Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο κ. Σπύρος Κουζινόπουλος που έκανε καταγραφή των σημαντικότερων γεγονότων που σημειώθηκαν κατά το 2016 στον Δήμο Θερμαϊκού. Το πρωτότυπο αυτό αλμανάκ μπορεί να αποτελέσει απαρχή ενός επίσημου ιστορικού των σημαντικών γεγονότων που επηρέασαν άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο την ζωή στην τοπική κοινωνία του Θερμαϊκού μας.

Α' ΤΡΙΜΗΝΟ: Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2016

Ιανουάριος
6 Ιανουαρίου: Πάνω από 20 νέοι, περισσότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού στη Νέα Μηχανιώνα, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό
8 Ιανουαρίου: Μάστιγα, κατάντησαν οι διαρρήξεις στο δήμο Θερμαϊκού, καθώς τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί σημαντικά, ιδιαίτερα σε σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα.
11 Ιανουαρίου: Να καθιερωθεί από το Δήμο Θερμαϊκού «Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» για την ελάφρυνση των οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων μας, ζήτησε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με πρόταση που απορρίφθηκε από τη διοίκηση Μαυρομάτη.
17 ΙανουαρίουΥπερήφανους, έκανε τους κατοίκους του Θερμαϊκού, η επιτυχία της αθλήτριας του Γυμναστικού Ομίλου «Αίας» Θερμαϊκού, Αντωνίας Σακελλαρίδου, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στον κόσμο στο συχρονισμένο τραμπολίνο, στο 24ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.
18 Ιανουαρίου: Χιονόπτωση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Πάρα πολλοί δρόμοι σε όλο το δήμο Θερμαϊκού γίνονται αδιάβατοι. Στον «ύπνο» πιάνονται Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμος Θερμαϊκού.
19 Ιανουαρίου: Συγκέντρωση – Συζήτηση με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, οργανώνει στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών η Λαϊκή επιτροπή Θερμαϊκού.
20 Ιανουαρίου: Ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» προς τη δημοτική αρχή, μετά από νέο θανατηφόρο ατύχημα, για τον δρόμο-Καρμανιόλα Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, τον πιο επικίνδυνο σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης 
21 Ιανουαρίου: Έκκληση της «Συμπολιτείας» στον δήμαρχο Θερμαϊκού να παραμένει ανοιχτός όλη τη νύχτα κάποιος χώρος φιλοξενίας των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη στέγασης, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας.
22 Ιανουαρίου: Τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για να δοθεί τέλος στους βανδαλισμούς που σημειώνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής, ζήτησε ο δήμος Θερμαϊκού.
23 Ιανουαρίου: Η «συμπολιτεία», με αφορμή την χιονόπτωση, καταγγέλει ως επιζήμια, τη σύμβαση «Διαβαθμικής Συνεργασίας» που υπέγραψε η διοίκηση Μαυρομάτη με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
23-24 Ιανουαρίου: Η μαύρη κωμωδία «Πρεμιέρα» του Γιώργου Οικονομίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βασιλειάδη, παρουσιάζεται στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ 2000
24 Ιανουαρίου: Παρανάλωμα του πυρός, έγινε μονοκατοικία στη Νέα Μηχανιώνα, στην οδό 25ης Μαρτίου. Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά το σπίτι και όλα τα υπάρχοντα που βρισκόταν μέσα σ’ αυτό.
25 Ιανουαρίου: Ένοπλη ληστεία στους Νέους Επιβάτες, σε ιδιοκτήτη καταστήματος ΠΡΟ-ΠΟ από δύο άντρες που με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους,  του απέσπασαν το ποσό των 1.000 ευρώ.
25 Ιανουαρίου: Διανομή φρέσκων ψαριών σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας.
26 Ιανουαρίου:  Αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους, συγκεντρώνονται στα Πράσινα Φανάρια, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους αγρότες.
27 Ιανουαρίου: Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο, Γιάννη Μαυρομάτη από το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, για την προσφορά διαφόρων ειδών από τον Δήμο.
29 Ιανουαρίου: Την αναλγησία της δημοτικής αρχής του δήμου Θερμαϊκού, όσον αφορά το άγριο χαράτσωμα των πολιτών με τα δημοτικά τέλη, τα ακριβότερα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, επισημαίνει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
29 Ιανουαρίου: Επιτυχία, σημειώνει η καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, στην οικογενειακή ταβέρνα «Ανέστης» των Νέων Επιβατών.
30 ΙανουαρίουΕκδήλωση βράβευσης στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής των μαθητών που πρώτευσαν.
31 ΙανουαρίουΚύκλωμα εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών σε Περαία, Ν.Μηχανιώνα και Θέρμη, εξαρθρώνει η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας πέντε άτομα και κατάσχοντας μεγάλο αριθμό ναρκωτικών ουσιών.

Φεβρουάριος
1 Φεβρουαρίου: Ανακοινώνεται ότι σε δύο αίθουσες του Δήμου Θερμαϊκού, σε Νέα Μηχανιώνα και Νέους Επιβάτες, θα εγκατασταθεί το Εργαστήρι Ενεργοποίησης Ανέργων του ΟΑΕΔ για την Ανατολική Θεσσαλονίκη.
3 Φεβρουαρίου: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού με έρευνα-φάντασμα που δημοσίευσε στην προπαγανδιστική δημοτική εφημερίδα η διοίκηση Μαυρομάτη,  εμφανίζοντας τους δημότες του Θερμαϊκού να είναι ….κατενθουσιασμένοι και ευτυχισμένοι (!) με το έργο της δημοτικής αρχής
4 Φεβρουαρίου: Κλειστό, μένει το Δημαρχείο Θερμαϊκού, καθώς επίσης όλες οι άλλες υπηρεσίες του δήμου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία για το Ασφαλιστικό.
5 Φεβρουαρίου: Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού ζητούν για μία ακόμη φορά από τη διοίκηση Μαυρομάτη την αποχώρηση του Δήμου από τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ, θεωρώντας εξωφρενικό το ποσό των 110.000 ευρώ που καταβάλλεται κάθε χρόνο.
9 Φεβρουαρίου: Αναφορικά με τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής για το έτος 2015 η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» τονίζει σε ανακοίνωσή της «Αντί για την αντιστροφή προς τα εμπρός, που υπόσχονταν προεκλογικά, βλέπουμε τη διοίκηση Μαυρομάτη να έχει επιβιβαστεί σε ένα όχημα που τρέχει συνεχώς με την όπισθεν».
13 Φεβρουαρίου: Η «Λαϊκή Ενότητα Θερμαϊκού» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η διοίκηση Μαυρομάτη ενώ διακηρύττει ότι ασκεί κοινωνική πολιτική, την ίδια ώρα ιδιωτικοποιεί μέρος της καθαριότητας και χαρατσώνει τους δημότες μέασα από τα δημοτικά τέλη και τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΘ.
14 Φεβρουαρίου:  Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», καταγγέλει ότι η διοίκηση του δήμου και η τουριστική της επιχείρηση (ΤΕΘ Α.Ε.) δεν έκαναν καμία ενέργεια για  συμμετοχή στις πέντε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ισάριθμες πρωτεύουσες χωρών της περιοχής.
17 Φεβρουαρίου: Η διοίκηση Μαυρομάτη αποφάσισε να προσλάβει μόνο έξι άτομα, ως τακτικό προσωπικό για την κάλυψη κενών θέσεων, αγνοώντας την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού που υποδεικνύει την πρόσληψη 16 υπαλλήλων.
18 Φεβρουαρίου: Αποκαλύπτεται ότι  ο «προσωρινός» εδώ και πάνω από 20 χρόνια ΣΜΑ Νέας Μηχανιώνας, γίνεται μεθόδευση από τη διοίκηση Μαυρομάτη να μετατραπεί σε μόνιμο.
19 ΦεβρουαρίουΕξαρθρώνεται από τις αστυνομικές αρχές σπείρα έξι νεαρών ατόμων που είχε «ρημάξει» στην κυριολεξία, τα καταστήματα του δήμου Θερμαϊκού, κυρίως της Ν. Μηχανιώνας και της Επανομής, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.
20 Φεβρουαρίου: Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, με το πειραματικό κιθαριστικό σύνολο «Guitar Heroes» και Φιλαρμονική.
21 ΦεβρουαρίουΤην ανάγκη να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, επισήμανε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, μιλώντας σε διημερίδα, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.
24 Φεβρουαρίου: Περισσότεροι από  20 τόνοι τροφίμων σε συνολικά 1.250 δικαιούχους  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής  και Βασικής Υλικής Συνδρομής για Απόρους» (ΤΕΒΑ) διανεμήθηκαν από το δήμο Θερμαϊκού.
25 ΦεβρουαρίουTη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης, για την κάλυψη των συνδημοτών που έχουν άμεση ανάγκη, ζητάει με επιστολή της προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού η δημοτική κίνηση «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».
26 Φεβρουαρίου: Εκδήλωση από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στο διατηρητέο Καφέ-Εστιατόριο «1930», στη Νέα Μηχανιώνα για τα δύο χρόνια επιτυχούς λειτουργίας της.
26 Φεβρουαρίου: Κοπή Βασιλόπιτας από τον Σύλλογο γονέων κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία «ΑΝΑΤΟΛΗ».
27 Φεβρουαρίου: Μία ακόμη δημοτική υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού, αυτή της αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων και κλαδιών δέντρων, εκχωρείται στους εργολάβους από τη διοίκηση Μαυρομάτη.

