Την απόφασή τους να ζήσουν όλοι μαζί κατέθεσαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης οι μαθητές του 15μελους του 1ου ΓΕΛ Περάματος.

Η απόφαση των μαθητών έρχεται ως απάντηση στην εισβολή χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, όπου προπηλάκισαν και απείλησαν τη διευθύντρια και εκπαιδευτικούς γιατί δέχτηκαν να κάνουν μαθήματα στο σχολείο πρόσφυγες.

Η επίθεση έλαβε χώρα μπροστά στους μαθητές και τους γονείς τους καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων.

Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές του Περάματος δείχνουν τον δρόμο απέναντι στις φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές, ορθώνοντας ανάστημα.

Η απόφαση του 15 μελούς:

18/1/17
Το 15μελές του 1ου ΓΕΛ Περάματος, έπειτα από συνεδρίαση, αποφάσισε:
1) Να στηρίξει τους συμμαθητές μας διότι και αυτοί έχουν δικαίωμα στη μάθηση όπως κι εμείς.
2) Να καταδικάσει κάθε ρατσιστική διάκριση εις βάρος τους. Έχουν και αυτοί τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουμε όλοι μας.
3) Να καταδικάσει επίσης κάθε εξωσχολική παρέμβαση στα σχολεία, τα οποία πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.
4) Αποφάσισε, τέλος, να στηρίξει αυτά τα παιδιά συγκεντρώνοντας σχολικά είδη. #θα_ζήσουμε_μαζί

*Η φωτογραφία είναι από το Sputnik Magazine

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.