του ακτιβιστή

Το οδικό δίκτυο στον Θερμαϊκού δεν χρειάζεται συστάσεις ....
Ήταν και είναι σε άθλια κατάσταση ...
Ατέλειωτες λακούβες (που προβλέπεται με τις προσεχείς βροχοπτώσεις να μετατραπούν σε μικρές πισίνες), κακοτεχνίες, ελλιπής φωτισμός, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, αόρατες διαγραμμίσεις ....
Η κατάσταση φυσικά επιβαρύνθηκε με την καταστροφική πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου.
Πολύ περισσότερο καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά το  αγροτικό δίκτυο. Κάτοικοι από όλες τις περιοχές του Θερμαϊκού μας παρακινούν συνεχώς να γράψουμε γι' αυτό γιατί φοβούνται ότι στην επόμενη βροχόπτωση θα αποκλειστούν στα σπίτια τους.
Απέναντι σ' αυτά ο δήμος μάλλον επιδεικνύει μια ανεξήγητη βραδυαρρυθμία αποκατάστασης του προβλήματος επαφιόμενος στα έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια με τις συνεχείς μετακινήσεις των φερτών υλικών από διάφορες  τοποθεσίες σε άλλες, αφού απομακρύνονται από τα ρέματα μετά τον καθαρισμό τους (Με τα κυβικά πληρώνονται οι εργολάβοι από την Περιφέρεια ....).

Και ενώ έτσι ακριβώς διαγράφεται η κατάσταση με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν και κάποιες ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ που προφανώς επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τον κανόνα.
Μας μεταφέρθηκε από φίλο πως κάπου στην Επανομή έγινε μια πολύ σημαντική αποκατάσταση αγροτικού (;) δρόμου που ενώνει την κεντρική οδό στα Πάλιουρα με την τοποθεσία ΚΥΜΑ.
Σπεύσαμε πάραυτα για να απαθανατίσουμε το έργο και να μάθουμε τα σχετικά συμβαίνοντα.


Ο δρόμος πράγματι μετεβλήθει σε σχεδόν αεροδρόμιο. Έπεσε χοντρή κροκάλα (καλής ποιότητας αναφέρουν οι ειδικοί) δεκάδων φορτηγών και το έργο πράγμαται προκαλεί κατάπληξη !!!
Οι καλοθελητές όμως μας αποκάλυψαν το ιστορικό της αποκατάστασης που ΦΥΣΙΚΑ και δεν συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο πρόγραμμα συνολικής αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου του Θερμαϊκού, ούτε φυσικά στο έντονα διαβρωμένο αγροτικό δίκτυο της Επανομής.

Το έργο (που πιθανολογούμε ότι θα κόστισε περισσότερο από 5.000 €) έγινε μετά από προσωπική παρέμβαση  της πολύ δραστήριας αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Πάτης Πασχαλίδου προκειμένου να εξυπηρετηθεί (ρουσφέτι το λένε σε απλά ελληνικά) πρώην συνάδελφός της δημοτικός σύμβουλος επί εποχής Λάκη Οικονομίδη που διατηρεί συγκρότημα εξοχικών κατοικιών στην περιοχή και συγκεκριμένα στο όριο του επιδιορθωμένου δρόμου.
Όπως μαθαίνουμε υπήρξε έντονη διαμαρτυρία από έτερο αντιδήμαρχο (αποκαλούμενο Επανομάρχη) που έκρινε ότι ήταν μεγάλης έκτασης το ρουσφέτι και δεν δικαιολογείται για τις μικροδιευθετήσεις που είναι εξουσιοδοτημένοι από τον επικεφαλής δήμαρχο να πράττουν.


Εκεί έπεσε το κλάμα... γιατί όπως πληροφορήθηκε, από την εντέλλουσσα αντιδήμαρχο,  οι οδηγίες δόθηκαν από τον Δήμαρχο προκειμένου να "ψήσει" ώστε να εντάξει τον εξυπηρετηθέντα στο επόμενο ψηφοδέλτιο της παράταξής του.
Και ακόμα τραβάει τα μαλλιά του...
Κάπως έτσι πάει ο Δήμος μπροστά ....

Τι κι αν σε απόσταση 500 μέτρων από εκεί οι δρόμοι είναι ακόμα πλημμυρισμένοι....
Όχι από την βροχόπτωση αλλά από μόνιμη και συνεχή διαρροή του δικτύου ύδρευσης που παρόλλες επί εβδομάδες οχλήσεις η ΔΕΥΑ αδυνατεί να αποκαταστήσει.
Σύσταση στους νεοπλημμυροπαθείς: Δηλώστε ψηφοφόροι και ίσως και υποψήφιοι .... Κάτι μπορεί να γίνει !!!


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.