Άγονη κρίθηκε και η νέα δεύτερη ψηφοφορία για ανάδειξη Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα. Κανένας εκ των δύο υποψηφίων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων.

Όπως και στην πλειονότητα των πρωτοβάθμιων αυτοδιοικητικών οργάνων έτσι και στην ΠΚΜ αποδεικνύεται πως οι κομματικές και προσωπικές στρατηγικές δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει ένας θεσμός που θα μπορούσε να βοηθήσει τον πολίτη σε πιθανή διένεξή του με την αυτοδιοίκηση.

Μετά την άκαρπη πρώτη προσπάθεια να εκλεγεί Συμπαραστάτης, καθώς κανείς εκ των τριών υποψηφίων δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τα δύο τρίτα των ψήφων των περιφερειακών συμβούλων, την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει νέα προσπάθεια, για την οποία μάλιστα έχει γίνει προεργασία τόσο από υποψηφίους, όσο κι από παρατάξεις.

Ο Κλεόβουλος Θεοτόκης που στηρίχτηκε και από τις δύο δεξιές παρατάξεις συγκέντρωσε 38 ψήφους (5 μόλις περισσότερες από την πρώτη ψηφοφορία. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έλαβε 12 ψήφους (όσους και την προηγούμενη φορά).

Φανερά απογοητευμένος με τις μεθοδεύσεις ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, που προφανώς θέλησε να υπηρετήσει και να στηρίξει τον θεσμό, κι αυτό φάνηκε από την παραίτηση που υπέβαλε από την θέση του περιφερειακού συμβούλου, δήλωσε στο σώμα πως ο θεσμός του Συμπαραστάτη δεν είναι κομματικό τρόπαιο για να περιμένουν οι δύο παρατάξεις της ΝΔ ότι αρκούν για να τοποθετήσουν εκεί ένα κομματικό πρόσωπο. Επίσης, είπε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του αντιπάλου του, πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πρέπει να δείξουν ένα ευρύτερο πνεύμα και να τον ψηφίσουν. Αντίθετα, οι δύο παρατάξεις της ΝΔ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι πουθενά δεν βγήκε και ούτε μπορεί να εκλεγεί Συμπαραστάτης χωρίς τη συνεννόηση με την αντιπολίτευση για ένα πρόσωπο με δυνατότητες και κοινής αποδοχής. Την άλλη φορά τόνισε πως θα είναι και πάλι υποψήφιος.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.