Μάρτιος
1 Μαρτίου: Με αφορμή το διεθνές κύπελλο Τραμπολίνο, που οργάνωσε ο «Αίας» Θερμαϊκού, με τη συμμετοχή δεκαπέντε αθλητικών σωματείων από  την Ελλάδα και πέντε συλλόγων από τη γειτονική Βουλγαρία, η «Συμπολιτεία» ζήτησε την ουσιαστική ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων της περιοχής. 
1 Μαρτίου: Κατεπείγουσα συζήτηση του προσφυγικού θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, ζήτησε η «Συμπολιτεία», με έγγραφό της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, προτείνοντας ταυτόχρονα τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής η οποία θα συντονίσει το έργο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες.
2 ΜαρτίουΟι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια της διοίκησης Μαυρομάτη να μην ακουστεί η φωνή της αντιπολίτευσης
2 Μαρτίου: Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, με οδηγίες της δημοτικής αρχής, ζητάει από τους διευθυντές των σχολείων να πάρουν μέρος σε εκδήλωση ασφαλιστικής εταιρείας για να διαφημίσει τις υπηρεσίες της στους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του δήμου Θερμαϊκού.
3 ΜαρτίουΤην αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης Μαυρομάτη στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».
4 Μαρτίου: Τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής από τις τέσσερις δημοτικές παρατάξεις, η οποία θα συντονίσει το έργο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, αποδεχόμενο την πρόταση που διατύπωσε η «Συμπολιτεία».
4 Μαρτίου: Σε μεγάλη σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ένταξης στο ΕΣΠΑ της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας.
7 Μαρτίου: Η γνωστή συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, παρουσιάζει στο ξενοδοχείο Golden Star της Περαίας, με πρωτοβουλία της Λέσχης Ανάγνωσης Θερμαϊκού, το νέο της μυθιστόρημα Το φαράγγι. 
8 Μαρτίου:  H Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών σε νηπιαγωγεία και σχολεία.
8 Μαρτίου: Από έναν απολογισμό του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, προκύπτει ότι στη διάρκεια του  2015 δεν αγοράστηκε ούτε ένα βιβλίο από το δήμο Θερμαϊκού για τις τρεις δημοτικές  βιβλιοθήκες, ενώ από τα 132 νέα βιβλία, τα 74 δωρίστηκαν από Τράπεζα και τα υπόλοιπα από τη Βουλή των Ελλήνων.
9 Μαρτίου: Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης Θερμαϊκού με μοναδικό θέμα τη γνωμοδότηση για τη θαλάσσια συγκοινωνία.
10 Μαρτίου: Συνέρχεται στην πρώτη και μοναδική συνεδρίαση η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Θερμαϊκού για τους πρόσφυγες και καταλήγει σε απόφαση για την άμεση συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.
11 Μαρτίου: Οι τέσσερις Δήμοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Καλαμαριάς, Θέρμης, Πυλαίας- Χορτιάτη και Θερμαϊκού) θέτουν σε λειτουργία την εφαρμογή anakyklosi anThess, η οποία είναι διαθέσιμη για smartphones, κινητά τηλέφωνα και tablets.
12 Μαρτίου: Ανακοινώνεται η τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ν.ΜΗχανιώνας
13 Μαρτίου:  Από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Εγνατίας Οδού Α.Ε, σχετικά με τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι η κατάσταση του Θερμαϊκού κόλπου βελτιώθηκε αισθητά τα τελευταία 20 χρόνια.
16 Μαρτίου: Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» αποχωρούν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά τη νέα προσπάθεια της διοίκησης Μαυρομάτη για τη φίμωσή τους στη συζήτηση του θέματος για το προσφυγικό.
17 Μαρτίου: Πολυμελής αποστολή της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», μεταβαίνει στην Ειδομένη, για να βοηθήσει στο έργο της συσκευασίας και διανομής φαγητού προς τους χιλιάδες πρόσφυγες.
17 Μαρτίου: Με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) Θερμαϊκού, που ψήφισε η δημοτική αρχή, διαιωνίζεται το ξεπούλημα της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας στους εργολάβους.
18 Μαρτίου: Σειρά διαλέξεων για την πρόληψη της σχολικής βίας, οργανώνουν η αντιδημαρχία Παιδείας και η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης του δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Σχολικής Βίας.
19 Μαρτίου: Όπως προκύπτει από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού το 42,4% του χρόνου ομιλιών καταλαμβάνουν οι δηλώσεις του δημάρχου Μαυρομάτη, ενώ αφιερώνεται μόλις το 9% για τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
20 Μαρτίου: Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη κατηγορεί τη διοίκηση Μαυρομάτη ότι «Θέλετε να κλείσετε τα μικρόφωνα στην αντιπολίτευση και  να κάνετε συμβούλια μόνοι σας με άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης».
20 Μαρτίου: Εκδήλωση για το νέο ασφαλιστικό, οργανώνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού στο ΚΑΠΠΑ 2000, με ομιλητές τον Γιώργο Ρωμανιά και την Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
21 Μαρτίου: Αποκαλύπτεται από δημοσιεύματα ότι το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται για γενικό ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού.
22 Μαρτίου: Οργανώνεται η 2η κατά σειρά αποστολή εθελοντών της «Συμπολιτείας» στην Ειδομένη για την υποβοήθηση του έργου των ανθρωπιστικών οργανώσεων, κυρίως σε θέματα συσκευασίας και διανομής ζεστού φαγητού.

23 Μαρτίου: Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Θερμαϊκού με 10 συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.

23 Μαρτίου: Αρχίζει στα ΚΑΠΗ του δήμου Θερμαϊκού η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με την απόφαση της Διαπαραταξιακής Συντονιστικής Επιτροπής και μετά από πρόταση της «Συμπολιτείας».

23 Μαρτίου: Μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Θερμαϊκού, συγκέντρωσαν ανθρωπιστική βοήθεια με σκοπό την αποστολή της στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων.

24 Μαρτίου: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θερμαϊκού κατηγορεί τους διοικούντες το δήμο Θερμαϊκού ότι προσπαθούν διαρκώς «να αποπροσανατολίσουν, να  μπερδέψουν, να  δημιουργήσουν σύγχυση, να απαγορεύσουν, να  παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο».

24 Μαρτίου: Ένα δεύτερο φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια, που συγκεντρώθηκε από 11 σχολικές μονάδες (δημοτικά - νηπιαγωγεία) του Δήμου Θερμαϊκού, παραδόθηκε στην αποθήκη 9, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για να διατεθεί στους πρόσφυγες.
24 Μαρτίου: Αντιπροσωπεία της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», είχε συνάντηση με την  Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Δήμητρα Χαλικιά, για να πληροφορηθεί λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων.
25 Μαρτίου: Λαμπρός εορτασμός με παρελάσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού για τον εορτασμό της Εθνεγερσίας του 1821.
26 Μαρτίου: Με απόφαση της δημοτικής αρχής, επιβάλλεται «ανταποδοτικό τέλος» τριών ευρώ για κάθε δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς.
28 Μαρτίου: Στην ανακύκλωση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού και λαμπτήρων, προχωρά ο Δήμος Θερμαϊκού σε  συνεργασία και με την υποστήριξη της  Εταιρίας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» .
29 Μαρτίου: Έντονες αντιδράσεις στη Ν. Μηχανιώνα από την προσπάθεια της διοίκησης Μαυρομάτη να αδειοδοτηθεί για να λειτουργήσει ως καφέ-μπαρ, ένα  παροπλισμένο σκάφος.
29 Μαρτίου: Ο δήμος Θερμαϊκού αντιδρά στην απόφαση του δήμου Θέρμης  να παραχωρηθεί στα Τσαΐρια μια έκταση που του ανήκει, στα «σύνορα» με τον Δήμο Θερμαϊκού, ώστε να δημιουργηθεί εκεί καταυλισμός προσφύγων.
30 Μαρτίου: Η «Συμπολιτεία» αποκαλύπτει στο δημοτικό συμβούλιο ότι η διοίκηση Μαυρομάτη ήταν αυτή που πρότεινε να δοθούν τα «Τσαίρια» για τη φιλοξενία προσφύγων.
30 Μαρτίου: Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» παραιτούνται από τα αξιώματα που κατείχαν στην Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, σαν ύστατη ενέργεια διαμαρτυρίας κατά των μεθοδεύσεων της διοίκησης Μαυρομάτη εις βάρος τους.

31 Μαρτίου: Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» με άρθρο του καταγγέλει το όργιο παραπληροφόρησης στην Επανομή από παπαγαλάκια της διοίκησης, ότι «ο Κουζινόπουλος θέλει να μας φέρει τους πρόσφυγες», ενώ την ίδια ημέρα, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κατηγορεί δημάρχους ότι κρύβονται και «σφυρίζουν αδιάφορα» στο θέμα των προσφύγων.

