Με αφορμή την προσαγωγή μουσικών που έπαιζαν μουσική στο δρόμο με την κατηγορία της επαιτείας, ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου διοργανώνει κάλεσμα και κινητοποίηση του κλάδου.

Σήμερα, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί στην παραλία Θεσσαλονίκης υπάρχει κάλεσμα για όλο τον κόσμο κι όσους θέλουν να παίξουν ελεύθερα μουσική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή την προσαγωγή συναδέλφων μουσικών που έπαιζαν μουσική στο δρόμο με την κατηγορία της επαιτείας, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ κάνει κάλεσμα προς κινητοποίηση του κλάδου.

Ορίζει ως μέρα μουσικής συνάντησης την 11η Δεκεμβρίου 2016 και καλεί ΟΛΟΥΣ όσους θέλουν να παίξουν ελεύθερα μουσική στον κόσμο, να προσέλθουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μακεδονία Παλλάς, ας γίνει μια συμβολική ”κατάληψη” και ας πλημμυρίσει η παραλία με κάθε λογής μουσική.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ που στάλθηκε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

” … Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος θα εξακολουθήσει στο μεταξύ να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει την δραστηριότητα των “μουσικών του δρόμου” και αποφασίσαμε, αντί άλλης διαμαρτυρίας, να καλέσουμε μια Κυριακή εν ευθέτω χρόνω τις διάφορες ομάδες μουσικών και άλλων καλλιτεχνών της πόλης, να παραταχθούνε στην παραλία και να παίζουν για τους περαστικούς μουσική, τραγούδια, θεατρικά κ.ά. Για μια Ελεύθερη Τέχνη, Ζωντανή Παραλία, Ανοικτή Πόλη, Αλληλέγγυα Κοινωνία. Οι αρχές θα είναι βέβαια ευπρόσδεκτες και ελπίζουμε να παραβρεθούν και να απολαύσουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα. ”

Με τιμή
Ο πρόεδρος του Σ.Μ.Β.Ε.
Γιώργος Χατζόπουλος

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.