Προσυπογραφή της Θεανώς Φωτίου, αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναμένεται ώστε η απόφαση  για την καταβολή αποζημίωσης στους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού - προς αποκατάσταση των ζημιών της οικοσκευής τους από τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου - να γίνει εκτελεστή. 
Αυτό τουλάχιστον δήλωσε με ανακοίνωσή του στην τελευταία συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Το ποσό που θα δοθεί στο δήμο Θερμαϊκού για τις αποζημιώσεις αυτές, ανέρχεται στα 643.645,57 €, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφηκε στις 6 Δεκεμβρίου, από τη υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Το ποσό αυτό αυτό να σημειωθεί πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους λόγους, αλλά μπορεί να διατεθεί μόνο για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωνικής Προστασίαςκαι είναι ακατάσχετο και ασυμψήφιστο τόσο για τον Δήμο, όσο και για τους πολίτες που δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση.

Ήδη, ακόμη από τις 23 Δεκεμβρίου 23016, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, έκανε ομόφωνα αποδεκτή τη διάθεση αυτού του ποσού, το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά για τις αποζημιώσεις στις περίπου 300 οικογένειες του Δήμου οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές στα έπιπλα, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα κλινοσκεπάσματα και τα άλλα είδη οικιακής χρήσης από τα ορμητικά νερά που κατέβασαν τα ρέμματα της περιοχής.

Για να δούμε πότε θα υπογράψει η υπουργός των "γεμιστών" την απόφαση ώστε να αποκατασταθούν οι δυστυχείς συμπολίτες μας .....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Δεν θα βάλει τελικά υπογραφή. Αντ΄αυτού θα στείλει 654 κιλά πιπεριές και 376 κιλά ντομάτες για να κάνουν γεμιστά οι πληγέντες. Το ρύζι, το λάδι, οι πατάτες και το ρεύμα για να ψηθούν, βαρύνουν τους ίδιους...Περνάμε κρίση, δεν μπορεί το κράτος να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.