B' ΤΡΙΜΗΝΟ: Απρίλιος-Μάϊος-Ιούνιος 2016

Απρίλιος
1 Απριλίου: Η «Συμπολιτεία» με ανακοίνωσή της εγκαλεί τη διοίκηση Μαυρομάτη για συκοφαντική επίθεση κατά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μετά τις καταγγελίες για φίμωσή τους από τη διοίκηση του Δήμου.
2 Απριλίου: «Ευτυχώς που φύγαμε και γλυτώσαμε», λέει για τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.
2 Απριλίου: Αποκαλύπτεται ότι η ΔΕΥΑΘ προχώρησε στην απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη της καταμέτρησης των υδρομέτρων για Επανομή και Μηχανιώνα αντί του ποσού των 14.000 για την κάθε περιοχή και συνολικά 28.000 ευρώ.
3 Απριλίου: Παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού να γνωματεύσει αρνητικά για τη δημιουργία μόνιμων πλωτών αγκυροβολίων σε Επανομή και Αγγελοχώρι, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωράει στην κατασκευή τους.
4 Απριλίου: Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θερμαϊκού καλεί τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στις ρατσιστικές φωνές κατά των προσφύγων.
4 Απριλίου: Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης ανακοινώνει ότι τοποθετήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας παιδίατρος και οδοντίατρος.
5 Απριλίου: Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Θερμαϊκού επισκέπτεται τρεις χώρους (Τσαΐρια, κάμπινγκ Επανομής και κατασκηνώσεις Απόδημου Ελληνισμού) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για φιλοξενία προσφύγων.
5 ΑπριλίουΤα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείουέλαβαν 3 Ειδικές Διακρίσεις, 12 Χρυσά και 9 Ασημένια Μετάλλια σε Ελλάδα και εξωτερικό.
6 Απριλίου: Δεύτερη διανομή τροφίμων σε 1.262 πολίτες του δήμου Θερμαϊκού, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ).
8 Απριλίου: Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ερώτησή της επισημαίνει ότι έμεινε στα χαρτιά μία ακόμη εξαγγελία της διοίκησης Μαυρομάτη, για τη δημιουργία δικτύου Wi-Fi  Hotspots σε 29 σημεία του Δήμου.
9 Απριλίου: Η δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη βγάζει στο «σφυρί» και την πλαζ «Άκτιον» στην Αγία Τριάδα, παρά την προτροπή της «Συμπολιτείας» να γίνει εκμετάλλευσή της από τον Δήμο.
11 Απριλίου:  Την εξοργιστική αδιαφορία της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού στο φαινόμενο της προσάμμωσης του λιμανιού της Νέας Μηχανιώνας, επισημαίνει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» σε ερώτησή της.
11 Απριλίου:  Το Σωματείο Καταστηματαρχών Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δήμου Θερμαϊκού, δηλώνει ότι οι επαγγελματίες της περιοχής δεν είναι αντίθετοι με την έλευση προσφύγων, αλλά ζητάει η εγκατάστασή τους να γίνει σε εκτάσεις που δεν θα επηρεάσουν την τουριστική ανάπτυξη.
12 Απριλίου: Από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται οι παραλίες του νομού στις οποίες επιτρέπεται η κολύμβηση, μεταξύ αυτών και οι ακτές του Θερμαϊκού.
14 Απριλίου: Σε ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς καταφεύγουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», για να καταγγείλουν τη συστηματική φίμωσή τους στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.
15 Απριλίου: Υπό το βάρος των καταγγελιών της «Συμπολιτείας» ο δήμαρχος Ι.Μαυρομάτης καταφεύγει σε προβοκάτσια και… ανακαλύπτει δήθεν «αναντιστοιχία ανάμεσα στον επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης».
16 Απριλίου: Χωρίς νερό έμεινε επί ώρες η Νέα Μηχανιώνα
18 Απριλίου: «Πάρτι» κάνουν τα κουνούπια στην ανατολική Θεσσαλονίκη, λόγω της πρόωρης ζέστης αλλά και των καθυστερήσεων στην έναρξη των ψεκασμών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
19 Απριλίου: Με ομόφωνη απόφασή της η 19μελής Συντονιστική Επιτροπής της «Συμπολιτείας» δίνει αποστομωτική απάντηση στην προβοκάτσια Μαυρομάτη περί «αναντιστοιχίας».
19 ΑπριλίουΠέντε περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την αντίθεσή τους σχετικά με την ενδεχόμενη φιλοξενία προσφύγων στα Τσαϊρια της Περαίας, τόσο για ανθρωπιστικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους.
20 Απριλίου: Με ερώτησή της η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ζητά εξηγήσεις και  ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και του Δήμου σχετικά με τα κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και της Επανομής, τα Τσαϊρια και το Αγγελοχώρι.
20 Aπριλίου: Αποκαλύπτεται  περιβαλλοντολογικό έγκλημα στον Ποταμό Επανομής με παράνομη αμμοληψία από την προστατευμένη περιοχή Νatura-2000, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα ιδιοκτήτη μπιτσόμπαρου της περιοχής.
23 Απριλίου: Ερώτηση της «Συμπολιτείας» για τον Ποταμό. Όπως προκύπτει από φωτογραφίες, η παράνομη αμμοληψία έγινε από μηχανήματα και οχήματα του δήμου Θερμαϊκού.
26 Απριλίου: Νέα διοίκηση στο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Μηχανιώνας. Πρόεδρος Θάνος Γιαννικόπουλος, Γραμματέας Χάρης Πορίδης.
27 Απριλίου: Εξοργίζει ο ισχυρισμός της δημοτικής αρχής ότι δεν υπήρξε παράνομη αμμοληψία στον Ποταμό, αλλά.. απομάκρυνση μπάζων! «Τα αστεία επιχειρήματα δεν θα σώσουν τους υπεύθυνους για την παράνομη αμμοληψία στον Ποταμό», τονίζει η Συμπολιτεία.
28 Απριλίου: Τοπικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι  ξεφτιλίστηκε η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού στην υπόθεση με το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ποταμό.
29 Απριλίου: Τρία «Τραπέζια Αγάπης» για τους ωφελούμενους των κοινωνικών προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» διοργανώνει αμέσως μετά το Πάσχα ο Δήμος Θερμαϊκού
30 Απριλίου: Έντονη διαμαρτυρία της «Συμπολιτείας» για την άδεια που παραχωρεί η διοίκηση Μαυρομάτη σε ιδιοκτήτη καφετέριας για να στηθεί «ξύλινη εξέδρα» στο παρκάκι της Επανομής

Μάϊος

5 και 6 Μαίου: Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Θερμαϊκού και των άλλων δημοτικών κτηρίων από τους εργαζόμενους του Δήμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό. 
6 ΜαίουΈγγραφο-φωτιά κατά της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού από την  Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία προς την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και άλλες δέκα δημόσιες υπηρεσίες για να καταγγείλει το ρεσιτάλ αυθαιρεσιών που συντελέστηκε στον Ποταμό. 
7 Μαίου: Αρχίζουν στην Επανομή τα 29α Αργύρια
8 ΜαίουΠροσφυγή στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης από τη «Συμπολιτεία» που ζητά να διερευνηθεί η «εισβολή» μηχανημάτων και οχημάτων του Δήμου Θερμαϊκού στον υδροβιότοπο του Ποταμού. 
9 Μαίου: Εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η  ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας.

10 Μαίου: Παράνομη, θεωρεί το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης την  εκχέρσωση και ισοπέδωση από το Δήμο έκτασης μέσα στην προστατευόμενη περιοχή Natura-2000, για να δημιουργηθεί χώρος πάρκινγκ και στέλνει την υπόθεση στον Εισαγγελέα.

10 Μαίου: Την αντίθεσή της εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θερμαϊκού στα παζάρια του Δήμου Θερμαϊκού με το ΤΑΙΠΕΔ.

11 Μαίου: O Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις παράνομες αμμοληψίες και την εκχέρσωση έκτασης στον Ποταμό Επανομής. 
11 Μαίου: Ανακοινώνεται ότι θα δημιουργηθούν 230 νέες θέσεις εργασίας στο δήμο Θερμαϊκού, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας.
13 Μαίου: Ο Δημόσιος Κατήγορος του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης υπέβαλε στην Εισαγγελία μηνυτήρια αναφορά για την παράνομη αμμοληψία και την παράνομη εκχέρσωση έγινε μέσα στον υδροβιότοπο του Ποταμού.
14 Μαίου: Εκδήλωση στο αμφιθέατρο Πεύκα για τα 93 χρόνια από τη δημιουργία της Νέας Μηχανιώνας.
14 Μαίου: Παρουσίαση από τον Αντώνη Ματζάρη του βιβλίου του «Ο νονός μου ο Καλόγερος» και του υπό έκδοση «Χαμένες γενιές χαμένες αγάπες», στο πλαίσιο  της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.
15 Μαίου: Σκηνές από τη θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ανεβάζει στο θέατρο ΚΑΠΠΑ-2000, το 1ο Γυμνάσιο Περαίας.
18 Μαίου: Έντονη αντίδραση της «Συμπολιτείας» στον αποκλεισμό του δήμου Θερμαϊκού από το «Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
18 Μαίου: «Κεραμίδα» στο Δήμο Θερμαϊκού από τη Ζ΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, καθώς του ζητάει να καταβάλει το ποσό των 1.460.000 ευρώ για οφειλές προς το Δημόσιο που είχαν προκύψει από την Κοινωφελή Επιχείρηση του πρώην Δήμου Επανομής.
19 Μαίου: Οι επαγγελματιες της Επανομής πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Θέατρο, καθώς κατάντησαν μάστιγα, οι διαρρήξεις καταστημάτων και σπιτιών στην περιοχή. Όπως αναφέρουν, σε διάστημα λίγων ημερών οι κακοποιοί διέρρηξαν πάνω από 10 καταστήματα.
21 Μαίου: Νεροποντή που πέφτει τα ξημερώματα στην περιοχή, αποδεικνύει ότι ο δήμος Θερμαϊκού είναι «ανοχύρωτη πόλη» στα πλημμυρικά φαινόμενα και τη μανία της φύσης.
22 ΜαίουEκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων  πραγματοποιούνται στο Δήμο Θερμαϊκού. 
23 ΜαίουΕκδήλωση για τον αγροτουρισμό πραγματοποιεί στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία, ο δήμος Θερμαϊκού.

