Το αμαξίδιο που θα αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία και του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να κινείται και όρθιος και όχι μόνο καθιστός εφηύραν δύο αδέλφια από τη Λάρισα, ο Δημήτρης και ο Μάριος – Ερμής Πετρωτός.

Το τετρακίνητο αναπηρικό αμαξίδιο ονομάστηκε laddroller και μπορεί να ανέβει μέχρι 3 σκαλοπάτια και έχει ήδη πατενταριστεί διεθνώς.


Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας οι δημιουργοί ανέφεραν πως η εφεύρεσή τους παρουσιάστηκε πρόσφατα στο ΜΙΤ και κατατάχθηκε μεταξύ των 10 φιναλίστ, ενώ το επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή του αμαξιδίου στον αγώνα ταχύτητας και υπέρβασης εμποδίων που θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου στην Ελβετία από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετέχουν 11 ομάδες, μαζί με την ελληνική συμμετοχή, στην οποία οδηγός του αμαξιδίου θα είναι η Κέλλυ Λουφάκη, αθλήτρια ξιφασκίας, η οποία έλαβε μέρος και στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.