Μπορεί οι περισσότερες περιοχές του δήμου Θερμαϊκού (άλλες μόνιμα και άλλες πρόσκαιρα) να παραμένουν στο σκοτάδι, λόγω μη ικανοποιητικού δημοτικού ηλεκτροφωτισμού. Αλλά αυτό φαίνεται πως δεν πτοεί την διοίκηση του Δήμου που βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει το τρίτο ή τέταρτο μεγαλύτερο πρόβλημα για τον δήμο (τα άλλα τρία είναι η υδροδότηση, η καθαριότητα και η άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου).
Στην τελευταία συνεδρίαση μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα κ. Τριαντάφυλλου Τζιούμη εγκρίθηκε η οικονομοτεχνική μελέτη για την αντικατάσταση των παλαιού τύπου λαμπτήρων του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού με τις νέας τεχνολογίας λαμπτήρες τύπου LED.

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, προβλέπεται ότι θα αντικατασταθεί το 80% περίπου των λαμπτήρων που υπάρχουν στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου Θερμαϊκού με αντίστοιχα φωτιστικά και λαμπτήρες LEDπράσινης τεχνολογίας, που παρέχουν ποιοτικά αναβαθμισμένο φωτιστικό αποτέλεσμα, για την εξυπηρέτηση της εύρυθμης λειτουργίας φωτισμού του δήμου Θερμαϊκού.

Το κόστος βέβαια για την αντικατάσταση 15.000 περίπου σωμάτων και λαμπτήρων LED θα πλησιάσει στα 3.632.828,00 ευρώ με ΦΠΑ και θα καλυφθεί κατά 50% μέσω δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το άλλο 50% από Τράπεζα του εσωτερικού.

Σύμφωνα με τον εισηγητή προβλέπεται να μειωθεί κατά 66% η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, γεγονός που θα σημάνει την εξοικονόμηση για το Δήμο ενός μεγάλου χρηματικού ποσού που σήμερα πληρώνει στη ΔΕΗ.

Σε παρατήρηση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ότι είναι μεγάλο το ποσό των 3.632.828,00 ευρώ για την αντικατάσταση των λαμπτήρων, και παράλληλα ότι θα πρέπει το όποιο ποσό εξοικονομηθεί να διατεθεί για τη μείωση των δυσβάστακτων δημοτικών τελών, που είναι τα ακριβότερα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης είπε ότι το ποσό αυτό είναι ενδεικτικό και μπορεί να μειωθεί δραστικά με τις προσφορές που θα κατατεθούν. Ενώ αναφορικά με την εξοικονόμηση των χρημάτων στον ηλεκτροφωτισμό, δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα που θα προκύψουν από την όποια μείωση των τελών ηλεκτροφωτισμού, θα διατεθούν για την ελάφρυνση των δημοτών του Θερμαϊκού από τα δημοτικά τέλη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ουααααου!!! θα αποκαταστησουν και τις κατεστραμενες κολωνες στην παραλιακη Περαια-Ν. επιβατες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.