25 Μαίου: Ανακοινώνονται από τον ΟΑΕΔ οι ειδικότητες μακροχρόνια ανέργων που θα προσληφθούν σε 5 δήμους της περιοχής Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και 124 σε πρώτη φάση στο δήμο Θερμαϊκού.

26 Μαίου: Ερώτηση της «Συμπολιτείας» για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημοτική πλαζ της Νέας Μηχανιώνας αλλά και την ανάγκη εκτέλεσης έργων για τη βελτίωσή της.

28 Μαίου: Ξεκινούν δρομολόγια από τον «Κωνσταντή». Η εξαγγελία του πλοιοκτήτη αλλά και του δημάρχου Θερμαϊκού ότι στις στάσεις θα συμπεριληφθεί και η Αγία Τριάδα, μένει στα χαρτιά.

28 και 29 Μαίου: Πραγματοποιείται στο ΚΑΠΠΑ 2000 το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θερμαϊκού, μια μεγάλη διήμερη γιορτή χορωδιακής μουσικής. 

29 Μαίου: Όπως καταγγέλει το σωματείο ιχθυεμπόρων Θεσσαλονίκης, έχουν οκτώ χρόνια να γίνουν έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, όπου δεν υπάρχει κτηνίατρος όλες τις μέρες λειτουργίας της.

31 Μαίου: Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, επισκέπτεται τη Νέα Μηχανιώνα για την τελετή εγκαινίων των ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) Μακεδονίας.

  
Ιούνιος
1 Ιουνίου: Το πολύπαθο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας Γυμνασίου στο Μεσημέρι, επαναφέρει ο δήμος Θερμαϊκού, ενάμισι χρόνο μετά από ανάλογη σχετική ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει το Δ.Σ.
1 Ιουνίου: Στην τρίτη διανομή τροφίμων προχωρά ο Δήμος Θερμαϊκού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ).
2 Ιουνίου: Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» επισημαίνει τη σοβαρή μείωση του όγκου σκουπιδιών, στο δήμο Θερμαϊκού που θα μπορούσε να προκύψει από την πιλοτική διανομή στους δημότες κάδων κομποστοποίησης.
4 Ιουνίου: To παράρτημα Επανομής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θερμαϊκού  οργανώνει τις «καλοκαιρινές πηλο-δημιουργίες» για παιδιά Δημοτικού Σχολείου.
6 Ιουνίου: Με αφορμή την καταστροφή στον Ποταμό, οι Οικολόγοι σημειώνουν ότι ο υδροβιότοπος της Επανομής λειτουργεί ως καταφύγιο αποδημητικών πτηνών ενώ τα φυτά που φύονται στις αμμοθίνες συγκρατούν με τις ρίζες τους το λιγοστό έδαφος που υπάρχει.
7 Ιουνίου: Ολοκληρώθηκαν στο «Καψάλας Τέννις Club» οι αγώνες του 2ου Τουρνουά Τένις των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού, στο οποίο έπαιξαν Τένις πάνω από 50 παιδιά του δήμου.
7 Ιουνίου: Η δημοτική σύμβουλος Ντίνα Μώραλη αποκαλύπτει ότι ο ΣΜΑ Μηχανιώνας λειτουργεί ως παράνομη χωματερή, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού.
8 Ιουνίου: Τον βίο… αβίωτο, κάνουν τα κουνούπια στους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού λόγω και των δύο υδροβιότοπων του Αγγελοχωρίου και της Επανομής, όπου αναπαράγονται με καταπληκτική ταχύτητα.
10 Ιουνίου:  Συναυλία- αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη οργανώνει το ΔΗΠΠΑΚΥΘ  στην παραλία των Νέων Επιβατών με τίτλο «πάμε Τσάρκα πέρα στο Μπαχτσέ Τσιφλίκι».
13 Ιουνίου: Παραιτείται από αντιδήμαρχος καθαριότητας  το στέλεχος της παράταξης Μαυρομάτη, Νίκος Μπουγιούκας-Τσουρούς, λόγω παρεμβάσεων στο έργο του.
14 Ιουνίου: Υπαινιγμούς για την αδιαφορία των κοντινών προς τη Θεσσαλονίκη δήμων, στο θέμα της προσέλκυσης τουριστών και επισκεπτών στις παραλίες τους, διατυπώνουν ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης
15 Ιουνίου: Επιτέλους ανακοινώνονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  ψεκασμοί και δειγματοληψίες για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε διάφορες περιοχές του δήμου Θερμαϊκού.
18 Ιουνίου: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επανομής μεγάλη μουσική βραδιά στην παραλία της Επανομής, η με τίτλο «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω».
22 Ιουνίου: Παρά τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου, δεν αποφεύχθηκε τελικά ο υποβιβασμός του δημοτικού σχολείου της Αγίας Τριάδας, το οποίο από δεκαθέσιο  που ήταν, έγινε εξαθέσιο, που σημαίνει ότι πλέον θα λειτουργεί με τέσσερις λιγότερους δασκάλους.
22 Ιουνίου: Όπως ανέφεραν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ,  στον αποχετευτικό αγωγό της Επανομής έγιναν λιγότερες από 150 συνδέσεις, αν και πέρασε ένας και πλέον χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του. 
23 Ιουνίου:  Το έθιμο του Άη-Γιάννη του Κλήδονα, αναβιώνει, όπως κάθε χρόνο, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Φάρος» του Αγγελοχωρίου, στην κεντρική πλατεία του Αγγελοχωρίου.
23 Ιουνίου: Πάνω από 380 κιλά ψάρια, κατασχέθηκαν στην Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής.
24 Ιουνίου:  H προσκείμενη στη διοίκηση Μαυρομάτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, απέρριψε, μετά από προτροπή του δημάρχου, πρόταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για την έκδοση ψηφίσματος κατά της «Διατλαντικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ).
24 Ιουνίου: Ανακοινώνεται από το δήμο Θερμαϊκού ότι οι  ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, θα μπορούν να καταφεύγουν στους κλιματιζόμενους χώρους των ΚΑΠΗ  κατά τη διάρκεια του καύσωνα.
25 Ιουνίου: Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο δήμο Θερμαϊκού, με επιστολή που απέστειλε προς τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη, ζήτησε να ληφθούν μέτρα πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων για την αποφυγή της θερμικής τους καταπόνησης λόγω καύσωνα.
25 Ιουνίου: Ανακοινώνεται ότι ο δήμος Θερμαϊκού συγκαταλέγεται στους οκτώ δήμους της Θεσσαλονίκης που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα  Leader.
25-26 Ιουνίου: Οι ακτές του Θερμαϊκού και κυρίως Περαία, Ν.Επιβάτες, Αγία Τριάδα και Ποταμός, κατακλύζονται από δεκάδες χιλιάδες λουόμενους που αναζητούν μια διέξοδο δροσιάς από το0ν καύσωνα..
25-27 Ιουνίου: Τριήμερο εκδηλώσεων με πλούσιο πρόγραμμα, διοργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας στο αμφιθέατρο των Πεύκων.
29 Ιουνίου: H αποπεράτωση του 9ου Νηπιαγωγείου Περαίας, εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ από το Δήμο Θερμαϊκού. Την ένταξη, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με προϋπολογισμό 590.000 ευρώ
30 Ιουνίου: Ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση-συζήτηση, διοργανώνει η  «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με θέμα τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, με εισηγητές τους Απόστολο Αντωνούδη, Πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Δέσποινα Καραρήγα, Συγκοινωνιολόγο, αρμόδια αστικού σχεδιασμού Θεσσαλονίκης και Μιχάλη Τσιτώτα, Διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού υποδομών των μεταφορών της Θεσσαλονίκης.

Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ: Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2016

Σημαντικότερο γεγονός το τρίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος της χρονιάς που έφυγε, αλλά και όλου του 2016 για το Δήμο Θερμαϊκού, ήταν οι καταστροφικές πλημμύρες της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου σε πολλές περιοχές του Δήμου, με τραγικό απολογισμό 2 νεκρούς, ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια και ανυπολόγιστες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, την αγροτική οδοποιία και τις υποδομές.


