Αντίποινα στην επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη έκαναν αντιεξουσιαστές, καθώς πραγματοποίησαν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας σήμερα το πρωί.

Οι αντιεξουσιαστές στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως κατέλαβαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ως απάντηση στο πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων-μεταναστών.

Η ανακοίνωσή τους: 

Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων - μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την αμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου,
μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Σύντροφοι και συντρόφισσες ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης
προσφύγων - μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Ήταν η άμεση απάντηση των αντιεξουσιαστών όταν μετά από επιχείρηση - σκούπα της αστυνομίας περισσότερα απο 70 άτομα, από τους περίπου 100 προσαχθέντες, συνελήφθησαν νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, σε εκκένωση τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Πρόκειται για το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, κτίριο που ανήκει στο υπουργείο Εργασίας και η χρήση του έχει παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, για το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης ιδιοκτησίας ΑΠΘ, καθώς και για οκταώροφη πολυκατοικία επί της Καρόλου Ντηλ 34, στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας ιδιώτη.

Στα υπό κατάληψη αυτά κτίρια οι αστυνομικοί βρήκαν και δύο οικογένειες προσφύγων, τις οποίες μετέφεραν σε τοπικό κέντρο φιλοξενίας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.