του ακτιβιστή

Μια πολύ σημαντική ομιλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν  - τιμώντας με την παρουσία τους - στην τρίτη πολιτική εκδήλωση της φετινής σαιζόν, της Ανεξάρτητης  Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού.
Προσκεκλημένος ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, που κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, με την γλαφυρή κι εμπεριστατωμένη εισήγησή του σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που περιλάμβανε τις αδιέξοδες εξελίξεις του μνημονιακού καθεστώτος (με τις τραγικές ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), τον Τούρκικο επεκτατισμό, το Κυπριακό, το Προσφυγικό και τις Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτατη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Τον κ. Κωνσταντακόπουλο παρουσίασε το μέλος της Πρωτοβουλίας Χριστίνα Δεληχρίστου και τον προλόγισε ο Νίκος Αϊβαλιώτης που αναφέρθηκε στις δράσεις και ενημερωτικές πολιτικές εκδηλώσεις της συλλογικότητας του Θερμαϊκού.


Ο ομιλητής ευχαρίστησε την  Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία για την πρόσκληση που του απηύθυνε και χαιρέτισε τέτοιου είδους συλλογικότητες που αποτελούν εστίες αντίστασης σε μια κατεστραμμένη υλικά κι ηθικά πατρίδα. Κι αυτό ειδικά με το πολύ μεγάλο ηθικό πλήγμα που έχουμε υποστεί ως αυτοεκτίμηση του ελληνικού λαού (εννοώντας τις μνημονιακές κολοτούμπες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έστειλαν "περίπατο" τις υποσχέσεις τους για αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας και της κατάργησης των πολιτικών των μνημονίων. 

Ανάγκη για Αξιοπρέπεια
Τόνισε με έμφαση πως η αξιοπρέπεια είναι πλέον (προφανώς και πάντα ήταν) ένα ισχυρό στρατιωτικό όπλο. Χτύπημα ή υπόσκαψη της Αξιοπρέπειας οδηγεί σε κατάρρευση ακόμα και ενός περήφανου λαού. Και φυσικά το θέμα δεν μπορεί να είναι οι κεντρικοί υλοποιητές των μνημονιακών πολιτικών. Ο Τσίπρας είναι βέβαιο πως θα πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορικής συνείδησης των Ελλήνων. Οι μερικές χιλιάδες (όπως σε όλα τα καθεστώτα) που προπαγανδίζουν και τις στηρίζουν τις μειωτικές για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτικές αυτές είναι το θέμα. Που άλλοι το κάνουν για συναισθηματικούς λόγους και άλλοι για λόγους υλικής επιβίωσης εξαγοράζοντας τη στράτευσή τους με την κατάληψη πρόσκαιρων οφικίων.

Πυρήνες αντίστασης
Πυρήνες αντίστασης είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα που θα πρέπει να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Το μνημονιακό πρόγραμμα καταστρέφει τον ελληνικό λαό Οικονομικά, κοινωνικά αλλά και δημογραφικά. Ο κλεπτοκρατικός ιμπεριαλισμός με τα συνεχιζόμενα δρώντα λαμογιστάν  λαμβάνοντας κάθε νέο δάνειο εκχωρούν εθνική κυριαρχία παραδίδουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ
Κάποιοι που μιλούν και ιεραρχούν ως το κύριο πρόβλημα της χώρας το ευρώ που πρέπει να αντικατασταθεί από εθνικό νόμισμα μάλλον κάνουν λάθος γιατί μπορεί το νόμισμα να είναι πρόβλημα αλλά το ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ.
Η πτώση του ΑΕΠ της χώρας στα χρόνια της κρίσης υπερβαίνει πλέον την πτώση του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο μεγάλο κραχ και της Γερμανίας στην περίοδο της δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Και ακόμα της Γαλλίας και Γερμανίας στην περίοδο του Α' Παγκοσμίου πολέμου. Οι επενδύσεις έπεσαν στο 45%. Το μέλλον φυσικά δεν μπορεί να είναι καλό.

