του ακτιβιστή

Οι κόντρες και οι διενέξεις μεταξύ των αιρετών της δημοτικής παράταξης Μαυρομάτη έχουν γίνει αντιληπτές πλέον σε πολλούς (και όχι μόνο σε αυτούς που παρακολουθούν πιο επισταμένα τα δημοτικά δρώμενα).
Από πολλούς μήνες πριν είχαμε ενημερώσει για τις σχεδόν εχθρικές σχέσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου στη ΔΕΥΑΘ που δεν τους επιτρέπουν να ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα. Ιδιαίτερα απογοητευμένος φέρεται ο εξωστρεφής αντιπρόεδρος που μπορεί - με απόφαση του ΔΣ - να εξασφάλισε τις μηνιαίες αποδοχές του από την δημοτική εταιρεία ύδρευσης, αλλά με δεδομένο ότι του έγιναν περικοπές από τη σύνταξή του οδηγείται σε αποποίηση του μισθού του από εκεί.
Μόλις πριν δύο βδομάδες έγινε αποδεκτή, από τον δήμαρχο, η παραίτηση του Νίκου Τσουρού από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας Θερμαϊκού - Μηχανιώνας μετά από την κόντρα του με τον "επί παντός επιστητού" και "αριστερό χέρι του δημάρχου" (όπως ο ίδιος επιθυμεί να τον αποκαλούμε) αντιδήμαρχο καθημερινότητας Γιώργο Φεστερίδη.
Και ενώ είναι γνωστό στους παροικούντες την Διοίκηση πως τα "μαχαίρια" ήδη βγήκαν (οι μισοί κατηγορούν και μέμφονται με σκληρές εκφράσεις τους άλλους μισούς) εποφθαλμιώντας οφφίτσια στις επερχόμενες οσονούπω αλλαγές Προέδρων και αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης προχώρησε σε πρόωρες αλλαγές με σκοπό να αμβλύνει τις προσωπικές αντιθέσεις στελεχών πριν πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας (εν μέσω καλοκαιριού).
Ήδη έχει αποσύρει από το γραφείο κίνησης του όρχου τον Φεστερίδη και το αναθέτει στο Μάκη Μπύρο. Παρά πάντως την υποβάθμισή του ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας φαίνεται πως ενδέχεται να κρατήσει την αντιδημαρχία (ως επιτυχημένος άραγε αντιδήμαρχος της λακούβας ή των μικροεξυπηρετήσεων ;) και το δεύτερο μισό της θητείας δημιουργώντας κλίμα έντονης δυσαρέσκειας στους άσπονδους φίλους του.
Τις αμέσως επόμενες μέρες ο Νίκος Γιάκης επανέρχεται στην αντιδημαρχία καθαριότητας δημοτικής ενότητας Επανομής και τα καθήκοντα που του είχαν ανατεθεί προσωρινά μετά την παραίτηση Τσουρού μεταβιβάζονται στον Φώτη Τζάκη, που αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Θερμαϊκού και Μηχανιώνας.
Πληροφορίες μιλούν για διορισμό του Γιάκη στη ΔΕΥΑΘ, με υπευθυνότητα στο κομμάτι της ύδρευσης, με πάσα το μισθό του Καλλονά, που αδυνατεί να τον εισπράξει, όπως είπαμε. Για ανακεφαλαίωση να θυμίσουμε πως παρά την λειψυδρία στον Θερμαϊκό και τις αλαλούμ καταργήσεις γεωτρήσεων ήδη πέντε είναι οι μισθοδοτούμενες θέσεις στην εταιρεία (Τί να ευχηθούμε; να τα κατοστήσετε;)

Υπάρχει ρεπορτάζ και για άλλες θέσεις, αλλά θα σας το προσφέρουμε με περισσότερες και επιπλέον διασταυρωμένες πληροφορίες τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Περαιώτες διψασμένοι , πάντα αδελφωμένοι(;)
    το νερό είπαν νεράκι,
    κι΄η ΔΕΥΑΘ κοιμότανε
    κάνοντας το παπάκι.

    Η λειψυδρία ήταν μεγάλη
    τα φρύδια τους έξυναν και πάλι,
    πέντε ξύπνιοι παραπάνω
    το γλεντούσαν κι΄από πάνω !

    Δώστε μας νερό να πιούμε
    καλό λόγο να σας πούμε,
    μην μας λέτε πάλι τα ίδια
    και μην ξύνετε πια τα φρύδια !

    ΟΛΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καλλονάς καθότανε
    μισθοδοτούμενη η θέση,
    τώρα ο μισθός εχάθη
    κι ο Γιάννης εταράχθη.

    Κατάργηση γεωτρήσεων είδαμε
    νεράκι δεν θα δούμε,
    τι κι αν Καλλονάς επέρασε
    μόνο πίκρες τον εκέρασε.

    Ρίξε νερό Γιάννη στο ούζο σου
    από τούτο που δεν έχει,
    τα φαρμάκια πάει κάτω
    άντε εβίβα, άσπρο πάτο !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί ρε Περαιώτες
    νερό πολύ σκορπάτε,
    δεν βλέπετε εμάς εδώ
    αϊ πηγαίνετε απ΄εδώ!

    Για σας πολύ δουλεύουμε
    τίποτα δεν γυρεύουμε,
    σταγόνες πιείτε αρκετές
    κάντε και λίγες αρπαχτές.

    Έτσι θα πάνε οι καιροί
    έως ότου πέσετε ξεροί,
    μην προσδοκάτε νερό πολύ
    κάποιοι ξύνουν το πουλί !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.