Χιλιάδες συμπολίτες μας, ευάλωτοι στην κρίση και δικαιούχοι των βοηθημάτων με τρόφιμα ΤΕΒΑ, ταλαιπωρήθηκαν χθες κατά την τρίτη διανομή προϊόντων.

Για μια σακούλα τροφίμων που περιλάμβανε μισό λίτρο λάδι, ένα κοτόπουλο, 800 γρ τυρί, λίγα πορτοκάλια, μήλα και 2 αλλοιωμένα (κατά περίπτωση, όπως μας καταγγέλθηκε ) λάχανα στριμώχτηκαν, σπρώχτηκαν και παρέμειναν στον ήλιο επί ώρες.

Δεν ξέρουμε πόσο αξιοπρεπές είναι να υφίστανται τέτοιου είδους ταλαιπωρία σε παρόμοιες συνθήκες συνάνθρωποί μας, προκειμένου να λάβουν αυτή τη μικρή βοήθεια για την οικογένειά τους, στις επιδεινούμενες μέρες της κρίσης ή εξαθλίωσης.

Δικαιολογίες από τις επιτροπές που ανέλαβαν να διαχειριστούν τη διανομή αναφέρουν ότι ο συνωστισμός, οι διαπληκτισμοί και οι λιποθυμίες που παρατηρήθηκαν τόσο στην Θεσσαλονίκη (περίπτερο 16, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ) όσο και στην Περαία (στην οδό Φιλίππου) οφείλεται στην καθυστέρηση έλευσης των φορτηγών-ψυγείων που μετέφεραν τα τυριά και τα κοτόπουλα.

Καταγγελίες που μας έγιναν αναφέρουν πως έγιναν και ατασθαλίες με διανομή τροφίμων σε ομάδες που δεν δικαιούνταν βοήθεια. Εμείς να προσθέσουμε πως είναι αδικαιολόγητο (ένα χρόνο μετά) να μην έχουν εκδικαστεί οι ενστάσεις αιτούντων που απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα ενώ είχαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.