Σήμερα το πρωί, στη Θήβα,  εργοδότης που απασχολεί εργάτες γης στη συγκομιδή κρεμμυδιών ανέβασε τριάντα άτομα σε καρότσα για να τους μεταφέρει στους αγρούς.
Όπως, καταγγέλλουν οι ίδιοι έτρεχε με υπερβολική  ταχύτητα αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργατών. Σε μια στροφή έφυγε από το δρόμο, ανατράπηκε η καρότσα και οι εργάτες βρέθηκαν μέσα σε ένα κανάλι με νερό.
Δέκα εργάτες είναι στο νοσοκομείο με βαριά κατάγματα στα πόδια, τα χέρια, το πρόσωπο. Άλλοι, μεταφέρθηκαν άρον-άρον από την Αστυνομία στο Τμήμα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση τους!
Ζητάνε τη δίωξη του αφεντικού.
Επίσης καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες εκμετάλλευσης και ρατσισμού τύπου Μανωλάδας σε βάρος των μεταναστών εργατών, με μεροκάματο 5-10 ευρώ για δώδεκα ώρες απασχόλησης.
Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε οι εργάτες γης να πάρουν τώρα χαρτιά για να μην μείνει ατιμώρητη η εργοδοτική αυθαιρεσία και η αδιαφορία για την ζωή των εργατών.
Να ολοκληρωθεί η περίθαλψη των εργατών γης και να σταματήσουν να σέρνονται στο ΑΤ Θήβας.



ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.