Διάχυτη απογοήτευση για την πορεία αλλά και το πολιτικό προσωπικό της χώρας εκφράζουν οι πολίτες, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον Νοέμβριο. Χαρακτηριστικά οι πολίτες λένε «όχι» και σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε κυβέρνηση ΝΔ, χωρίς, ωστόσο, να θέλουν εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας;» το 14% απάντησε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, το 32% μια κυβέρνηση της ΝΔ και το μεγαλύτερο ποσοστό, 52%, απάντησε «καμία από τις δύο».

Ωστόσο, το 53% τάσσεται κατά της διεξαγωγής εκλογών και το 45% υπέρ.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερισχύει του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς θετική γνώμη για εκείνον έχει το 45% των ερωτηθέντων, μειωμένη κατά 2% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον Πρωθυπουργό είναι 24%, που όμως αυξήθηκε κατά 2 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Πρώτος στη σχετική λίστα δημοτικότητας (αν και με περισσότερες αρνητικές ψήφους) είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει 54% αρνητικές γνώμες και 45% θετικές.

Ακολουθούν ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας(59%-37%), η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά(63%-36%), ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (67%-31%), ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης (68%-29%), ο Αλέξης Τσίπρας (75%-24%), ο Πάνος Καμμένος (77%-22%) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος (85%-12%).

Το 42% υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Καταλληλότερο θεωρεί τον κ. Τσίπρα το 22%, ενώ το 35% απάντησε «κανένας από τους δύο».

Οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν επίσης δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστό 92% αλλά και από την αντιπολίτευση σε ποσοστό 84%.

Όσον αφορά στον ανασχηματισμό, οι πολίτες δηλώνουν πως τους προκάλεσε γενικά αρνητική γνώμη σε ποσοστό 48%, ουδέτερη σε ποσοστό 37% και γενικά θετική σε ποσοστό 15%.

Το 88% πιστεύει ότι «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», ενώ μόλις το 8% θεωρεί ότι βαίνουν προς τη σωστή.

Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 73% απάντησε ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση και το 19% ότι πηγαίνουν προς τη σωστή.

Αντίστοιχα, το 95% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 3% ότι κινείται προς τη σωστή.

Το 28% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αισθάνεται οργή/αγανάκτηση, το 25% ότι αισθάνεται απογοήτευση, το 19% ανησυχία/άγχος και το 9% ντροπή.

Ως προς τη διεθνή ισχύ της χώρας, το 53% απάντησε ότι η θέση της είναι πιο αδύνατη σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Το 38% θεωρεί ότι παρέμεινε η ίδια και το 8% ότι έγινε πιο ισχυρή.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενου ενός νέου Μνημονίου, το 87% δηλώνει πως είναι κατά, ένα 7% είναι υπέρ, το 3% δεν εκφράζει γνώμη και ούτε υπέρ ούτε κατά δηλώνει επίσης το 3%.

Η έρευνα που ανέβηκε στο site της εταιρίας έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο, τηλεφωνικά, από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 1.005 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.