Τελευταία αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι πολλαπλές αρετές της μαγειρικής σόδας. Αξίζει λοιπόν μία αναφορά σε αυτή την απλή αλλά θαυματουργή ουσία.

Χρήσεις:

Στομάχι: Μισό κουτάλι σόδας σε μισό ποτήρι νερό ή χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού καταπολεμά τις ξινίλες και τις καούρες, χωρίς να εμποδίζει την πέψη.

Μάτια: Συχνές πλύσεις με νερό και σόδα είναι χρήσιμο για τις φλεγμονές στα βλέφαρα και την επιπεφυκίτιδα. Επίσης χρησιμεύει σαν αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό. Για το κριθαράκι στα βλέφαρα, η σόδα μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Δόντια: Πλύσεις με νερό και σόδα, (ένα κουταλάκι σόδα σε δύο φλιτζάνια νερό), καταπολεμούν τα μικρόβια που προκαλούν την τερηδόνα. Κάνει τα δόντια δυνατά, υγιή και καταπολεμά την ουλίτιδα. Αν βουρτσίζετε τα δόντι με σόδα μία φορά την εβδομάδα, θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά πιο λευκά!

Αναπνοή: Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα σε μισό ποτήρι νερό, κάντε πλύση στόματος, πτύστε και ξεπλύνετε. Οι οσμές δεν καλύπτονται αλλά εξουδετερώνονται.

Μυικοί πόνοι και κράμπες: Αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό για να ανακουφιστείτε.

Κουρασμένα πόδια: Δοκιμάστε το ποδόλουτρο σε χλιαρό νερό με σόδα. Διαλύστε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μουλιάστε τα πόδια και τρίψτε τα ελαφρά. Μπορείτε να προσθέσετε στο νερό αιθέριο έλαιο μέντας και αλάτι. Θα σας ανακουφίσει από τυχόν πόνους και θα απομακρύνει τις άσχημες οσμές.

Μυκητιάσεις: Για τις μυκητιάσεις των ποδιών ανάμεσα στα δάκτυλα, φουσκάλες και φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων, διαλύστε σόδα σε νερό και κάντε ποδόλουτρα, ή επαλείψεις στα σημεία του τσιμπήματος.

Ηλιακά εγκαύματα: Αν δεν έχετε αλόη βέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και για την αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων. Διαλύστε λίγη μαγειρική σόδα σε νερό και χρησιμοποιήστε μια υγρή γάζα για να εφαρμόσετε επάνω στην επιδερμίδα και να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του καψίματος και της φαγούρας.

Ως αποσμητικό: Λειτουργεί σαν αποσμητικό και αντιμυκητιακό. Ταμπονάρετε λίγη μαγειρική σόδα στη μασχάλη σας για να εξουδετερώσετε τις οσμές.

Ως απολεπιστικό: Η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα εξαιρετικό απολεπιστικό προϊόν. Βάλτε τρία μέρη μαγειρική σόδα και ένα μέρος νερό και τρίψτε τις σκληρές περιοχές του σώματός σας (αγκώνες, φτέρνες, πόδια). Μη χρησιμοποιήσετε την πάστα αυτή σε ευαίσθητο ή «σπασμένο» δέρμα.

Προσοχή!

Να διαλύετε πάντα την μαγειρική σόδα πριν την πιείτε. Μην την καταναλώσετε ποτέ σε μορφή σκόνης.

Η κατανάλωση μαγειρικής σόδας μπορεί να κρύβει κινδύνους για τις έγκυες γυναίκες, για τις γυναίκες που θηλάζουν και για παιδιά κάτω των 5 ετών.

Οι θεραπείες με σόδα δεν πρέπει να εφαρμόζονται από εκείνους που κάνουν δίαιτες χαμηλές σε νάτριο, καθώς μπορεί να επηρεάσει την δυνατότητά τους να διατηρήσουν σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα.

Ποτέ μην ακολουθείτε μια θεραπεία με μαγειρική σόδα για περισσότερες από 14 μέρες, χωρίς να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.


Πηγή: Cypriahealth, το είδαμε εδώ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.