Θυμάμαι από παλιά κάθε που πλησίαζε ο Νοέμβρης (γύρω στο μήνα πριν τα Χριστούγεννα) εμφανιζόταν σε διάφορα σημεία διάφορες παράγκες κατασκευασμένες πρόχειρα με ξύλα και νάυλον έμπαιναν ταμπελίτσες που μας πληροφορούσαν για τον αριθμό των ενοίκων και κυρίως των παιδιών και παρακαλούσαν για οικονομική βοήθεια.
Τις περισσότερες φορές (ή σχεδόν πάντα) δεν έβλεπες καμμία οικογένεια παρά μόνο ένα πρόσωπο που παραλάμβανε την βοήθεια που δινόταν από τους ελεήμονες.
Γιατί τα θυμηθήκαμε αυτά; Γιατί σχετίζονται (χωρίς να αποδεικνύεται) με την επιχείρηση άσκησης ψυχολογικής πίεσης σε πολίτες ώστε να σταθούν αλληλέγγυοι σε μειονεκτούντες και εξαθλιωμένους συμπολίτες τους.

Κάτι ανάλογο μάλλον συνέβη και πρόσφατα με την έκκληση για βοήθεια που έκανε οικογένεια που "έστησε" μια παράγκα στην περιοχή του Φοίνικα Θεσσαλονίκης και έγινε γνωστή και πολύ δημοφιλής από τα ποστ κοινοποίησης στα social media.
Όπως διαβάζουμε στο seleo, χρήστες στα social media με καλή πίστη, κοινοποιούσαν την δημοσίευση με σκοπό να μαζευτούν τρόφιμα αλλα και χρήματα για την οικογένεια. Στο σημείο που βρίσκοταν η οικογένεια έσπευσαν πολίτες για δώσουν τρόφιμα, ρούχα και οτιδήποτε άλλο θεωρούσαν αναγκαίο. Μάλιστα η οικογένεια ''άνοιξε'' λογαριασμό στη τράπεζα με τους πολίτες να καταθέτουν ποσά.

Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η συγκεκριμένη οικογένεια είναι γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς. Η κ. Παυλίδου, αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας, αλληλεγγύης και ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς μας πληροφορεί πως η συγκεκριμένη οικογένεια έμενε στη συγκεκριμένη παράγκα μέχρι και το 2015, όμως μετά βρέθηκε ένα διαμερισμα στον Φοίνικα έναντι ενοικίου 10 ευρώ τον μήνα, το μόνο που είχαν να πληρώσουν κανονικά ήταν την ΔΕΗ και την ΕΥΑΘ.

Η οικογένεια όμως έφυγε από το συγκεκριμένο διαμέρισμα, για την ακρίβεια το εγκατέλειψαν για να μείνουν στην παράγκα.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όταν είδε το διαμέρισμα που έδωσε στην οικογένια, αντίκρυσε ένα σπίτι βρώμικο, δεν είχαν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα. Η οικογένεια δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά από τότε στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα η κ.Παυλίδου αναφέρει πως δεν πηγαίνουν να πάρουν φαγητό, που ο παππάς της ενορίας στον Φοίνικα, πατέρας Κύρος, τους χορηγούσε.

Η κ. Παυλίδου, αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας, αλληλεγγύης και ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς, τόνισε πως προσπάθησε ο δήμος να έρθει σε επαφή χωρίς όμως αποτέλεσμα από την πλευρά της οικογένειας. Να σημειωθεί πως, υπάρχουν και δύο ανήλικα παιδιά.

Ο δήμος ήδη κινείται  για τη διευθέτηση του θέματος. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.