Αναλυτικά τα γεγονότα: 

Ιούλιος 2016
1 ΙουλίουΔύο λεωφορειακές γραμμές εξπρές προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας, με αφετηρία το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, αρχίζουν να λειτουργούν από τον ΟΑΣΘ και μέχρι τις 31 Αυγούστου.
2 Ιουλίου: Δίκτυο συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων, υφασμάτων και υποδημάτων, δημιουργεί ο δήμος Θερμαϊκού στο πλαίσιο των δράσεων ανακύκλωσης.
2 Ιουλίου: Στη διάρκεια συγκέντρωσης συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Ν. Επιβατών, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, αποφασίσθηκε η δημιουργία Τοπικής Επιτροπής Συνταξιούχων Θερμαϊκού.
2-3 Ιουλίου: Πραγματοποιείται στην παραλιακή λεωφόρο Κουντουριώτη το  1st   Thermaikos Wine & Food Festival στη διάρκεια του οποίου το Σωματείο Καταστηματαρχών Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Θερμαϊκού προσφέρει πάνω από 500 μερίδες μυδοπίλαφο στους καλεσμένους.
3 Ιουλίου: Συναυλία-αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή διοργανώνει το ΔΗΠΠΑΚΥΘ στην πλατεία του  Μεσημερίου, με guest star τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.
4 Ιουλίου: Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος, καταγγέλει ευθέως τον δήμαρχο Θερμαϊκού για ωμή παρέμβαση, προκειμένου να σταματήσουν οι λιμενικοί του Λιμενικού Τμήματος Ν.Μηχανιώνας να κάνουν καλά τη δουλειά τους.
5 Ιουλίου: Με ερώτηση προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού η «Συμπολιτεία» θέτει επιτακτικά το θέμα της λειψυδρίας που παρατηρείται σε περιοχές του δήμου, πρωτίστως σε Περαία και Νέους Επιβάτες και επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες που προκύπτουν.
6 Ιουλίου: Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού πραγματοποιεί  εκδήλωση στο στέκι της (Ησιόδου 2 & Ξενίου Διός, Περαία) με θέμα τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία, το Brexit και την κρίση στην ΕΕ.
6 Ιουλίου: Η φωτογραφική ομάδα ΚΛΑΚ, που δραστηριοποιείται στην Περαία, παρουσιάζει για 3η συνεχόμενη χρονιά στο «Ηχόραμα» την καθιερωμένη έκθεσή της με τίτλο «Τοπογραφήματα».
6 Ιουλίου: Ασήμαντες μειώσεις στους λογαριασμούς του νερού, της τάξης του 1%,   αποφασίζει η προσκείμενη στον δήμαρχο  Μαυρομάτη πλειοψηφία. Για δημιουργία εντυπώσεων, κατήγγειλε τη διοίκηση Μαυρομάτη σύσσωμη η αντιπολίτευση και καταψήφισε.
7 Ιουλίου: «Κόλαση» από σκουπίδια, δημιουργείται στην περιοχή από Επανομή προς Ν.Ηράκλεια καθώς υπάρχουν μόνο δύο κάδοι που ποτέ σχεδόν δεν αδειάζουν.
8 ΙουλίουΝέος αντιδήμαρχος καθαριότητας για τις δημοτικές ενότητες Μηχανιώνας και Θερμαϊκού αναλαμβάνει με απόφαση του δημάρχου ο Φώτης Τζάκης.
8 Ιουλίου: Η διοίκηση Μαυρομάτη διαθέτει  το υπέρογκο για τα σημερινά δεδομένα ποσό των 48.700,00 ευρώ για τη συνέχιση έκδοσης της προπαγανδιστικής εφημερίδας του δήμου.
8 Ιουλίου Την κατεπείγουσα λήψη μέτρων για το πρόβλημα της λειψυδρίας στις περιοχές Περαίας και Ν.Επιβατών, ζητά η «Συμπολιτεία», διατυπώνοντας  συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
11 Ιουλίου: Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε 17 Δήμους – θύλακες μακροχρόνιας ανεργίας, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Θερμαϊκού.
12 Ιουλίου: Άρχισαν με καθυστέρηση να καθαρίζονται οι ακτές του δήμου Θερμαϊκού από φύκια.
13 Ιουλίου Στην τοποθέτηση νέων στεγάστρων και στην αναμόρφωση 21 στάσεων αστικής συγκοινωνίας εντός των ορίων του, προχωρά ο Δήμος Θερμαϊκού.
14-18 Ιουλίου: Πραγματοποιούνται στο πάρκο της παραλίας των Ν. Επιβατών τα «Επιβατιανά 2016», οι εκδηλώσεις Λαογραφίας,  Πολιτισμού και Παράδοσης που οργανώνονται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Νέοι Επιβάτες».
14 Ιουλίου: Όπως προκύπτει από τα διαγράμματα αγροκτημάτων του Υπουργείου Γεωργίας, η συνολική έκταση της Δημοτικής Ενότητας Επανομής ανέρχεται σε 92.491 στρ., εκ των οποίων βρίσκονται στην Επανομή: 80.516 στρ. και στο Μεσημέρι: 11.975 στρ.
15 Ιουλίου: Εξηγήσεις σχετικά με τη στάση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ζητά η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ερώτησή της προς τον δήμαρχο.
16 Ιουλίου: Πυκνό σύννεφο καπνού, που προέρχονταν από καμένα λάστιχα στο σημείο πίσω από το Lidl, κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην Περαία.
16 Ιουλίου: Ένας 54χρονος Έλληνας που κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, συλλαμβάνεται σε αγροικία στη Ν.Μηχανιώνα με βάση ένταλμα σύλληψης των βελγικών διωκτικών αρχών.
21-24 Ιουλίου: Αρχίζουν τα «Μηχανιώτικα 2016», με ένα πλούσιο πρόγραμμα, στο οποίο εντάσσεται και η γιορτή σαρδέλας.
21 ΙουλίουΠύρινη λαίλαπα κατακαίει τα πάντα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Ν.Μηχανιώνας, τον οποίο η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού είχε μετατρέψει σε χώρο απόρριψης σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων.
22 Ιουλίου: Εφιαλτική νύχτα από τον καπνό και τα αποκαίδια, έζησαν εκείνο το βράδυ αλλά και πολλά επόμενα οι κάτοικοι της Ν. Μηχανιώνας και της Κερασιάς εξ αιτίας των συνεπειών  της μεγάλης πυρκαγιάς στο ΣΜΑ.
22 Ιουλίου: Η  Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, να απορρίπτει την έγκριση  ποσού  48.700 ευρώ για τη συνέχιση έκδοσης της προπαγανδιστικής εφημερίδας του δημάρχου Θερμαϊκού.
23 Ιουλίου:  Ανακοινώνεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του δήμου Θερμαϊκού κατά την επίσκεψή του στη Ν. Μηχανιώνα για να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας.
25 Ιουλίου: Συνεχίζει να σιγοκαίει η φωτιά στο χώρο γύρω από το ΣΜΑ Ν. Μηχανιώνας, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς από το Δήμο για την πλήρη κατάσβεσή της.
27 Ιουλίου: Φοβερή ταλαιπωρία και σήμερα για το επιβατικό κοινό του Θερμαϊκού και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης από την 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.
27 Ιουλίου: Αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική και εριστική συμπεριφορά του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
27 Ιουλίου: Εκνευρισμός του δημάρχου σε ερώτηση της «Συμπολιτείας» αν πρόκειται ο δήμος να καταθέσει μήνυση για το τοξικό νέφος που πλανάται στη Ν.Μηχανιώνα επί μία εβδομάδα.
28 Ιουλίου:  Εξόρμηση οργανώνει στην παραλία των Ν.Επιβατών η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ)
28-31 ΙουλίουΑρχίζει η καθιερωμένη «Γιορτή Τρύγου», που φέτος συμπληρώνει είκοσι ένα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Αύγουστος 2016
2 Αυγούστου: Η διοίκηση Μαυρομάτη ανακοινώνει ότι «αδειοδοτήθηκε χώρος για την προσωρινή εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων», αποφεύγοντας να αναφέρει το που βρίσκεται αυτός ο χώρος και που πετιούνταν μέχρι τώρα τα ογκώδη.
3 Αυγούστου: Η δημοτική αρχή αποφασίζει να διατεθεί το ποσό των 14.000 για τις εκδηλώσεις προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
5 ΑυγούστουΔεινοπάθησαν για μία ακόμη νύχτα οι κάτοικοι της Ν.Μηχανιώνας από τους καπνούς που εξακολουθούν να βγαίνουν, δύο εβδομάδες μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην παράνομη χωματερή.
6 Αυγούστου: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τείνει να προσλάβει το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, ενώ αυξάνονται διαρκώς οι καταγγελίες για επιθέσεις σκυλιών ακόμη και σε παιδιά.
6 ΑυγούστουH «Συμπολιτεία» με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης Μαυρομάτη, η οποία δεν δείχνει να συγκινείται από το γεγονός ότι επί τρεις εβδομάδες οι κάτοικοι της Ν.Μηχανιώνας, «πνίγονται» στον καπνό.
7 Αυγούστου: Συμπληρώθηκαν 72 χρόνια από το Μπλόκο της Επανομής, στις 7 Αυγούστου 1944, με τη μεταφορά από τους Ναζί 300 Επανομιτών στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά.
7 Αυγούστου: Λουκέτο σε γνωστή ταβέρνα στην Περαία Θεσσαλονίκης, έβαλε   κλιμάκιο επιθεωρητών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όταν σε έλεγχο που διενήργησαν, συνοδεία αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη σε 29 παρέες.
8 Αυγούστου: Πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε μία ισόγεια μονοκατοικία στη Νέα Κερασιά, προκαλεί σοβαρές ζημιές.
8 Αυγούστου: Στο αυτόφωρο, οδηγείται ο ταβερνιάρης της Περαίας, στον οποίο είχε επιβληθεί 48ωρο κλείσιμο επειδή δεν εξέδιδε αποδείξεις, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει το «λουκέτο» και άνοιξε κανονικά την ταβέρνα του.Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 3 μηνών.
9 Αυγούστου: Ολιγόωρη επίσκεψη στη Νέα Μηχανιώνα, για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, πραγματοποίησε ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ', προερχόμενος από το Άγιο Όρος.
9 Αυγούστου: Ανακοινώνεται ότι  δύο τουρκικές εταιρίες έδειξαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης.
9 Αυγούστου:  Θερινή αιμοδοσία, οργανώνει ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας.
9 Αυγούστου: Αντικαθίσταται  με απόφαση δημάρχου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας για την Επανομή, Νίκος Γιάκης και στη θέση του τοποθετείται νέος αντιδήμαρχος ο  κ. Μάκης Μπίρος.
10 Αυγούστου: Σβηστοί επί μήνες, παραμένουν οι μοναδικοί φωτεινοί σηματοδότες της Ν.Μηχανιώνας, στην είσοδο της πόλης.
10 Αυγούστου: Αντιμετωπίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε διαμέρισμα στον οικισμό Καλλιθέα στους Νέους Επιβάτες.
11 Αυγούστου: Εκατοντάδες δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε όλη τη χώρα, ιδρύει το υπουργείο Παιδείας με απόφασή του και μεταξύ αυτών, νέο σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Δήμο Θερμαϊκού, καθώς και τριών νέων τμημάτων ένταξης σε Περαία, Ν.Κερασιά και Επανομή.
12 Αυγούστου: Πρωτότυπη ληστεία από άγνωστη γυναίκας που σήκωσε από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Επανομή 9.000 ευρώ, απειλώντας τον ταμία με σημείωμα. 
14 ΑυγούστουΜπαλώματα στη Ν.Μηχανιώνα για να κλείσουν όπως-όπως λακκούβες, ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 22 Αυγούστου, ενώ κόβονται χόρτα και καλαμιές.
17 Αυγούστου: Για μία ακόμη φορά μένει χωρίς λεωφορεία μένει η Θεσσαλονίκης και κατά συνέπεια και οι περιοχές του Θερμαϊκού, λόγω της νέας επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.
17 Αυγούστου: Εκδήλωση για την Πανσέληνο, με φόντο το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, οργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου «Ο Φάρος» στην παραλία.
17 Αυγούστου: Λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνεται από την Περιφέρεια διαγράμμιση της επαρχιακής οδού Νο 27 Θεσσαλονίκης-Ν.Μηχανιώνας,  στο τμήμα από το φανάρι της Αγίας Τριάδας μέχρι την είσοδο της Ν.Μηχανιώνας.
18 Αυγούστου: Ενώ γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί καθαρή η Ν.Μηχανιώνα, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου, όλες οι άλλες περιοχές του Δήμου πνίγονται στα σκουπίδια.
20 Αυγούστου: Για την πρόσληψη των 124 ατόμων στο Δήμο Θερμαϊκού με το   πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, υπέβαλαν αίτηση 1.173 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι αντιστοιχούσαν 9,45 άνεργοι για κάθε μια θέση.
21 ΑυγούστουΤο Πολεμικό Ναυτικό, ανοίγει για το κοινό φάρους σε 30 περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τον Φάρο του Μεγάλου Εμβόλου, στο Αγγελοχώρι.
21 Αυγούστου: Και πάλι χωρίς λεωφορεία η πόλη λόγω της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ.
22 Αυγούστου: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος φτάνει στη Νέα Μηχανιώνα, για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης. Στις 12 το μεσημέρι στην Καψαλάκειο, ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης του δήμου Θερμαϊκού και του επιδόθηκε το «Κλειδί της Πόλης» από τον δήμαρχο Ι.Μαυρομάτη, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Μ.Ευαγγελίδη ενώ το απόγευμα παρακολούθησε την περιφορά της ιερής εικόνας.
22 Αυγούστου: Νέα ληστεία σε τράπεζα μέσω σημειώματος, έγινε και πάλι στα όρια του δήμου Θερμαϊκού, αυτή τη φορά στην Περαία και πάλι από γυναίκα που άρπαξε από το ταμείο 20.000 ευρώ. Η ληστής θα συλληφθεί την επομένη από την Αστυνομία.
24 Αυγούστου: Έντονη αντίδραση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στην συγχώνευση των τριών σήμερα αστυνομικών τμημάτων του Θερμαϊκού σε ένα, με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση των Α.Τ. Επανομής και Μηχανιώνας, επισημαίνοντας τα προβλήματα ασφάλειας που μπορεί να προκύψουν.
27 Αυγούστου: Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ αποκαλύπτει ότι ο οργανισμός είχε κέρδη πάνω από μισό εκατομμύριο το 2015 από τα μηχανήματα εισιτηρίων μέσα στα λεωφορεία ΟΑΣΘ που δεν δίνουν ρέστα.
31 Αυγούστου: Σε δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα «ΠΕΡΑΙΑ» κάνει λόγο για «ρεσιτάλ εξυπηρετήσεων» από τη διοίκηση Μαυρομάτη και προσωπικά ρουσφέτια από τον δήμαρχο με τη διάθεση μηχανημάτων και προσωπικού του δήμου.
31 Αυγούστου: Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζεται και επίσημα η Επανομή ως «ιστορική έδρα του δήμου Θερμαϊκού».

