του ακτιβιστή

Πλέον οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Περαίας και των  Ν. Επιβατών μετρούν μέχρι και 8 μέρες χωρίς παροχή νερού στα σπιτικά τους. Η οργή κι η αγανάκτηση έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Πλέον πολλαπλά τηλεφωνήματα και παραινέσεις δεχόμαστε να παρέμβουμε προκειμένου να πληροφορήσουμε για το τι ακριβώς συμβαίνει. Πολλαπλά παράπονα διατυπώνονται πως οι υπεύθυνοι δεν απαντούν πλέον στις τηλεφωνικές κλήσεις. Κοινώς κάνουν τους Γιαπωνέζους.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
1) Όποτε επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους υπευθύνους (τον αντιδήμαρχο και συντονιστή Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργο Φεστερίδη και τον υπεύθυνο Περαίας κ. Νίκο Γιάκη) απάντησαν άμεσα. Απλά δεν προλαβαίνουν να σηκώνουν τα τηλέφωνά τους από τα παράπονα και τα αιτήματα.
2) Είναι γεγονός ότι (όπως κι οι ίδιοι παραδέχονται) έχει χαθεί κυριολεκτικά η μπάλλα στο ζήτημα της υδροδότησης.
3) Λόγοι που μέχρι σήμερα δεν καταφέρνουν να δώσουν νερό σε πολλαπλές περιοχές ευθύνης τους είναι:

  • Αδυναμία πλήρωσης των δεξαμενών λόγω υπερκατανάλωσης. Όπως μας  εξήγησαν η κατανάλωση είναι διπλάσια από αυτή του καλοκαιριού.
  • Πολλές σπασμένες κεντρικές σωληνώσεις λόγω του παγετού που αδυνατούν να αποκαταστήσουν τα όποια συνεργεία της ΔΕΥΑΘ ( πόσα άραγε;;)
  • Χθεσινοβραδινό ατύχημα είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή Κρουνού στην Θερμαϊκού με συνέπεια τεράστια απώλεια νερού και τη δημιουργία πίδακα ύψους τεσσάρων μέτρων.
Το κυριότερο πάντως πρόβλημα είναι πως αν και δώσανε άλλες δύο γεωτρήσεις προκειμένου να μειωθεί το πρόβλημα παροχής, αυτό μέχρι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να το αποκαθιστά.
Και κυρίως προβλήματα έχουν, όπως μας ενημέρωσαν, περισοχές που έχουν μικρή υψομετρική διαφορά από τις δεξαμενές από τις οποίες υδροδοτούνται. Για παράδειγμα η περιοχή απέναντι από ELIN που καλύπτεται από την δεξαμενή στου Πισσαλίδη.
Αντιληφθήκαμε πως δεν μπορούν να δεσμευτούν για το χρόνο αποκατάστασης.
Μάλιστα υπάρχουν φόβοι για μείωση της παροχής και στην Αγία Τριάδα και όπως μας είπε ο κ. Γιάκης γίνονται προσπάθειες για να δώσουν στο σύστημα νερό από άλλες παροχές.

Δεν θα πούμε υπομονή στους κατοίκους που ταλαιπωρούνται. Θα ζητήσουμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του προβλήματος. Γιατί είναι κατάντια για ένα Δήμο και μια Εταιρεία Ύδρευσης να μην μπορεί μετά από 8 μέρες, να αποκαταστήσει τις βλάβες της. ΕΛΕΟΣ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

8 comments:

  1. Υπομονή με το νερό και μεγαλύτερη με τους ανευθυνοϋπεύθυνους φεστερίδηδες, γιάκηδες και λοιπούς σαρσέμηδες. ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχουν συνεργεία !!! Υπάρχουν περισσότεροι μισθοδοτημένοι αργόμισθοι της διοίκησης και λιγότεροι τεχνικοί.Αυτό που σας περιγράφω είναι μαρτυρία τεχνικού της ΔΕΥΑΘ που δεν προλαβαίνει να φτιάχνει σπασμένους σωλήνες από το πρωί ως το βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν αργόμισθοι στην διοίκηση; Σςςςςςςςςςςςςς....η πατρίδα κοιμάται....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα 70άρια και τα 100άρια ΕΥΡΩ κάθε 4μηνο ξέρουνε να τα τσεπώνουνε. όταν έχουμε μικρά παιδιά και δεν μπορούμε να τα κάνουμε ένα μπάνιο και ένα πιάτο φαγητό ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ενημερώσετε τελικά; Θα έρθει το νερό τις επόμενες ώρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως ακριβώς το γράφετε!
    Η οργή κι η αγανάκτηση έχουν χτυπήσει κόκκινο!
    Έχουμε παιδιά,πρέπει να τα κάνουμε μπάνιο,πρέπει να μαγειρέψουμε και πρέπει να πλύνουμε ρούχα,πιάτα και τον εαυτό μας επίσης!
    Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!Υπάρχει κάποιος αρμόδιος γι'αυτό το ζήτημα επιτέλους;Πότε θα ομαλοποιήσει αυτή την κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να παρέμβει ΑΜΕΣΑ Εισαγγελέας! ΘΑ ΠΑΩ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ. ΜΙΚΡΑ ΜΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΤΕΛΟΣ η υπομονή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί κάτι μου λέει, πως νερό θα ξαναδούμε τουλάχιστον την Δευτέρα, όταν κάποιοι σαρσέμηδες της τοπικής αυτοδιοίκησης πάνε στην δουλειά τους;
    Προπάντων το "ιερό Σαββατοκύριακο" των τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.