Αναρτήθηκαν στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτωντα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αφορούν περίπου 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Η πρόσβαση στο σύστημα και η ενημέρωση για την οφειλή, γίνεται με τον κωδικό πρόσβασης στο σύστημα Taxis.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει πληρωθεί η πρώτη από τις πέντε δόσεις.

Το εκκαθαριστικό βρίσκεται μέσα στο “ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα περιουσιολογίου”, έχοντας επιλέξει τα στοιχεία για το 2016. Για την εκτύπωση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιλέξουν τηνεφαρμογή E9 και να επιλέξουν το έτος 2016.

Το ειδοποιητήριο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2016 με την ταυτότητα οφειλής, υπάρχει και στη σελίδα του Ε9 (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου), στο αριστερό μέρος της οθόνης “Εκτυπώσεις”.

- Εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2016 (σε αρχείο .pdf)

- Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2016 (σε αρχείο .pdf)

- Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf)

- Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Σημειώνεται ότι :

1. Για 2.558.227 φορολογούμενους, δεν θα υπάρξει καμία διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Το εκκαθαριστικό θα είναι είτε μηδενικό είτε θα υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να πληρώσει τα ίδια με πέρυσι.

2. Για 2.478.671 ιδιοκτήτες, ο φόρος θα είναι λιγότερος σε σχέση με πέρυσι κυρίως λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών.

3. Για 2.255.306 ιδιοκτήτες, το εκκαθαριστικό θα φέρει περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι.

Εξ’ αυτών, οι 278.052 θα υποστούν και τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις καθώς το εκκαθαριστικό θα δείξει τουλάχιστον 50 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό.

Η φράση «τουλάχιστον 50 ευρώ» κρύβει και χιλιάδες περιπτώσεις ιδιοκτητών –κυρίως αυτούς που έχουν ατομική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ- οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με εκατοντάδες ευρώ επιπλέον σε σχέση με τo 2015.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.