Σεπτέμβριος 2016
1 Σεπτεμβρίου: Τη στιγμή που όλοι οι δήμοι της Θεσσαλονίκης προσπαθούν να ελαφρύνουν τους πολίτες, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη, ο δήμος Θερμαϊκού επιμένει να διατηρεί τα τέλη αυτά ως τα πιο ακριβά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
2 Σεπτεμβρίου: Προφεστιβαλική εκδήλωση, στα πλαίσια της προετοιμασίας για το 42ο φεστιβάλ της, οργανώνει η τοπική οργάνωση Θερμαϊκού της ΚΝΕ στην παραλία των Ν Επιβατών.
4 Σεπτεμβρίου: Η «Συμπολιτεία» αναφερόμενη στη συμπλήρωση δύο χρόνων της διοίκησης Μαυρομάτη, επισημαίνει ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων και τον κατηγορεί για «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».
5 Σεπτεμβρίου:  Ανακοινώνεται ότι στη «Γενέθλια Ημέρα της Περαίας» που θα πραγματοποιηθεί από 14 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου, θα τιμηθούν οι πρώτοι κάτοικοι που κατέφθασαν στην περιοχή κυνηγημένοι από τις προγονικές εστίες τους στη Μικρά Ασία και στην Ανατ. Θράκη.
5 Σεπτεμβρίου: Ανανεωμένη και  με υψηλούς στόχους η Αναγέννηση Επανομής, υπό τη διοίκηση του Κώστα Τσιότσιου.
Νύχτα 6 προς 7 Σεπτεμβρίου: «Πνίγηκε» ο δήμος Θερμαϊκού από την πρωτοφανή καταιγίδα-κατακλυσμό που έπληξε την περιοχή και που σε συνδυασμό με τις πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, δημιούργησαν συνθήκες κόλασης. Εκατοντάδες σπίτια πλημμυρίζουν, δεκάδες αυτοκίνητα παρασέρνονται από τα ρέματα και πέφτουν στη θάλασσα.
Νύχτα 6 προς 7 Σεπτεμβρίου: Μάχη με το νερό, έδιναν όλη τη νύχτα πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσουν από τα ορμητικά νερά ανθρώπους, κυρίως ηλικιωμένους που είχαν αποκλειστεί από την πρωτοφανή νεροποντή η οποία έπληξε την περιοχή του Θερμαϊκού και πρωτίστως τη Νέα Μηχανιώνα και την Αγία Τριάδα.
7 Σεπτεμβρίου: Ανακοινώνεται η εξαφάνιση μιας 53χρονης στη Ν.Μηχανιώνα που παρασύρθηκε από τα νερά την ώρα της μεγάλης καταιγίδας.
7 Σεπτεμβρίου: Περισσότερα από 350 χιλιοστά βροχής -περίπου όσο βρέχει στη διάρκεια ενός έτους στη Θεσσαλονίκη την ώρα της νεροποντής ο Μετεωρολογικός Σταθμός Ν.Μηχανιώνας, που φιλοξενείται στην ΑΕΝ Μακεδονίας.
8 Σεπτεμβρίου: Η «Συμπολιτεία» με ανακοίνωσή της καλεί τη δημοτική αρχή να  οργανώσει άμεσα την καταγραφή των ζημιών, να ολοκληρώσει το δυνατόν συντομότερα την αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και να ανακουφίσει τους δημότης που πλήγηκαν.
8 Σεπτεμβρίου: Στο ποσό των 10.000.000 ευρώ περίπου, προσδιορίζει η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού το ύψος της χρηματοδότησης που πρέπει να δοθεί για την αποκατάσταση των ζημιών.
9 Σεπτεμβρίου: Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών Π.Κουρουμπλή επισκέπτεται το Δημαρχείο Θερμαϊκού  και αναφέρεται σε αντιπλημμυρικά έργα, παρεμβάσεις σε υποδομές, αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων επαγγελματιών και αγροτών, που επλήγησαν από την θεομηνία.
10 Σεπτεμβρίου: Φτάνει στην περιοχή κλιμάκιο του ΙΓΜΕ για την εξέταση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν από κατολισθήσεις στη διάρκεια της καταιγίδας.
10 Σεπτεμβρίου: Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» εκφράζουν την δυσφορία τους, για την απόφαση της δημοτικής αρχής να πραγματοποιηθεί σύγκληση του Δ.Σ. με άσχετα θέματα και  χωρίς καμία αναφορά στις πλημμύρες.
10 Σεπτεμβρίου: Αποκαλύπτεται ότι είχε γίνει «μπαλάκι» μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θερμαϊκού, ακόμη από το έτος 2009, το έργο διευθέτησης των ρεμάτων για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου. Τα ρέματα δεν διευθετήθηκαν και δεν καθαρίστηκαν με συνέπεια την καταστροφική πλημμύρα.
10 Σεπτεμβρίου:  O Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού συμμετέχει, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που οργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ, στη Θεσσαλονίκη.
11 Σεπτεμβρίου: Ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης που επισκέπτεται τις πλημμυροπαθείς περιοχές του Θερμαϊκού υπόσχεται τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
12 Σεπτεμβρίου: Την έγκριση εκταμίευσης κονδυλίου 15 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την αντιμετώπιση των καταστροφών στο  Δήμο Θερμαϊκού, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
13 Σεπτεμβρίου: Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης  απαντώντας σε ερώτηση του «Φάρου Θερμαϊκού» για ενδεχόμενη σύνδεση του δικτύου της ΕΥΑΘ με Περαία και Ν. Επιβάτες δηλώνει ότι θα απαιτηθεί διάστημα 2,5 – 3 ετών, μέχρι να συνταχθούν οι σχετικές μελέτες και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα.

