Η δυσπιστία όλων μας μάλλον είναι υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στη χώρα. Ιδιαίτερα στη Μακεδονία νομίζω πως η δυσπιστία,  απέναντι των προβλέψεων των μετεωρολόγων, που από πριν δέκα μέρες προειδοποιούσαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις χιονοπτώσεις και τις πολικές θερμοκρασίες, περίσσεψε ...
Και δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στον κρατικό μηχανισμό (Περιφέρεια, Δήμους και κεντρικές υπηρεσίες) αλλά και σε μας τους ιδιώτες. Κάποιοι αδιαφορήσαμε ενώ άλλοι δεν φρόντισαν να προετοιμαστούν προφυλάσσοντας (όπου ήταν δυνατό) τις σωληνώσεις ύδρευσης και θέρμανσης.
Ευτυχώς, τουλάχιστον στην περιοχή μας, δεν είχαμε αναφορές για πολύωρες διακοπές ρεύματος. Ενώ μας είχαν εκπαιδεύσει από τη ΔΕΗ σε συχνότατες διακοπές στο πρόσφατο παρελθόν (με το παραμικρό ψιλόβροχο ή αεράκι είχαμε πτώσης τάσης και διακοπές) παραδόξως κι ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είχαμε extreme καταστάσεις.
Το μεγαλύτερο αλαλούμ όμως παρουσιάστηκε από χθες το πρωί και μετά στον Θερμαϊκό, όταν δρόμοι κεντρικοί ήταν προβληματικοί και η αγανάκτηση των πολιτών κορυφώθηκε διαπιστώνοντας πως μέχρι αργά το απόγευμα δεν έπεσε αλάτι σχεδόν πουθενά. Αντιπαρερχόμαστε την πληροφορία για την μια και χαλασμένη αλατιέρα και το παγωμένο αλάτι και θαλασσινό νερό.
Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όταν ενώ ήταν ουσιαστικά καταργημένα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ (ο πρόεδρός του κ. Στεφανίδης ανακοίνωσε το σταμάτημα των δρομολογίων προς Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα κλπ) λόγω μη προσβασιμότητας των λεωφορείων εξαιτίας παγετού, πετύχαμε τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 να διαβεβαιώνει πως η κεντρική οδική αρτηρία (Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας) ήταν διαρκώς ανοιχτή και το μοναδικό πρόβλημα οφειλόταν στην Περιφέρεια που δεν μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτό το τμήμα Ιντερσαλόνικα - Περαία.
Και βγαίνει σήμερα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, διαβεβαιώνοντας ότι «οι δρόμοι ευθύνης της Περιφέρειας είναι μέχρι και αυτή τη στιγμή ανοιχτοί», και κάλεσε τους δήμους να προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στην ευθύνη που έχουν ώστε να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.Δεν ξέρουμε που ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια. Απλά σημειώνουμε την αντιφατικότητα των δηλώσεων και την επιβεβαίωση των σχολιασμών μας. Και μεταφέρουμε αντιδράσεις δημοτών που δεν έχουν δει ούτε αλάτι ούτε αλατιέρα, ούτε κανένα δημοτικό μηχάνημα στους δρόμους τους, που παραμένουν αδιάβατοι.

Για σήμερα ισχύει η δήλωση του κ. Στεφανίδη ότι δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια προς Ν.Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα, Άνω Πόλη, Συκιές, Ευαγγελίστρια, Πολίχνη, Μετέωρα, Πεύκα, Φίλυρο,
Καλλιθέα, Ν.751 Πανόραμα, Τοπικό Πανοράματος, Λιβάδι- Περιστερά, Αγ.Αντώνιο – Μονοπήγαδο, Αρδαμέρι, Νικόπολη, Ξηροχώρι, Μεσήμβρια.

Ας ελπίσουμε ότι από αύριο η λιακάδα και η σχετική άνοδος της θερμοκρασίας να βοηθήσει...

Η φωτο είναι από την κλειστή Ξενίου Διός (Cristina Parastatidou) σήμερα 10.30 πμ
Και μια άλλη εκπληκτική φωτο (δεν είναι παρμένη από Αγγελόπουλο ή Φελίνι) της Polixeni Zaptie που μας αλλάζει την διάθεση ... (κάπου στην Αγία Τριάδα)


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.