Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως μας πληροφορεί με δελτίο τύπου η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού,  το διήμερο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, “ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΖΩΗΣ”, που υλοποιήθηκε στις 7 & Δεκεμβρίου στον Θερμαϊκό.

Για 2η χρονιά εξειδικευμένο ιατρικό (πνευμονολόγος – οφθαλμίατρος – αιματολόγος – υπερτασιολόγος – δερματολόγος) και νοσηλευτικό προσωπικό υποδεχόταν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ιατρείου και του δημοτικού συμβουλίου στους Νέους Επιβάτες, όλους τους πολίτες, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ σε διαγνωστικούς ελέγχους όπως: Σπιρομέτρηση, οφθαλμολογικός έλεγχος, μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρικής HbA1c και έλεγχο αρτηριακής πίεσης.

Οι δεκάδες κάτοικοι της περιοχής (όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου που δεν δίνει συνολικό αριθμό ατόμων) που εξετάστηκαν, εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την εφαρμογή του προγράμματος, καθώς δεν υπήρξε καθυστέρηση και συνωστισμός στα εξεταστήρια, αφού το όλο εγχείρημα διοργανώθηκε άψογα, προσεγμένα και με κάθε λεπτομέρεια απ' όλους τους υπεύθυνους του.

Ψηφοθηρικοί οι λόγοι; - Διαπληκτισμοί στο δημοτικό συμβούλιο

Το πρόγραμμα ελέγχου «Μετρήσεις Ζωής» φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός  και αποτελεί ατομική πρωτοβουλία ( σε άγνοια της Επιτροπής Υγείας της οποίας προΐσταται)  του ιατρού και δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Κολλάρα. Βασίζεται όπως ο ίδιος δήλωσε, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ιδιώτες γιατρούς τους οποίους πληρώνει ο χορηγός της εκδήλωσης (που σε μας τουλάχιστον είναι άγνωστος). Ο κ. Κολλάρας κατηγορήθηκε ότι οργανώνει ανάλογες εκδηλώσεις για ψηφοθηρικούς λόγους και μάλιστα χωρίς να ενημερώνει ούτε τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της οποίας είναι Πρόεδρος. Και προφανώς έχει δίκιο ο δημοτικός σύμβουλος και ιατρός του ΕΣΥ κ. Θοδωρής Ζδούκος να υποψιάζεται παλαιοκομματικές και ψηφοθηρικές μεθόδους, γιατί οι ειδικότητες που κλήθηκαν να εξετάσουν κατοίκους  υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και καλύπτουν δωρεάν τις ανάλογες ανάγκες του πληθυσμού. Μοναδική ειδικότητα που δεν υπάρχει ούτε ως επισκέπτης γιατρός στο ΚΥ Μηχανιώνας, και κακώς ελλείπει (όπως κι αυτή του Ορθοπαιδικού) και οφείλουν οι υπεύθυνοι Διοικητές της 4ης ΥΠΕ (Πλωμαρίτης -  Κύρκος)  άμεσα να την εντάξουν είναι αυτή του οφθαλμιάτρου.
Ηχογραφημένη η συζήτηση που έγινε για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.