Ένας καλλιτέχνης και καθηγητής του Πανεπιστημίου Σίρακιουζ των ΗΠΑ δημιούργησε ένα δέντρο που ανθίζει σε πολλαπλά χρώματα και παράγει 40 διαφορετικά είδη φρούτων.

Ο Σαμ Βαν Έικεν δημιούργησε το υβριδοποιημένο οπωροφόρο δέντρο, το οποίο παράγει πάνω από 40 διαφορετικά είδη φρούτων με κουκούτσι, από κεράσια και δαμάσκηνα ως ροδάκινα, βερίκοκα, αλλά και αμύγδαλα.

Ο Σαμ Βαν Έικεν μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα και αγόρασε ένα περιβόλι-φάρμα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης που κινδύνευε να κλείσει. Κατά τη διαδικασία έσωσε πολλές ποικιλίες φρούτων και άρχισε να πειραματίζεται με την υβριδοποίηση των δέντρων, ώστε να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί ως «Δέντρο των 40 Φρούτων».

Το δέντρο δημιουργήθηκε με τον εμβολιασμό («μπόλιασμα») πολλών κομματιών από διαφορετικά είδη οπωροφόρων δένδρων πάνω σε ένα δέντρο. Τα εμβολιασμένα κλαδιά αναπτύχθηκαν για να γίνουν μέρος του κυρίου δέντρου, αλλά παράγουν διαφορετικά φρούτα, καθώς και ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό από πολύχρωμα άνθη την άνοιξη.

«Πρώτα από όλα βλέπω το δέντρο ως ένα έργο τέχνης», δήλωσε ο βαν Έικεν. «Θέλω το δέντρο να διακόπτει και να μετατρέπει την καθημερινή ζωή. Όταν το δέντρο ανθίζει απρόσμενα σε διάφορα χρώματα, ή όταν βλέπει κάποιος όλα αυτά τα διαφορετικά είδη φρούτων να κρέμονται από τα κλαδιά του, δεν αλλάζει μόνο τον τρόπο που κοιτάει το δέντρο, αλλά αλλάζει και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα εν γένει», πρόσθεσε ο καλλιτέχνης.

Μέχρι στιγμής ο βαν Έικεν έχει δημιουργήσει 16 από αυτά τα εντυπωσιακά δέντρα, που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μουσεία, κοινοτικά κέντρα και ιδιωτικές συλλογές τέχνης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.