του ακτιβιστή

Έκπληξη αισθανθήκαμε όταν παραστήκαμε μάρτυρες μιας νυχτερινής ειδυλλιακής μεζεδοκατάνυξης (μετά μουσικής) σε παραλιακό εξοχικό κέντρο της Αγίας Τριάδας.
Μην πάει το μυαλό σας σε μικρό κλειστό κύκλο γνωστών λόγω της χθεσινής πανσελήνου.


Ο κύκλος ήταν μεγάλος και αφορούσε συνεστίαση μετά μουσικής περίπου 400 ατόμων, κληρικών και λαϊκών που έγινε με γενναιόδωρο οικοδεσπότη τον νέο μητροπολίτη Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.
Ο μητροπολίτης έκρινε καλό να "τραπεζώσει", με τον λογαριασμό πληρωμένο από το ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμαριάς, 150 νεαρά ζευγάρια από την Καλαμαριά και πλήθος κληρικών κλείνοντας έτσι την φετινή εκκλησιαστική σεζόν (κάτι σαν το τελείωμα των μαθημάτων στα σχολεία).


Μάλιστα προς τον σκοπό αυτό οι συνδαιτημόνες εξέδραμαν στην Αγία Τριάδα με "αγκαζέ" καράβι, που τους περίμενε στην "σκάλα" να τελειώσουν τη βεγγέρα για να τους επιστρέψει στην Καλαμαριά.
Φυσικά και παρέστη ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης που βαθύτατα συγκινημένος όπως ανέφερε σε χαιρετισμό του στην ομήγυρη, γνωστοποίησε για όσους δεν εγνώριζαν τις στενές του σχέσεις με την θρησκεία αποκαλύπτοντας ότι ήταν από μικρός παιδί της εκκλησίας.


Μάλιστα δεν έκρυψε τις προθέσεις του για την ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή ζητώντας την βοήθεια του μητροπολίτη. Και φυσικά εκείνος συμφώνησε δηλώνοντας ότι θα ήταν έτοιμος να δημιουργήσει κάμπινγκ της Μητρόπολης Καλαμαριάς στον Θερμαϊκό αν ο Δήμαρχος του παραχωρούσε την αναγκαία για τον σκοπό έκταση.


Σχόλιο: Δεν γνωρίζουμε πόσο στοίχισε η κρουαζιέρα μετά "τραπεζώματος"  και μουσικής. Ούτε αν η επιδειχθείσα γενναιοδωρία του μητροπολίτου θα επιδοκιμαστεί από το εκκλησίασμα που συνεχίζει να διαθέτει τον "οβολόν" του μέσω του περιφερόμενου δίσκου κατά τους εκκλησιασμούς.
Εμείς απλά ρωτούμε: Μήπως θα έπρεπε να επιδειχθεί ανάλογη γενναιοδωρία για πλείστους όσους κατατρεγμένους συμπολίτες μας δεν έχουν καν τα απαραίτητα για την διατροφή τους;;
Λέμε μήπως ανάλογες πράξεις εκληφθούν ως πρόκληση στους χαλεπούς καιρούς που διερχόμαστε ως χώρα και κυρίως ως πολίτες;;

Για να αποφύγουμε να προσθέσουμε την δυσαρέσκεια που διακρίναμε και μας εκφράστηκε από αγαπητούς ιερωμένους, γνωστούς στην περιοχή μας που πληροφορημένοι το συμβάν της νυχτερινής συνεστίασης προσέτρεξαν να το επιβεβαιώσουν  μη πιστεύοντες τα μάτια τους.






Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

8 comments:

  1. Οι ακραίες γελοιότητες! Θαυμάστε κάποια χριστιανόπουλα στο τραπέζι των "επισήμων" ! Σίγουρα θα πήγαιναν και στο κατηχητικό όταν ήταν παιδιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθεύει ότι η βραδιά έκλεισε με το γνωστό τραγούδι "Τα χριστιανόπουλα" που τραγούδησαν οι συνδαιτημόνες ; Το θυμάστε :

    "Τα Χριστιανόπουλα θα πάμε με φτερά
    να πούμε μήνυμα που φέρνει την χαρά.
    Μας περιμένει με λαχτάρα όλη η γη
    κι εμείς κινήσαμε πρωί με την αυγή.

    Τίποτα στον δρόμο δε μας σκιάζει
    ούτε η μπόρα ούτε το χαλάζι.
    Έχουμε μαζί μας τον Χριστό
    σύντροφο χαράς πατέρα κι αδελφό."

    Το μέγα ερώτημα είναι αν υπήρχε μόνο μουσική συνοδεία ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον αληθεύει.
    Τους στίχους της πρώτης στροφής, τους τραγούδησαν γύρω στις 9 φορές.
    Την δέκατη όμως, με την εξής παραλλαγή :

    "Τα Χριστιανόπουλα φωνάζουν γοερά
    και πίνουν τσίπουρο που φέρνει την χαρά.
    Μας περιμένουνε στο σπίτι με οργή
    μα εμείς σουρώνουμε πρωί ως την αυγή..."

    Άντε εβίβα (χικ!) και μαύρο στον τσίπρα τον αθεό-φοβο !..(χικ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε…

    Φίλος που έκανε την βόλτα του εκεί κοντά πάλι, μου λέει πως άκουσε να τραγουδούν :

    "Τα χριστιανόπουλα πίνουν κρασιά καλά
    και τσίπρα εψήφισαν χωρίς πολλά-πολλά.
    Και μιας και τάκανε τα πάντα ρημαδιό
    εμείς σουρώνουμε εδώ πάλι δυο-δυο !"

