Για πρώτη φορά μια 11μελής ομάδα του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών αναχώρησε για την Αραγονία, όπου θα συμμετέχει σε παγκόσμιο πανεπιστημιακό διαγωνισμό κατασκευής αγωνιστικής μηχανής ( MOTO GP).
Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε τελική τους κατάταξη θα πρέπει να σημειωθεί πως η προσπάθεια γίνεται για πρώτη φορά.
Επιπλέον θα πρέπει να τονιστεί πως στην ολιγομελή ομάδα συμμετέχουν τρεις φοιτητές από το δημοτικό διαμέρισμα Μηχανιώνας ( Κουτσάκης Γιώργος, Γαζιώτης Γιώργος, Μοσχοβίτης Πέτρος) και ο Πρύτανης του πανεπιστημίου (Τουρλιδάκης Αντώνης) είναι επίσης συνδημότης μας από το ίδιο δημοτικό διαμέρισμα.

Ο διαγωνισμός MotoStudent

Ο διαγωνισμός MotoStudent είναι ένας διεθνής διαγωνισμός μεταξύ πανεπιστημιακών ομάδων για να δοθεί στους φοιτητές η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους ως μελλοντικοί μηχανικοί, χαρίζοντας τους μια τεράστια εμπειρία ερχόμενοι σε επαφή με μεγάλες προσωπικότητες του χώρου και δουλεύοντας σε πραγματικά μοναδικές εγκαταστάσεις. Διοργανώνεται από την MEF (Moto Engineering Foundation), στην πίστα Motorland Aragon στην Ισπανία, όπου οι Μοτοσυκλέτες υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους, επαγγελματικού επιπέδου.
Ο στόχος είναι να σχεδιάσουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτότυπο αγωνιστικό δίκυκλο, ικανοποιώντας τις τεχνολογικές απαιτήσεις που ορίζονται από τον κανονισμό, µε έμφαση στα θέματα ασφαλείας.
Ο διαγωνισμός αποτελεί πρόκληση για τους φοιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να αποδείξουν τη δημιουργικότητά τους και τις δεξιότητες καινοτομίας απέναντι στην κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από άτομα, όπως ο υπεύθυνος της Honda για τους αγώνες στην Ευρώπη αλλα και πρώην οδηγούς του Moto GP.
Η αγάπη των Ισπανών για το μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι γνωστή, κάτι που παρατηρείται και στον διαγωνισμό αφού οι 22 από τις 35 ομάδες είναι Ισπανικές, και σε συνδυασμό με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον μεγάλο αριθμό θεατών το Μotostudent μετατρέπεται σε μια γιορτή, απο την οποία δεν μπορούμε και δε θέλουμε να λείπουμε.


Η ομάδα Tyφoon MotoRacing

Η ομάδα Tyφoon MotoRacing, εμπνευσμένη από τις προκλήσεις στη μηχανική και την αγάπη για ένα απο τα πιο θεαματικά sport της εποχής μας, «γεννήθηκε» το 2014 και αποτελείται από τους φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ). Κόντρα στα ελληνικά δεδομένα και στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, είμαστε έτοιμοι να δηλώσουμε ένα βροντερό παρών, σε ένα διαγωνισμό που αγγίζει για πρώτη φορά την Ελλάδα.
Ο στόχος του έργου και συνάμα η πρόκληση, είναι να αναπτύξουμε ένα πρωτότυπο μοντέλο αγωνιστικής μηχανής το οποίο να μπορεί να βιομηχανοποιηθεί. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει όλες τις φάσεις του έργου, από το σχεδιασμό και τη δοκιμή μέχρι την παραγωγή. Το πρωτότυπο στη συνέχεια θα αξιολογηθεί στο διαγωνισμόMotoStudent, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην πίστα Motorland Aragon της Ισπανίας, μια εκ των δυσκολότερων του Moto GP, σχεδιασμένη απο τον αρχιτέκτονα θρύλο, Herman Tilke και τον οδηγό της Ferrari, Pedro de la Rosa.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.