Περίπου ένα χρόνο πριν είχαμε παρακολουθήσει την εκδήλωση στην οποία σημαντικοί επιστήμονες παρέθεσαν τα στοιχεία ιστορικότητας της περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού ή αλλιώς της Κρουσίδος γης.

Μετά όμως από αυτή την επιτυχή εκδήλωση, η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης, ως Επιτροπή Αρχαιολογίας του Δήμου Θερμαϊκού,  συνέχισε τις προσπάθειές της και ένας από τους στόχους της σήμερα έχει υλοποιηθεί.

Πρόκειται για την έκδοση ενός αρχαιολογικού οδηγού - χάρτη που περιέχει τις τοποθεσίες, με ιστορικές αναφορές και πληροφορίες, που βρίσκονται στον Δήμο Θερμαϊκού.

Ο αρχαιολογικός αυτός οδηγός τυπώθηκε με χορηγία που προσέφερε ιδιώτης. Βασίζεται σε κείμενα της αρχαιολόγου κ. Μαρίας Αποστόλου και σε σχεδιασμό του κ. Νάκη Γιαννάκη.


Η Επιτροπή Αρχαιολογικής προβολής του Δήμου απαρτίζεται από τους κκ:

ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Θερμαϊκού
ΜΠΟΥΜΠΑΡΑ ΑΝΤΑ, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιταλικής Φιλολογίας ΑΠΘ
ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Αρχαιολόγος
ΤΣΟΥΡΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ, Δικηγόρος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγγελοχωρίου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.