Επιστολή Συμπαράστασης σε Φραγμό σε Δικτατορία της ΕΕ


Απόδοση Μιχαήλ Στυλιανού

Το αμερικανικό αντισυστημικό οικονομικό πρακτορείο ZeroHedge --μεγάλης εσωτερικής και διεθνούς απήχησης- δημοσιεύει ανοικτή επιστολή, με την οποία ελληνικές δημοκρατικές οργανώσεις και πρόσωπα διακηρύσσουν την αλληλεγγύη τους προς τον βρετανικό λαό, στην ψήφο του υπέρ της δημοκρατίας στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, τονίζοντας ότι ο λαός αυτός έχει την ιστορική ευκαιρία να διακηρύξει την εθνική ανεξαρτησία του και να σταματήσει την περαιτέρω μετάλλαξη της ΕΕ σε μια Ευρωπαϊκή Δικτατορία.

Στα κυριότερα σημεία της επιστολής επισημαίνεται ότι : Δυστυχώς διαψεύσθηκαν οι ιδρυτικές επαγγελίες της ΕΕ, περί μιας κοινότητας εθνών εδραζόμενης στις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης, του αμοιβαίου οφέλους και τη δημοκρατίας. Στην ΕΕ δεν υπάρχει ίχνος αλληλεγγύης και φιλίας. Η ΕΕ απέδειξε ότι ενεργεί στην υπηρεσία των τραπεζών, των πολυεθνικών επιχειρήσεων και σκιωδών συγκροτημάτων, κατά τις συμβουλές επαγγελματικών επιτελείων προγραμματισμού και ομάδων πιέσεως και επηρεασμού (lobby). Είναι συγκροτημένη σαν ένα καρτέλ, χωρίς δημοκρατικές δομές και διαδικασίες.

Η δημοκρατία είναι για την ΕΕ ενόχλημα, εμπόδιο, αντινομία στην ίδια τη φύση της.

Η λαϊκή ψήφος χάθηκε στη γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Η Ε Ε κατευθύνεται από τεχνοκράτες, με δελτίο πορείας που οδηγεί σύντομα σε ομοσπονδία, με εξαφάνιση της εθνικής κυριαρχίας και ταυτότητας των ευρωπαϊκών χωρών. Τα εθνικά κοινοβούλια έχουν ήδη εκχωρήσει σε μεγάλο βαθμό την κυριαρχία και τις αρμοδιότητές τους στα ευρωπαϊκά όργανα και οι εθνικές ψηφοφορίες γίνονται, όλο και περισσότερο, κενές περιεχομένου.

Το Ευρωκοινοβούλιο, μόνος θεσμός για τον οποίο ψηφίζουν οι πολίτες στην ΕΕ, δεν νομοθετεί όπως οι εθνικές βουλές -έχει ένα διακοσμητικό κυρίως ρόλο. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ουσιαστική κυβέρνηση της ΕΕ, δεν εκλέγεται- συναπαρτίζεται από εκπροσώπους των εθνικών κυβερνήσεων.

Κατά τον εύστοχο ορισμό του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Horst Seehofer, για την διακυβέρνηση της ΕΕ: Αυτοί που εκλέγονται δεν αποφασίζουν και αυτοί που αποφασίζουν δεν εκλέγονται.

Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση έχει βεβαρημένο μητρώο περιφρόνησης της λαϊκής ψήφου. Τα δημοψηφίσματα είναι ευπρόσδεκτα εφ’ όσον εγκρίνουν την επίσημη πολιτική της ΕΕ. Εάν οι λαοί δεν ψήφισαν κατά τας υποδείξεις, οι κυβερνήσεις εξαπολύουν εκστρατείες «ενημέρωσης» και επαναλαμβάνουν το δημοψήφισμα, έως ότου το αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό – ή διαστρέψιμο.

--Η Δανία ψήφισε σε δημοψήφισμα του Ιουνίου 1992 εναντίον της Συνθήκης του Μάαστριχ. Αναθεωρημένη έκδοσή της υιοθετήθηκε σε δεύτερο δημοψήφισμα τον Μάιο του 1993.

--Το 2001 οι Ιρλανδοί απέρριψαν τη Συνθήκη της Νίκαιας, σε δεύτερο δημοψήφισμα του 2002 την υιοθέτησαν.

-Τον Μάιο του 2005, η Γαλλία ψήφισε εναντίον του προτεινόμενου Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Δημοψηφίσματα επρόκειτο να διεξαχθούν επίσης στη Τσεχία, στην Δανία, στην Ιρλανδία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία και στη Βρετανία. Καθώς ο κίνδυνος απόρριψης ήταν πολύ μεγάλος, η Ε Ε αποφάσισε να αλλάξει το κείμενο σε Συνθήκη, για να υπογραφεί από τις κυβερνήσεις αυτό που έχουμε σήμερα ως Συνθήκη της Λισσαβόνας.

