Για άλλη μια χρονιά το χωριό, ο σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης, η δημοτική αρχή και οι -όλο και λιγότεροι - καλοκαιρινοί τουρίστες θα χαρούν την καθιερωμένη γιορτή του τρύγου.

Είκοσι ένα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Αγίας Τριάδας συμπληρώνει η Γιορτή του Τρύγου, που πραγματοποιείται φέτος στις 28, 29, 30,31 Ιουλίου

Τις τετραήμερες εκδηλώσεις που αποτελούν θεσμό για την περιοχή , αλλά και το σύνολο του Δήμου οργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης, υπό την αιγίδα του Δ.Η.Π.Π.Α.ΚΥΘ και του Δήμου Θερμαϊκού.

Χώρος συνάντησης κατοίκων και επισκεπτών στο πλαίσιο της Γιορτής του Τρύγου, είναι η παραλία της Αγίας Τριάδας με ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων στις εννέα το βράδυ και ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, περίπου ίδιο όπως κάθε χρόνο (προφανώς για να μην χαθεί η συνταγή της επιτυχίας, είναι το εξής:


Πέμπτη 28/07/16


Λαϊκή Βραδιά με τους Χρήστο Προβατάρη (μπουζούκι και φωνή), Γιώργο Γρηγοριάδη (αρμόνιο και τραγούδι) και Βαγγέλη Μπέτζιο (κλαρίνο)

Παρασκευή 29/07/16

–Beach party με τον γνωστό τραγουδιστή Πασχάλη και την μπάντα του

Πασχάλης Αρβανιτίδης, κιθάρα και τραγούδι
Stelios Mak, κιθάρα και τραγούδι
Αντώνης Πιτσολάντης, μπάσο
Μιχάλης Λιάμης, Drums
Παναγιώτης Τσαλόπουλος, Keyboards


Σάββατο 30/07/16

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (:από Μέγαρα, Χαλκιδική, Λέρο, Ανατολική Ρωμυλία, Αλεξάνδρεια, Σαμοθράκη και Έβρο) από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επανομής (παρουσίαση χορών Μακεδονίας και τον Χορευτικό Λαογραφικό ΣύλλογοςΝέας Μηχανιώνας “Παναγία Φανερωμένη” (παρουσίαση χορών Δράμας).


Κυριακή 31/07/16

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί ,(από Κόνιτσα, Κάρυστο, Μαύρη Θάλασσα, Θεσσαλονίκη, Βαμβακόφυτο, Σαλαμίνα, Προποντίδα Κωνσταντινούπολη) από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θρακιωτών και Μικρασιατών Δήμου Κοζάνης (Ελλήσποντος) (χοροί από την Κωνσταντινούπολη και την Καλλίπολη)

και το Σύλλογο Φίλων Θερμαϊκού “Ο Απόλλων” (χοροί Καστοριάς)


Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Λιοκάτης Ανδρέας, κλαρίνο, Τράκας Αστέριος, βιολί, Κόκκορης Αργύρης, λαούτο και τραγούδι, Νταβλιάκος Γεώργιος, γκάιντα και ακορντεόν, Σπύρος Τζιάτζιος, κρουστά, Ζιάκα Μαρία, τραγούδι, Ψαθάς Δημήτριος, ζουρνάς Αλεξάνδρεια, Ψαθάς Ευάγγελος, νταούλι Αλεξάνδρειας, Μάλαμας Γιάννης, ζουρνάς Βαμβακόφυτου, Μάλαμας Χρήστος, ζουρνάς Βαμβακόφυτου, Δημάνος Ηλίας, νταούλι Βαμβακόφυτου.

ΥΓ. Έκπληξη δεν αποτελεί η για άλλη μια φορά προβολή (ως θερμού χορηγού sic!) του για πάμπολλα χρόνια καφέ - μπαρ - hotel που από την ταράτσα του κτιρίου του βομβαρδίζεται το χωριό και κυρίως το δημοτικό σχολείο και οι μαθητές του από την ακτινοβολία των κεραιών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εγκατασταθεί. 
ΕΥΓΕ στον δραστήριο Πολιτιστικό σύλλογο των Προσφύγων Ανατολικής Θράκης που για άλλη μια φορά αποδέχτηκαν την ευγενική χορηγεία. ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ !!!
Καμία έκπληξη για μας ... άλλωστε μέγας χορηγός επιλέχτηκε από την ΤΕΘ, στην πρόσφατη "εμπορική" έκθεση της Περαίας καταστηματάρχης που φέρεται να χρωστάει τον "Αλή και τον Μπασή" στον δήμο....


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.