Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ένας εφευρετικός Σαλονικός, ο κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου σε ελάχιστο χρόνο αγκαλιάστηκε από του Θεσσαλονικείς.
Αποτελεί απάντηση στην συνεχιζόμενη ήδη για 7η μέρα επίσχεση των εργαζομένωντου ΟΑΣΘ και επιχειρεί να βοηθήσει στο πρόβλημα μετακίνησης των πολιτών.
Απλό στη σύλληψή του αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Συνίσταται στην επαναφορά μιας πρακτικής που είχε ανθίσει στην δεκαετία του '70  και λέγεται "ωτοστοπ".

"Όσοι οδηγούμε λοιπόν, μπορούμε να περνάμε από στάσεις και να παίρνουμε κόσμο στο αυτοκίνητο μας, να γράφουμε σε χαρτάκι τον προορισμό μας για να το βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι και οι πεζοί, απλά, να σηκώνουν τον αντίχειρα", εξηγεί ο ιδρυτής του κινήματος που στήθηκε στο facebook και ήδη μετρά (μέσα σε δυο μέρες) 2.500 μέλη.

Το Κίνημα έχει ήδη αποκτήσει και σηματάκι που μπορεί να μπει στο αυτοκίνητο, δηλώνοντας τη διάθεση κάποιου για συμμετοχή στην ιδέα.

Το logo της ομάδας ,κίνημα ΩΤΟΣΤΟΠ είναι έτοιμο!
Το τυπώνουμε και το βάζουμε στο αυτοκίνητο μας δηλώνοντας την πρόθεση μας να συμμετέχουμε σε αυτή την ιδέα. Το σηματάκι στο αυτοκίνητο δηλώνει την διάθεση μας να πάρουμε κάποιον στο αυτοκίνητο.
Οι πεζοί απλά σηκώνουμε το χέρι αν δούμε αυτοκίνητο με το logo ¨κίνημα ΩΤΟΣΤΟΠ" η το εκτυπώνουμε το κρατάμε αν θέλουμε για να δείξουμε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια στην μετακίνησή μας.
Όσοι οδηγούμε μπορούμε να περνάμε από στάσεις και παίρνουμε κόσμο στο αυτοκίνητο μας ακόμη και χωρίς το καρτελάκι φυσικά.
Επίσης μπορούμε να γράφουμε σε χαρτάκι τον προορισμό μας για να το βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι.
Φυσικά ακόμη και αυτοί που δεν θα το εκτυπώσουν ή δεν έχουν ιντερνετ μπορούν να ενημερωθούν από όλους εμάς ότι υπάρχει η ΙΔΕΑ αυτή και κινείται πλέον στην πόλη μας!
Σκεφτείτε πόση ομορφιά μπορεί να έχει αυτό ακόμη και μετά την λήξη της απεργίας.
Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα μια Πόλη φιλόξενη και ανοιχτή σε καινούργιες ιδέες και με ανθρώπους φιλικούς !
Ας είμαστε όλοι μαζί αυτή η υπέροχη όμορφη πολυπολιτισμική
Θεσσαλονίκη!


https://www.facebook.com/groups/544332119100547/
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Βέβαια αν αυτός που θα πάρετε στο όχημα σας είναι λαθρομεταναστης...και σας σταματήσει η τροχαία για ελεγχο....θα έχετε προβλημα... λόγω του σχετικού νομου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά την εφεύρεση! Υπάρχει εδώ και πάνω απο μισό αιώνα! Αλλά στην Ελλάδα δεν έπιασε, κι ούτε θα πιάσει. Γιατί οι Ελληνες είναι φιλοτομαριστές. Ακόμη και οι "αλληλέγγυοι" στους μετανάστες θέλουν οι άλλοι να υποχρεωθούν να βοηθήσουν, όχι οι ίδιοι. Κι αυτό το ξέρουν τα ξένα κέντρα εξουσίας, και το εκμεταλλεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.