Την Άννα Κορακάκη δεν την γνωρίζαμε. Η βιομηχανία του θεάματος δεν την είχε προσέξει μέχρι τώρα, κι εμείς δεν είμαστε λιγότερο θύματα αυτής της βιομηχανίας.
Την μάθαμε μόλις τώρα μετά την διπλή επιτυχία της στους Ολυμπιακούς. Ακούσαμε και διαβάσαμε για τους αγώνες τους δικούς της και της οικογένειάς της. Για τις θυσίες που έκαναν αβοήθητοι για να πετύχουν τον στόχο τους. Για την αδιαφορία της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας που σήμερα συνωστίζονται για μια φωτογραφία μαζί της. Για την αθλιότητα του δημάρχου Δράμας να κατεδαφίσει τον χώρο προπόνησής της.
Δεν ξέρουμε πoια θα είναι η εξέλιξη της Κορακάκη.  Όμως αυτό που βλέπουμε είναι ότι η κοπέλα αυτή «κάτι έχει». Και βγαίνει. Από την λεβεντιά με την οποία αντιμετωπίζει όσους την «θυμήθηκαν» αίφνης, από την αξιοπρέπεια με την οποία πανηγυρίζει την επιτυχία της κι από το πώς μοιράζεται τη χαρά της με εκείνους που επιλέγει να την μοιραστεί.
Μια τέτοια επιλογή της μας προκάλεσε το ενδιαφέρον. Από εκεί και η φωτογραφία, όταν η Κορακάκη δέχτηκε την επίσκεψη των προσφύγων που έχουν καταλύσει στη Δράμα, δέχτηκε τα συγχαρητήριά τους, μίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Και είναι αυτή η φωτογραφία που αξίζει όσο όλα τα μετάλλια των  Ολυμπιακών. Μπράβο κορίτσι μου!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Μπογιόπουλος είν΄αυτός, ότι θέλει λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως Έλληνες είμαστε περίφανοι γιά τά δύο μετάλια τής Άννας Κορακάκη. Όμως ή φώτο Μπογιώπουλε δέν ήταν από μία αυθόρμητη επίσκεψη τών λαθρό. Ούτε νομίζω ότι τούς έκοψε νά επισκευθούν τήν Κορακάκη γιά νά τήν συγχαρούν. Τό όλο σκηνικό Μπογιόπουλε ήταν στημένο. Γιά νά προβάλουν τούς λαθρό. Δηλαδή δέν πήγαν Έλληνες νά τήν συγχαρούν καί πήγαν λαθρό. Φυσικά τί θά έλεγες, αφού καί τό κόμμα σου υπερασπίζεται τού λαθροεισβολείς καί μάλιστα ψήφισε στήν βουλή γιά τήν δημιουργία τεμένους 1δίς, τό οποίο θά πληρώσουν οί Έλληνες , στερόντας ακόμη καί τό γάλα τών παιδιών τους. Ό ανθΕλληνισμός σου στό μεγαλείο του. Ούτε κουβέντα όμως γι`αυτό. Κατά τά άλλα , κόβεσαι δήθεν γιά τόν λαό. Τό μόνο πού σέ νοιάζει είναι ό κόκκινος φασισμός. Όμως στόν σταθμό πού εργάζεσαι, είναι δεξιός , πιό δεξιός πεθαίνεις καί εσύ πήγες νά υπηρετήσεις αυτόν. Μήν μού πείς ότι βγάζω τό ψωμί μου γιατί θά σού πώ ότι πολλοί επέλεξαν νά πεινάσουν , παρά νά γίνουν γρανάζι τού συστήματος. Έγινες ένας καθαρά συστημικός δημοσιογράφος. Αργύριος Μαρινάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.