Οι φωλιές της καρέτα καρέτα στον Nότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο ξεπέρασαν τις 1.000 σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε στις 28 Ιουνίου, αριθμός που δείχνει ότι οι προσπάθειες του ΑΡΧΕΛΩΝ για προστασία της θαλάσσιας χελώνας έχουν αποφέρει καρπούς.

Πάνω από 30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι πρώτοι «προστάτες» της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα κατέφθασαν στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου και ξεκίνησαν να προστατεύουν τις φωλιές αυτού του πανάρχαιου ερπετού που κατά τους αρχαίους χρόνους θεωρείτο ιερό σύμβολο της θεάς Αφροδίτης.

Από τότε, χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι την Ασία και την Αυστραλία έχουν ταξιδέψει στην περιοχή για να συμμετάσχουν στη σημαντική προσπάθεια διατήρησης του προστατευόμενου είδους που καταβάλλεται στην περιοχή.

Κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που συμμετέχουν ως εθελοντές στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ ζει μια εμπειρία- εφόδιο ζωής, συνδέεται με τον τόπο και τους ανθρώπους της περιοχής.

Αναμένοντας τα βήματα των πρώτων νεοσσών προς τη θάλασσα της Μεσογείου, ελπίζουμε το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ να αποτελέσει παράδειγμα για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη την Ελλάδα, καθώς στο περιβάλλον ό,τι χάνεται δεν ξαναγυρίζει πίσω!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.