Κατά την διάρκεια του είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις τεχνικές διάσωσης θύματος στο υγρό στοιχείο,τόσο έξω (θεωρία) όσο και μέσα στο νερό με πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων.
Σειρά είχαν οι πρώτες βοήθειες με θεωρία αλλά και πρακτική στην μεταφορά θύματος πνιγμού πάνω σε σανίδα και φορείο καθώς και προσπάθεια ανάνηψης του θύματος με κάρπα (CPR).
Οι απορίες και ερωτήσεις πολλές...οι απαντήσεις και γνώσεις που αποκομίσαμε όλοι μας ..ακόμη περισσότερες!!!
Τελευταίο σκέλος του σεμιναρίου η πρακτική εξέταση όλων όσων μάθαμε.Οι συμμετέχοντες και οι εκπαιδευτές δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους κάτω απο τον καυτό ήλιο πέτυχαν εντυπωσιακές επιδόσεις!!!!
Ευχάριστη έκπληξη...η παρουσία πολλών καλών φίλων απο διάφορες εθελοντικές διασωστικές ομάδες αλλα και μεμονομένων ατόμων που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Επίσης είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε μια εθελοντική διασωστική ομάδα απο την Βουλγαρία με την οποία ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. ξεκινάει συνεργασία στα Βαλκάνια.
Μας τίμησε με την παρουσία του ο κ.Στεργιάδης Χαράλαμπος Δ/ντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας ο οποίος έκανε και ενα μικρό χαιρετισμό.
Κοντά μας ήταν (όπως πάντα!!) και ο κ Κοκολάκης Κωνσταντίνος πρώην Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις εθελοντικές ομάδες :
Εθελοντές Ελλάδος ,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Πρόσκοποι Θεσσαλονίκης και την Cave Rescue Bulgaria για την άψογη συνεργασία τους.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το σεμινάριο.!!
Και φυσικά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στούς εκπαιδευτές μας Κωνσταντίνο Χέλμη και Ζερβό Ιωάννη,σε όλους τους οφκαθίτες που είναι πάντα κοντά στην ομάδα αλλά και στήν Βάση Ετοιμότητας Ορμύλιας για την φιλοξένεια και οργάνωση του διημέρου.



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.