Η διαχρονική αγάπη για την ομάδα τους, οι συναισθηματικοί δεσμοί της μεγάλης "παρέας" παλαιότερων γενιών Θεσσαλονικέων με την ιστορική πλατεία Διοικητηρίου και προφανώς οι αναμνήσεις κυριάρχησαν σε μια παρουσίαση βιβλίου που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου που μας πέρασε στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στην Έκθεση.


Τίτλος του βιβλίου "Η Πλατεία Διοικητηρίου και ο Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΟΔ" (Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ)
Συγγραφείς οι κκ Γιώργος Λυσαρίδης και Βασίλης Προυσαλίδης που μετά από σημαντική δουλειά κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα επιμελημένο λεύκωμα για μια "γειτονιά" της Σαλονίκης που κουβαλάει μια τεράστια ιστορία της πόλης αλλά και για μια πλήρη διαδρομή της ομάδας του ΠΑΟΔ που άνδρωσε πολλές γενιές συμπολιτών μας.


Σε μια αίθουσα που ήταν γεμάτη από ασπρομάλληδες αλλά και από νεώτερης ηλικίας Διοικητηριώτες αλλά κυρίως φορτισμένη από πολύ συναίσθημα αφού συνευρέθησαν αρκετά από τα "παιδιά" που μεγάλωσαν παίζοντας μπάλα στα μάρμαρα της πλατείας. Μιας πλατείας που σήμερα δεν υπάρχει αλλά ζει στις καρδιές όσων από το Διοικητήριο, το τσινάρι, το κουλέ-καφέ, την Ολυμπιάδα, τους Συκιώτες αλλά και τους Νεαπολίτες την έζησαν ή την γνώρισαν μέσα από τις διηγήσεις τους σε συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.


Για το βιβλίο αλλά και για τις "εικόνες" του ΠΑΟΔ και της πλατείας μίλησαν εκτός από τους συγγραφείς οι κκ Τζίκας Τάσος, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων πλατείας Διοικητηρίου, Μάκης Βοϊτσίδης, δημοσιογράφος, Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος και Λεωνίδας Ναρ Δρ Φιλολογίας συγγραφέας.

Γεννημένος λίγο πιο πάνω από την πλατεία και με τον πατέρα μου να έχει παίξει μπάλα και στα μάρμαρα αλλά και στην ομάδα του ΠΑΟΔ, αισθάνθηκα ιδιαίτερη συγκίνηση παριστάμενος στην εκδήλωση. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν στην πρωτοβουλία, στην συγγραφή και στην έκδοση του βιβλίου.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.