13 Σεπτεμβρίου: Η «Συμπολιτεία» παρουσιάζει κατάλογο έργων πρώτης προτεραιότητας που πρέπει να γίνουν στην Αγία Τριάδα μετά την πλημμύρα της 6ης Σεπτεμβρίου.

14 Σεπτεμβρίου: ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δήμο Θερμαϊκού και στο δήμο Θάσου, οι οποίοι επλήγησαν από καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές αντίστοιχα.
14 Σεπτεμβρίου: Ένα πρώτο πίνακα με έργα άμεσης προτεραιότητας, τα οποία πρέπει να γίνουν στην περιοχή της Επανομής, μετά και τις καταστροφές της 7ης Σπτεμβρίου, κατάρτισε ομάδα εργασίας της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».
14 Σεπτεμβρίου: Η διοίκηση Μαυρομάτη προσπαθεί να αποφύγει με κάθε τρόπο, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, υην εξέταση των ευθυνών για το θέμα των καταστροφών, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα της «Συμπολιτείας».
14 Σεπτεμβρίου: «Μάχη» στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, για το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μεσημέρι, ένα έργο που προωθεί η διοίκηση Μαυρομάτη, γεννάει πολλά ερωτήματα και προκαλεί την αντίδραση μερίδας κατοίκων της δημοτικής κοινότητας.

15 Σεπτεμβρίου: Ενισχύονται από το υπουργείο Εσωτερικών με έκτακτη χρηματοδότηση 5,5 εκατ. ευρώ ο δήμος Θερμαϊκού και άλλοι δήμοι που υπέστησαν καταστροφές.

16 Σεπτεμβρίου: «Σε πιθανή βροχή μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα, καθώς οι περιοχές αυτές είναι τραυματισμένες», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

16 Σεπτεμβρίου: Το πάθημα στο δήμο Θερμαϊκού, όπου τα ρέματα είχαν να καθαριστούν δεκαετίες, με συνέπεια τις καταστροφικές πλημμύρες, έγινε  μάθημα στους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, που πλέον ρίχνουν βάρος στον καθαρισμό των ρεμάτων.

17 Σεπτεμβρίου: Ο «Φάρος Θερμαϊκού» παρουσιάζει σειρά φωτογραφιών από το μεγάλο ρέμα της Ν.Μηχανιώνας το οποίο γεμάτο από μπάζα, σκουπίδια, καλαμιές «έπνιξε» την περιοχή. 

17 Σεπτεμβρίου: Με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ.Αλεξιάδης, παρατείνονται για  έξι μήνες, μέχρι τον Μάρτιο του 2017, οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού. 

18 Σεπτεμβρίου: Μία σημαντική αθλητική διοργάνωση, το «Thermaikos Triathlon  2016», ανέλαβε το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Οι αγώνες διεξάγονται στους Ν.Επιβάτες και την Περαία.
19 Σεπτεμβρίου: Νεκρή στο Ποσείδι Χαλκιικής, εντοπίστηκε η 53χρονη Μηχανιώτισσα Σταυρούλα Πιπερά, η οποία αγνοούνταν από τις 7 Σεπτεμβρίου 2016,  όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που κατέβαζε το ρέμα της Ν.Μηχανιώνας.
20 ΣεπτεμβρίουΣυνεχίστηκε για 4η ημέρα η ταλαιπωρία των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, από την ακινητοποίηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον οργανισμό.
20 Σεπτεμβρίου:  Ολόκληρη η Νέα Μηχανιώνα συνόδεψε στην τελευταία της κατοικία την 53χρονη Σταυρούλα Πιπερά, το τραγικό θύμα των πλημμυρών της 7ης Σεπτεμβρίου.
21 Σεπτεμβρίου: Ο «Φάρος Θερμαϊκού» αποκαλύπτει ότι ακόμη από το 2012,  η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης προειδοποιούσε για τον κίνδυνο πλημμυρών στην περιοχή του Θερμαϊκού, επισημαίνοντας παράλληλα την αδιαφορία του Δήμου στη λήψη προστατευτικών μέτρων.
21 Σεπτεμβρίου: Ξεσηκωμός των κατοίκων της περιοχής του mamabloom, στους Ν. Επιβάτες, όταν είδαν να καταργείται, με απόφαση της Πολεοδομίας και έγκριση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, ένας δρόμος από τον ιδιοκτήτη οικοπέδου και στη θέση του να χτίζεται τοιχίο για την παρεμπόδιση διέλευσης πεζών και οχημάτων.
22 Σεπτεμβρίου: Μπροστά στη συνεχιζόμενη παράλυση της αστικής συγκοινωνίας, λόγω ΟΑΣΘ, η «Συμπολιτεία» προτείνει στη διοίκηση Μαυρομάτη την εκμίσθωση λίγων τουριστικών λεωφορείων που θα εκτελούν αραιά κάθε ημέρα δρομολόγια από όλες τις δημοτικές κοινότητες προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.
22 Σεπτεμβρίου: Αποκαλύπτεται ότι ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μαμαρίκας ακόμη από τις 8 Δεκεμβρίου 2015, είχε επισημάνει τις ευθύνες και τις παραλείψεις στο θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας
23 Σεπτεμβρίου: «Τσουχτερές» και δυσβάσταχτες τιμές, επιβάλλει η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού στους δημότες και στα παιδιά τους που θέλουν να μάθουν  κολύμβηση ή να προπονηθούν στο κολυμβητήριο του ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία.
25 Σεπτεμβρίου: Με την αγωνία έντονα αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους, ζουν οι κάτοικοι του οικισμού Πύργος Επανομής, που βρίσκεται μεταξύ της παραλίας Επανομής και του Πάλιουρα, λόγω των μεγάλων κατολισθήσεων μετά τη σφοδρή καταιγίδας της 7ης Σεπτεμβρίου. 
26 Σεπτεμβρίου: «Ανοχύρωτη πόλη» το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης που παραμένει για δέκατη συνεχόμενη ημέρα χωρίς αστικές συγκοινωνίες, με συνέπεια την καταταλαιπώρηση των πολιτών, κυρίως των εργαζόμενων, των μαθητών, των φοιτητών, των ηλικιωμένων και των αρρώστων.
26 Σεπτεμβρίου: Με απόφαση της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος, ανοίγει στο κοινό η πρόσβαση στο φρούριο του Φάρου Αγγελοχωρίου, δύο φορές την εβδομάδα, για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανωμένες ομάδες επισκεπτών.
27 Σεπτεμβρίου: Δεν γλύτωσε ούτε το συμπαθητικό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, στην παραλία της Επανομής, από την καταστροφική μανία της καταιγίδας που έπληξε περιοχές του δήμου Θερμαϊκού τα ξημερώματα της 7ης Σεπτεμβρίου.
27 Σεπτεμβρίου: Τεράστιο, είναι το πρόβλημα με τα κουνούπια σε όλες τις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, καθώς τα έλη που δημιουργήθηκαν μετά τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου, είχαν σαν συνέπεια να αυξηθούν με καταπληκτική ταχύτητα τα ενοχλητικά έντομα.
29 Σεπτεμβρίου: Μετά από δώδεκα μέρες ακινητοποίησης, που προκάλεσε τη φοβερή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, τα αστικά λεωφορεία επέστρεψαν και πάλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και των  άλλων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.
29 Σεπτεμβρίου: Τη μνήμη των δύο αδικοχαμένων θυμάτων της καταιγίδας της 7ηςΣεπτεμβρίου στην περιοχή του Θερμαϊκού, της 53χρονης Σταυρούλας Πιπερά από τη Ν.Μηχανιώνα και του 55χρονου Δημοσθένη Μπαλιατσάκη από την Αγία Τριάδα, τίμησε το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού μετά από πρόταση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».
29 Σεπτεμβρίου: Παρουσιάζεται στο δημοτικό συμβούλιο η μελέτη που πραγματοποίησε ομάδα καθηγητών του ΑΠΘ σχετικά με το πρόβλημα διάβρωσης και προσάμμωσης των ακτών του Θερμαϊκού, από την οποία λείπει οποιαδήποτε αναφορά στην Αγία Τριάδα.
30 Σεπτεμβρίου: Σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής, διατύπωσε επώνυμα και εγγράφως η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Μηχανιώνας, Μένη Βαλσάμογλου.

