Δυστυχώς το εφιαλτικό έργο επαναλήφθηκε για άλλο ένα καλοκαίρι.
Μετά τη νέα πυρκαγιά στον ΣΜΑ της Μηχανιώνας τεράστοι όγκοι διοξινών και φουρανίων απελευθερώθηκαν απειλώντας την υγεία των κατιίκων των παρακείμενων οικισμών.
Μπορεί η φωτιά να αντιμετωπίστηκε τελικά αργά το απόγευμα, από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την αδιαφορία της δημοτικής αρχής εξαιτίας της οποίας υπάρχει μόνιμα ένας διαρκής κίνδυνος όσο αυτή διατηρεί τον σκουπιδότοπο με τα ογκώδη.
Γράφαμε μόλις πριν ένα μήνα για τις συστάσεις και την επιβολή του κλεισίματος του ΣΜΑ από το υγειονομικό.
Πλήρης η αδιαφορία από τη δημοτική αρχή η οποία με περίσσιο θράσος αρνήθηκε τότε ότι υπήρξε παρέμβαση της υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας.
Δυστυχώς η νέα πυρκαγιά επαναφέρει με δραματικούς τόνους ένα πρόβλημα που ζητά από χρόνια τη λύση του και οι διοικήσεις διαχρονικά περί άλλων τυρβάζουν.
Τα πλαστικά που καίγονταν, είχαν δημιουργήσει μία εφιαλτική ατμόσφαιρα, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν φορώντας προστατευτικές μάσκες, ενώ το πυκνό μαύρο σύννεφο που ξεπηδούσε, έφτανε μέχρι τον ουρανό, σκεπάζοντάς τον.
Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρήθηκαν ότι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από το τοξικό νέφος εξ αιτίας των καμένων πλαστικών, που επί ώρες παρέμενε στον ουρανό της Νέας Μηχανιώνας.



* Οι φωτο από τον Φάρο του Θερμαϊκού


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.