    Γεια σου καρανίκα μου… (χικ!) μεγάλε συμβουλάτορα του αλέξη…(χικ!) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναφέρθηκαν όλοι οι στίχοι σε παρέα χτες σε καφετέρια, αλλά κάποιος εξέφρασε μεγάλη αμφιβολία αν αυτοί ήταν οι πραγματικοί που έφταναν στ΄αφτιά του από μακριά, στην σιγαλιά της νύχτας…

    Τον ρώτησα και τον ξαναρώτησα, μα παίρνει όρκο ότι το τραγούδια που άκουγε πήγαινε έτσι :

    « Τα Χριστιανόπουλα δεν δίνουν αφορμή
    σταφίδες γίνοντ΄ άφοβα, τα τσούζουν στην στιγμή,
    αλέξη ψήφισαν ζητώντας αλλαγή,
    τώρα «μετάνιωσα» ουρλιάζουν με κραυγή !»

    Πλαστά (χικ!) πτυχία στα λαμόγια ! Ζήτω η (χικ!) αξιοκρατία..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μαρτυρία ψαρά που βγήκε για ολονύκτιο παραγάδι και βρισκόταν με την βάρκα του κοντά στο καραβάκι που περίμενε τα χριστιανόπουλα να γυρίσουν , πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄όψιν.
    Μας αφηγείται λοιπόν ο ψαράς :
    «Ήταν γύρω στις 2 και 20 ΄, όταν άρχισαν να επιβιβάζονται στο πλοίο. Τρανταχτά γέλια και φωνές χαρούμενες, ανάκατα με σουροτράγουδα ακούγονταν από την σκάλα και το κατάστρωμα…
    Εντύπωση μου έκανε πως το πλοίο άρχισε να παλατζάρει, σαν μεθυσμένο (;!) με το που έμπαινε κάποιος σ΄αυτό! Απόρεσα για λίγο…
    Είχα αρχίσει να ρίχνω και το τελευταίο δίχτυ, όταν άκουσα έναν ηχηρό παφλασμό! Διέκρινα ότι κάποιος έπεσε στην θάλασσα, στην προσπάθειά του φαίνεται να πιαστεί απ΄το σκοινί της ράμπας επιβίβασης. Έσπευσαν όλοι να βοηθήσουν και να δουν τι συνέβη. Ο άνθρωπος βγήκε στην επιφάνεια, αλλά αντί να φωνάξει «βοήθεια», άρχισε να τραγουδάει κρατώντας και πίνοντας από ένα πλακέ μπουκάλι, που κάθε λίγο σήκωνε φωνάζοντας «στην ΄γεια σας συντρόφιαααα !». Είχα πλησιάσει αρκετά κοντά και επειδή είχαν σταματήσει οι άλλοι τον τζερτζελέ στο μεταξύ και τον κοιτούσαν, άκουγα καθαρά το τραγούδι που έλεγε:
    « Δεν πάω σπίτι μου απόψε
    ό,τι κι΄αν πει ο μπαμπάς μου,
    εγώ τον φίλη καρτερώ
    να γίνει πρίγκιπάς μου…».
    Και μετά από δυο-τρεις γουλιές συνέχισε:
    « Τι συριζα είν΄αυτός
    τσίπ(ρ) α δεν έχει δράμι,
    «βασιλιά» μου φίλη σ΄έχω
    την ζωή μου δεν αντέχω…!».
    Δεν γνωρίζω τι έγινε μετά, έπρεπε να πάω για τα δίχτυα. Η ψαριά δεν ήταν καθόλου καλή. Δεν έβγαλα τίποτα. Ίσως άκουσαν τα ψάρια «συριζα» και «φίλη» και φύγαν μακριά…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της μητρόπολης Καλαμαριάς:

    "Τελικός σταθμός, ἡ κοινή τράπεζα, ὅπου ὁ Σεβασμιώτατος, παρόντος τοῦ Δημάρχου Θερμαϊκοῦ κ. Ἰωάννη Μαυρομάτη, παρέθεσε σέ ὅλους τούς συμμετέχοντες –ὁμιλητές, ἱερεῖς, συντονιστές καί ζευγάρια– ἀποχαιρετιστήριο δεῖπνο στήν ἀκρογιαλιά τοῦ οἰκισμοῦ Ἁγίας Τριάδος. Χορός, τραγούδι, λόγοι, εὐχές, ἐλπίδα καί αἰσιοδοξία κατόρθωσαν νά προσδώσουν στήν καθημερινότητα τῶν νέων αὐτῶν ζευγαριῶν μία εὐφρόσυνη αἴσθηση κοινότητας. Ἡ ἐπιστροφή δέ μέ τον νυκτερινό περίπλου τῆς Θεσσαλονίκης δέν ὑστέρησε σέ ἐκπλήξεις!"

    Δεν αναφέρεται τίποτε, για το ότι ζητήθηκε από τον Μαυρομάτη χώρος για κατασκήνωση ή για καινούργια εκκλησία.
    Και κάτι άλλο:

    Ποιες ήταν οι εκπλήξεις μέ τον νυκτερινό περίπλου τῆς Θεσσαλονίκης;
    Εννοείται η μαρτυρία ψαρά που βγήκε για ολονύκτιο παραγάδι μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπίδα καί αἰσιοδοξία Θα είχαν φυσικά μετά την σούρα. Πριν την σούρα φαίνεται κάπως απίθανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.