Να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των εργατών γης 

Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες, γνωστοί στις αστυνομικές αρχές του Ασπρόπυργου


  Από τα καταγγελθέντα από τα θύματα προκύπτει ότι: στην περιοχή Γκορίτσα του Ασπροπύργου όπου οι παθοντες μένουν και δουλεύουν ως εργάτες γης δρα μια ρατσιστική ομάδα 3-5 ατόμων – στη διευρυμένη της μορφή 15-20 ατόμων – που τον τελευταίο μήνα έχει ήδη τελέσει πλήθος επιθέσεων σε βάρος Πακιστανών εργατών.
Οι δράστες σταματάνε τα θύματα είτε πολύ πρωινές ώρες είτε αργά το απόγευμα – όταν δηλαδή οι Πακιστανοί εργάτες πηγαίνουν ή γυρίζουν από τα χωράφια στα οποία δουλεύουν – τους ρωτάνε από που είναι και απευθείας τους χτυπάνε, προξενώντας τους σωματικές βλάβες.
Οι δράστες είναι νεαροί άντρες (κάποιοι από τους 15-20 είναι και ανήλικοι), και ένας από αυτούς φέρει τσάντα με όπλα (σιδηρογροθιά, πλαστικό κλομπ, περίστροφο).
Τα θύματα των μέχρι σήμερα πολλαπλών επιθέσεων είναι τουλάχιστον 15, ωστόσο φοβούνται να καταθέσουν μήνυση γιατί δεν διαθέτουν χαρτιά και κινδυνεύουν με απέλαση.
Οι δράστες είναι γνωστοί στην περιοχή, μένουν στη γειτονιά των θυμάτων και παρενοχλούν συστηματικά τους Πακιστανούς εργάτες, με σκοπό να τους τρομοκρατήσουν και να τους διώξουν από την περιοχή.
Οι εργοδότες των θυμάτων – όλοι τους ντόπιοι – είναι γνώστες των επιθέσεων, σε κάποιες από τις οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες και δηλώνουν και οι ίδιοι τρομοκρατημένοι.
Τα θύματα φοβούνται τόσο να μείνουν στο σπίτι τους όσο και να κυκλοφορήσουν, ενώ εκφράζουν φόβο ότι οι εργοδότες τους μπορεί να τους διώξουν από τη δουλειά αν συνεχίσει η αναταραχή των διαρκών επιθέσεων.
Οι ευθύνες του ΑΤ Ασπροπύργου, υπό το φως των καταγγελιών, είναι προφανείς: οι αστυνομικοί του ΑΤ πιθανότατα γνωρίζουν την ομάδα που διαπράττει τις επιθέσεις σε βάρος των Πακιστανών εργατών, στην απίθανη περίπτωση δε που δεν τη γνωρίζουν μπορούν να την ταυτοποιήσουν αφού υπάρχει πλήθος μαρτύρων (αλλοδαπών και ντόπιων). Το ΑΤ Ασπροπύργου προέβη στην κράτηση των δύο πρώτων θυμάτων που βρήκαν το θάρρος να καταθέσουν μήνυση στις 22/8 – και μόνο μετά από δικηγορική παρέμβαση τους άφησε ελεύθερους. Την ώρα που τα δύο θύματα-μηνυτές κρατούνταν, η ίδια ομάδα δραστών πήγε στο σπίτι τους – προφανώς πληροφορημένη για τη μήνυση, άγνωστο από ποια πηγή – και χτύπησε συγκάτοικο των μηνυτών. Μάρτυρες της νέας επίθεσης ήταν δύο υπήκοοι Πακιστάν, από τους οποίους ο ένας συνόδευσε το θύμα στο ΑΤ Ασπροπύργου για να καταθέσει μήνυση. Το ΑΤ Ασπροπύργου αξιοποίησε τον μάρτυρα-συνοδό ως διερμηνέα και στη συνέχεια προέβη σε κράτηση τόσο του μηνυτή όσο και του μάρτυρα-διερμηνέα για διοικητική απέλαση, λόγω μη κατοχής νομιμοποιητικών εγγράφων.
Σε νέα επικοινωνία δικηγόρου με το ΑΤ Ασπροπύργου, ο αστυνομικός δήλωσε ότι η υπηρεσία αποσυσχέτισε τις δύο μηνύσεις, παρότι η συνάφειά τους είναι προφανής. Ο λόγος της αποσυσχέτισης ήταν ότι οι δύο πρώτοι μηνυτές δήλωσαν στις μηνύσεις τους ότι ο λόγος που τους χτύπησαν ήταν η εθνικότητά τους, ενώ ο τρίτος μηνυτής δεν το δήλωσε ρητά. Δηλαδή, οι αστυνομικοί του ΑΤ Ασπροπύργου παρέλειψαν να διερευνήσουν αυτεπαγγέλτως το ρατσιστικό κίνητρο, όπως είναι υποχρεωμένοι να πράξουν, ιδιαίτερα με δεδομένη τη συνάφεια των υποθέσεων και τη διαδοχή των επιθέσεων σε βάρος των Πακιστανών εργατών. Τελικά στις 24/8, κατά δήλωση του αξιωματικού υπηρεσίας του ΑΤ Ασπροπύργου, ο τρίτος μηνυτής οδηγήθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει και στη συνέχεια μετήχθη στην Αμυγδαλέζα όπου κρατείται ως ανήλικος. Ο μάρτυρας-διερμηνέας εξακολουθεί να κρατείται στο ΑΤ Ασπροπύργου με τη διαδικασία της διοικητικής απέλασης.



Ζητάμε την απελευθέρωση τόσο του μηνυτή όσο και του μάρτυρα/διερμηνέα, την ταυτοποίηση των δραστών των επιθέσεων με διερεύνηση του ρατσιστικού χαρακτήρα των εγκληματικών πράξεων και την απόδοση δικαιοσύνης στα θύματα.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΑΠΕΙΛΗ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.