--Εμείς οι ΄Ελληνες, ψηφίσαμε τον Ιούλιο του 2015 εναντίον των πρόσθετων μέτρων λιτότητας που απαιτούσε η Τρόικα και η ψήφος μας αγνοήθηκε. Πριν το δημοψήφισμα και ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ προειδοποιούσαν τον ελληνικό λαό να μη ψηφίσει Όχι, επειδή αυτό θα έθετε την Ελλάδα εκτός της ΕΕ -παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπουν τέτοια συνέπεια οι ευρωπαϊκές συνθήκες.

--Τον Μάρτιο του 2016 η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για την κρίση του μεταναστευτικού. Μέρος της συμφωνίας ήταν ότι η ΕΕ αποδέχεται έναν αριθμό μεταναστών και τους κατανέμει με προκαθορισμένα ποσοστά μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Η Ουγγαρία ανήγγειλε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα την υποχρεωτική υποδοχή μεταναστών. Η ΕΕ κατήγγειλε το δημοψήφισμα ως αντιδημοκρατικό μέτρο.

- Πριν λίγο καιρό ο ολλανδικός λαός ψήφισε σε δημοψήφισμα εναντίον της συμφωνίας ΕΕ-Ουκρανίας. Αξιωματούχοι της ΕΕ, σε διάφορες συνεντεύξεις τους, υποστήριξαν πως προφανώς τα δημοψηφίσματα είναι επικίνδυνα και αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Πράγματι τα δημοψηφίσματα είναι επικίνδυνα για την σημερινή ΕΕ, αλλά σωτήρια για τους λαούς της Ευρώπης. Αλλά στο μεταξύ έχουν αρχίσει σοβαρές συζητήσεις για την γενική απαγόρευση των δημοψηφισμάτων εντός της Ε Ε, προκειμένου να αποφεύγονται περαιτέρω διαμάχες.

-- Η «Ευρωπαϊκή Συμμαχία Στοπ στην ΤΤΙΡ» είναι μια πρωτοβουλία περισσότερων από 500 οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη, που συνέλεξαν άνω των 3,4 εκατομμυρίων υπογραφών για την ματαίωση των συμφωνιών ελευθέρου εμπορίου με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ΤΤΙΡ και CETA. Αυτές οι συμφωνίες κρίνονται απειλή για τη δημοκρατία, για το φυσικό περιβάλλον, για τους καταναλωτές και για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλά η ΕΕ αγνοεί την αντίθεση τριάμισι εκατομμυρίων πολιτών.

Και η ανοικτή επιστολή των ελληνικών οργανώσεων, καταλήγει ως εξής:

«Αγαπητοί φίλοι της δημοκρατίας στη Βρετανία,

Θέλουμε να σας εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, ,καθώς πρόκειται να πάρετε μιαν ιστορική απόφαση για τη χώρα σας και τον λαό σας, όπως κάναμε και εμείς πέρυσι το καλοκαίρι.

Στις 23 Ιουνίου θα αποφασίσετε με δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ. Το δημοψήφισμα είναι στοιχείο της άμεσης δημοκρατίας, η υψηλότερη έκφραση της λαϊκής θέλησης, ένα προνόμιο και σπάνια ευκαιρία στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. ΄Εχετε τώρα την ιστορική ευκαιρία να αναδείξετε την ημερομηνία της εθνικής ανεξαρτησίας σας και να ορθώσετε φραγμό στην περαιτέρω μεταμόρφωση της ΕΕ σε ευρωπαϊκή δικτατορία.

Η δημοκρατία είναι το κλειδί για την ελευθερία, την ειρήνη και την ευημερία. Προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και εξασφαλίζει τον σεβασμό και την ανοχή.

Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας και σας στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας από την Ελλάδα για μια δημοκρατική ψήφο.»

Την ανοικτή επιστολή υπογράφουν:

1. «΄Αμεση Δημοκρατία»- Ελληνικό Κίνημα ΄Αμεσης Δημοκρατίας

2. Ε.Π.Α.Μ. Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

3. Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος ΑΚΚΕΛ. Πρόεδρος Ευάγγελος Τσιομπανίδης

4. Μανώλης Μηλιαράκης, Επίτιμος Πρόεδρος «Χριστιανικής Δημοκρατίας»

5. Μανώλης Πατεράκης. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων.

6. Γεώργιος Σύρπης, Πρόεδρος της πολ. παράταξης «Κίνημα Ελευθερίας»

7. Ιωάννης Κουριαννίδης, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική».



Ο κατάλογος θα ενημερωθεί, (σε αναδιανομή της επιστολής στα ΜΜΕ εξωτερικού), με προσθήκες νέων υπογραφών οργανώσεων και προσώπων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.