To GREENWAVE FESTIVAL διοργανώνεται για 6η χρονιά φέτος, από την Πέμπτη 15 και μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ (στον πεζόδρομο των πρώην αναψυκτηρίων).

Το GREENWAVE FESTIVAL είναι μια πολύχρωμη γιορτή για την οικολογία, την κοινωνική αλληλεγγύη και τις εναλλακτικές λύσεις. Διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με οργανώσεις, δίκτυα, άτυπες ομάδες της πόλης και συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις με περίπτερα που παρουσιάζουν το έργο τους αλλά και εκθέσεις, εργαστήρια, συζητήσεις, σεμινάρια, συναυλίες, δραστηριότητες για παιδιά και πρότυπα δρώμενα.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί μπαζάρ με παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, μεταποιητές, χειροτέχνες πολλοί από τους οποίους έχουν μορφή Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και πέρα από την παραγωγική-οικονομική δραστηριότητα έχουν και παράλληλη κοινωνική δραστηριότητα σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη σχέση μας με τα μη ανθρώπινα πλάσματα που ζουν στον πλανήτη μας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει καφέ-μπαρ για ποτά, καφέ και τσάι και για όσους/ες πεινάσουν το μαγειρείο θα διαθέτει εξαιρετικά veganεδέσματα.

Κάθε μέρα ολοκληρώνεται με συναυλίες, προβολές, παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Το φετινό GREENWAVE FESTIVAL είναι αφιερωμένο στα παιδιά πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τη ζωή τους, τα σπίτια τους και τα όνειρά τους για να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου, στα παιδιά των μεταναστών/στριών, αυτά που δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα από την Ελλάδα κι όμως δεν ζουν σ΄αυτήν ως ισότιμα μέλη, τα παιδιά της οικονομικής ύφεσης, που ήρθαν σε επαφή με τη φτώχεια και την πείνα, που είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να συνθλίβεταιτους αγαπημένους τους ανθρώπους να μεταναστεύουν.


Το GREENWAVE FESTIVAL δεν στηρίζεται σε κανενός είδους κρατική οικονομική ενίσχυση αλλά είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και διοργανώνεται με κέφι, μεράκι και άπειρη εθελοντική εργασία απ’ όλους τους συντελεστές του αλλά και τη μεγάλη παρέα των εθελοντών/ντριών του!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.