέτηση κάποιων γλυπτών ή άλλων έργων που θα άλλαζαν θετικά την "προσωπικότητα" και το χρώμα της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 283.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου από το Δήμο Θερμαϊκού.




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.