Πείραμα ολοκληρωτισμού εγκαινιάζεται στην Ευρώπη.
Σ' αυτό ο εισηγητής εντάσει α) την κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος β) το κύμα ιμπεριαλιστικών πολέμων με τον καπιταλισμό της καταστροφής και την κατεδάφιση των αραβικών χωρών και γ)με την αναφορά στον πυρήνα του δυτικού συστήματος που ΑΦΟΡΑ την Ελλάδα.
Είναι πλέον ΠΟΛΕΜΟΣ και δεν είναι κρίση.

Χειραγωγήθηκε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (φυσικά σύμφωνα με τις ενδείξεις και εκ του αποτελέσματος) χειραγωγήθηκε για να καταστρέψει την ψυχολογία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ των Ελλήνων. Αυτό πρέπει να έγινε μεταξύ των ετών 2011 και 2012. Ανάλογη παρέμβαση με χειραγώγηση είχαν οι επικυρίαρχοι παγκοσμοιοποιητές (κυρίως οι διεθνείς οικονομικοί παράγοντες) και στην περίπτωση της Σοβιετικής Ένωσης. Και φυσικά για να επιτευχθεί η χειραγώγηση υπήρξαν οι κατάλληλες συνθήκες διάβρωσης της αριστεράς και της κοινωνίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε παντελώς ανέτοιμος απέναντι στους δανειστές ενώ γνώριζε ότι η σύγκρουση ήταν προ των πυλών. Και χωρίς καμία ετοιμασία εύκολα υπετάγη.
"Εξευτέλισαν μια παράταξη και ανθρώπους που βγήκαν από την ήττα του εμφυλίου με αξιοπρέπεια", Είναι ΥΒΡΙΣ η κατασπατάληση αυτού του τεράστιου ηθικού κεφάλαιου ...

Η Δίκη του Κάφκα
Πιστεύει όπως είπε (φυσικά καθ'υπερβολή) πως το ελληνικό πρόγραμμα εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του από την δίκη του Φραντς Κάφκα. Είναι παρόμοια η πορεία "Πως να οδηγήσεις στην αυτοκτονία ένα λαό ή πως καταστρέφεις τις αντιστάσεις του".

Σχέδιο Ανάν - Κυπριακό
Το σχέδιο Ανάν από το 2002 (όταν κατατέθηκε) ως το 2004 που τελικά απορρίφθηκε από τον Κυπριακό λαό, οδηγούσε στην αυτοκτονία της Κύπρου με την μετατροπή της σε ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο. Γράφτηκε, και μπορεί να είναι γεγονός, πως τα μνημόνια και το σχέδιο Ανάν εκπονήθηκαν στο ίδιο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου.
Αλλά και σήμερα είναι σε εξέλιξη ένα μαύρο σενάριο με άμεση απειλή κατάργησης της κυπριακής δημοκρατίας και μετατροπή όλου του νησιού σε ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ.

Προσφυγικό
Η  οικονομική, κοινωνική και δημογραφική εξασθένιση της Ελλάδας  με τη μετανάστευση των παιδιών μας στο εξωτερικό και την επιβάρυνσή μας με ένα ασύμμετρο προσφυγικό κύμα μόνο επιδείνωση της κατάστασης μπορεί να επιφέρει. Ίσως να είχε δίκιο ο Μίκης Θεοδωράκης όταν είχε προειδοποιήσει πως "Το μέλλον είναι μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες".

Προτάσεις
1. Η ανάπτυξη συλλογικών και συνεταιριστικών δραστηριοτήτων
2. Προσπάθεια επεργασίας μιας σοβαρής οικονομικής πρότασης για την Ελλάδα. (επτά χρόνια στην κρίση δεν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο).
3. Μια διεθνής κινητοποίηση, μια ένταξη του Ελληνικού ζητήματος στις διεθνείς κινήσεις.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις που δημιούργησαν μια  πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση την οποία και θα καταθέσουμε μέσω της ηχητικής καταγραφής της. Παραβρέθηκε ο κ. Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Συμπολιτείας Θερμαϊκού.

Η εισήγηση του κ. Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου:



Τη συζήτηση που ακολούθησε, με τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν και οι απαντήσεις που δόθηκαν, μπορείτε να ακούσε στο παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.driveplayer.com/#fileIds=0B8sWzZ4bAp9_enFBUm8tRi1tN1U&userId=104648043249304945276
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.