Ο αυτισμός είναι μια διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή που οδηγεί συνήθως σε παιδιά με μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να καθορίζεται με ένα αρνητικό πρόσημο η πάθηση.

Ένα πεντάχρονο όμως κορίτσι που ονομάζεται Ίρις Γκρέις, αποδεικνύει ότι τα εμπόδια για κάποιους μπορεί πραγματικά να είναι ένα δώρο σε μερικούς άλλους. Επειδή έχει αυτισμό, η Ίρις  προσηλώνεται σε έργα με τα οποία εργάζεται. Ως αποτέλεσμα, έχει δημιουργήσει πίνακες που πολλοί θεωρούν πως προσομοιάζουν με έργα του διάσημου Γάλλου ζωγράφου Μονέ.

Τα έργα της έχουν μια πολύχρωμη διαύγεια και αφήνουν στους θεατές μια ήρεμη αίσθηση κατά την εξέταση τους. Επιπλέον, κάθε μπλε, πράσινη ή κόκκινη πινελιά φαίνεται σ ναθέλει να πει μια ιστορία.

Από την ιστοσελίδα της Ίρις Γκρέις μαθαίνουμε ότιστα πέντε χρόνια της η Ίρις μαθαίνει σιγά-σιγά να μιλά ενώ τα περισσότερα παιδιά έχουν αποκτήσει την ομιλία στην ηλικία των δύο. Κάνει προς το παρόν λογοθεραπεία, αλλά εκφράζεται μέσω της τέχνης, που φυσικά είναι ένα άλλο μέσο επικοινωνίας.

Δείτε μερικά από τα όμορφα έργα της μικρής Ίρις Γκρέις. Όλα τα έργα της ταλαντούχου νεαρής ζωγράφου είναι διαθέσιμα προς πώληση εδώ.

Blue Planet

Journey

 

Bluebells

 Explosion of color

 Sunny day

Early morning



 Η σελίδα της Ίρις στο fb



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.