του ακτιβιστή

Τόνοι λάσπης, σκουπιδιών και ογκωδών μεταφέρονται καθημερινά, με μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα, και αποθέτονται στον υδροβιότοπο των τσαϊριών, στην Περαία. Εκεί τα παραλαμβάνει και αναλαμβάνει να τα διασκορπίσει στην περιοχή ερπυστριοφόρα μπουλντόζα του στρατού, ισοπεδώνοντας και εξαλείφοντας τους χώρους διαβίωσης εκατοντάδων ειδών πανίδας που φιλοξενεί η περιοχή.


Χώροι αυτής της αντιοικολογικής δημοτικής παρέμβασης είναι οι χώροι απέναντι από το "ακρωτήρι" και πίσω από το ΚΑΠΠΑ.
Η επιχείρηση, που προφανώς αποτελεί μια μόνιμη παρέμβαση, γίνεται με τις οδηγίες της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού. Μ' αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται μεγάλοι όγκοι ογκωδών από τις πληγείσες δημοτικές ενότητες μετά την καταστροφική  πλημμύρα  της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου.


Κατανοούμε την ανάγκη απομάκρυνσης των φερτών υλικών και των τεράστιων ποσοτήτων λάσπης που έχουν συσσωρευτεί λόγω της νεροποντής.
Δεν ξέρουμε όμως πόσο ενδεδειγμένη είναι η λύση του μπαζώματος του υδροβιότοπου.
Προφανώς η διοίκηση στην πράξη παραφράζει το ρητό: "Ουδέν καλόν αμιγές κακού".
Τι λένε γι' αυτό οι δημοτικές παρατάξεις, οι ενεργοί πολίτες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ;;












Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Η δικη μου πληροφορηση ειναι οτι ετοιμαζεται κεντρο φιλοξενιας προσφυγων
    , και ειναι εγκυρη...οι εργασιες εκει γι αυτο τον σκοπο γινονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.