Στην κλίνη του Προκρούστη μπαίνουν και επίσημα από σήμερα 2 Αυγούστου δεκάδες χιλιάδες επικουρικές συντάξεις που θα περικοπούν μεσοσταθμικά κατά 10%, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος.
Περίπου 30.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν πάνω από 1.300 ευρώ μικτά και τα Ταμεία τους έχουν υπαχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης εκτιμάται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μειώσεις κατά τις πληρωμές του Αυγούστου, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου επανυπολογισμού άνω των 320.000 επικουρικών συντάξεων.
Μεταξύ των «χαμένων» του πρώτου κύματος περικοπών θα είναι δημοτικοί υπάλληλοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι της πρώην ΕΤΒΑ.
Το μαχαίρι θα μπει σε περισσότερους με τις καταβολές των επικουρικών του Σεπτεμβρίου όταν θα δρομολογηθεί το δεύτερο κύμα μειώσεων.
Σε συνδυασμό με τις αλλαγές του επόμενου μήνα εκτιμάται ότι πάνω από 200.000 συνταξιούχοι θα υποστούν απώλειες σε σύνολο 1,6 εκατ. επικουρικών συντάξεων.
Το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει η αναδρομική παρακράτηση συντάξεων από την 1η Ιουλίου.
Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου η κυβέρνηση πέρασε ρύθμιση ώστε οι αναδρομικές μειώσεις στις επικουρικές να γίνονται με πλαφόν 10% και ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ, ενώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα οι περικοπές θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.