Δ΄ ΤΡΙΜΗΝΟ: Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2016
Ολοκληρώνουμε την ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων που συνέβησαν στο δήμο Θερμαϊκού, τη χρονιά που έφυγε, με την παρουσίαση των όσων διαδραματίσθηκαν  στην περιοχή κατά το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2016. Είναι ένα τρίμηνο κατά το οποίο το μεγαλύτερο μέρος του δήμου Θερμαϊκού προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές από την  καταστροφική πλημμύρα της 7ης Δεκεμβρίου. Με την κρατική βοήθεια να καθυστερεί αλλά και τις υποδομές της περιοχής, να εμφανίζουν όψη… βομβαρδισμένη, τέσσερις μήνες μετά την υδάτινη λαίλαπα.


Αναλυτικά τα γεγονότα στο δήμο Θερμαϊκού το τρίμηνο αυτό, είχαν ως εξής: 
Οκτώβριος 2016
1 Οκτωβρίου: Καθαρίζει τα ρέματα η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και οι πολίτες αναρωτιούνται: Δεν μπορούσε αυτός ο καθαρισμός να είχε γίνει νωρίτερα, ώστε να είναι μικρότερες οι καταστροφές από την καταιγίδα της 7ης Σεπτεμβρίου;
2 Οκτωβρίου: Περιπαικτικά, αντιμετώπισε η διοίκηση Μαυρομάτη το αίτημα πολλών κατοίκων της Αγίας Τριάδας, που μετέφερε η «Συμπολιτεία» στο δημοτικό συμβούλιο για την άσκηση πίεσης προς τη διοίκηση της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να προταχθεί το έργο επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου προς την Αγία Τριάδα.
2 Οκτωβρίου: Σχεδόν ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή που υπέστησαν οι βιοκαλλιεργητές στην Επανομή μετά τις πρόσφατες πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας Χρυσούλα Σκορδίτη.
3 ΟκτωβρίουΣτη συντήρηση του κτιρίου δημοτικής αγοράς Επανομής προχωρά ο δήμος Θερμαϊκού.  έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αρχικά ο προϋπολογισμός του έργου είναι 81.000 ευρώ, αργότερα όμως το ποσό αυτό θα πέσει στο μισό.
6 Οκτωβρίου: Έκτακτη Γενική Συνέλευση, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θερμαϊκού, με θέμα: «Εργασιακά ζητήματα και λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπισή τους».
6 Οκτωβρίου: Ο Δήμος Θερμαϊκού και η ΔΕΥΑΘ, διαβεβαιώνουν τους κατοίκους ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στην ποιότητα του πόσιμου νερού, όμως τη διαβεβαίωση αυτή τη στηρίζουν σε αναλύσεις του νερού που έγιναν προ διμήνου, πριν δηλαδή τις πλημμύρες.
8 Οκτωβρίου: Στα 15 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχονται οι ζημιές που προκλήθηκαν στο δήμο Θερμαϊκού από την καταστροφική καταιγίδα της 7ης Σεπτεμβρίου, όπως εκτιμά ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης σε συνέντευξή του.
9 Οκτωβρίου: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι στις προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ, πρόκειται να περιληφθούν και έργα για την προστασία των παράκτιων περιοχών από τη διάβρωση των ακτών.
10 Οκτωβρίου: Αρχίζει η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο, που αφορά τις περιοχές Αγγελοχωρίου, Επανομής και Ν. Μηχανιώνας του δήμου Θερμαϊκού.
10 Οκτωβρίου: Η βροχή που έπεσε, παρέσυρε το χαλίκι, με το οποίο είχαν κλείσει οι μεγάλες λακκούβες στους δρόμους αρκετών περιοχών του Θερμαϊκού, με συνέπεια αυτές να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν αμέσως μετά την καταιγίδα της 7ης Σεπτεμβρίου.
10 Οκτωβρίου: Σοβαρές καταγγελίες κατά της διοίκησης της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, διατυπώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, κατηγορώντας την για απαράδεκτη, απρεπή, ανάρμοστη, προσβλητική για την προσωπικότητα, ψευδή, ανυπόστατη και συκοφαντική συμπεριφορά. 
10 Οκτωβρίου: Ξεκίνησαν να εργάζονται στο Δήμο Θερμαϊκού οι πρώτοι εξήντα τρεις  ωφελούμενοι από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. 
11 Οκτωβρίου: Σαράντα ημέρες μετά τις πλημμύρες που έπληξαν το δήμο Θερμαϊκού, συνεδριάζει επιτέλους η Οικονομική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, για να εγκρίνει την απευθείας ανάθεση σε εταιρία για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων που κατέβασαν τα ρέματα του Θερμαϊκού.
11 Οκτωβρίου: Οι βροχές των τελευταίων ημερών, αύξησαν τα προβλήματα στον «βράχο» της Νέας Μηχανιώνας, καθώς επηρεάστηκε κι’ άλλο η προϋπάρχουσα διάβρωση και συνεχίστηκε το φαινόμενο της κατολίσθησης.
12 Οκτωβρίου: Ξαναρχίζουν τα προγράμματα «Άθληση για όλους», για την περίοδο 2016-02017, που οργανώνει το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.
14 Οκτωβρίου: Τρεις νέες κοινωνικές δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του δήμου Θερμαϊκού εντάσσονται για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με απόφαση του  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.  Τζιτζικώστα.
18 Οκτωβρίου: Είκοσι τέσσερα κιλά ψάρια, που ήταν μεγέθους μικρότερου του επιτρεπόμενου, κατασχέθηκαν στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας κατά τη διάρκεια ελέγχου από τη Λιμενική Αρχή.
19 Οκτωβρίου: Η καφετέρια στο παρκάκι της Επανομής, που ξεκίνησε ως … «ξύλινο δάπεδο» κατά την έκφραση του δημάρχου Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτη, εξελίχθηκε  σήμερα σε μία τεράστια κατασκευή.
19 Οκτωβρίου: Τα «άκουσε για τα καλά» ο δήμαρχος Θερμαϊκού από τους μικρούς μαθητές της Γ΄ τάξης  του  δημοτικού σχολείου Νέας Κερασιάς, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τους γονείς και τη δασκάλα τους, επισκέφθηκαν το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.
20 Οκτωβρίου: Tη μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού σε ευπαθείς ομάδες πολιτών του Δήμου Θερμαϊκού που χρήζουν στήριξης, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό  Συμβούλιο Θερμαϊκού.
22 Οκτωβρίου: H «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» κατήγγειλε ότι η διοίκηση Μαυρομάτη αρνήθηκε την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Μηχανιώνας, προκειμένου να πραγματοποιήσει εκεί η παράταξη  ημερίδα με τρεις καθηγητές Πανεπιστημίου και θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου.
22 Οκτωβρίου: Tην πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριανταενός  ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, ανακοίνωσε ο δήμος Θερμαϊκού.
24 Οκτωβρίου: Στην ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και παπουτσιών, συμμετέχει οργανωμένα ο Δήμος Θερμαϊκού, τοποθετώντας για το σκοπό αυτό ειδικούς κάδους σε 23 σημεία.
24 Οκτωβρίου: Ο Δήμoς Θερμαϊκού και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, οργανώνουν ομιλία με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού, Πρόληψη, Αντιμετώπιση & Γυναικεία Ψυχολογία», στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας.
27 Οκτωβρίου: Η εγκληματική αδράνεια της κρατικής μηχανής και οι πολυετείς καθυστερήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ευθύνονται για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το δήμο Θερμαϊκού στις 7 Σεπτεμβρίου,  επισημαίνει η εφημερίδα Μακεδονία σε άρθρο του Σωτήρη Γιατζόγλου.
31 Οκτωβρίου: Να υπάρξουν ριζικές παρεμβάσεις του Δήμου στο θέμα των ρεμάτων, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον επανάληψη των καταστροφών της 7ης Σεπτεμβρίου, ζήτησε ο εκπρόσωπος της «Συμπολιτείας» Θ. Ζδούκος κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Νοέμβριος
2 Νοεμβρίου: Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, έχει μεταβληθεί εδώ και πολύ καιρό ολόκληρος ο Δήμος Θερμαϊκού.
3 Νοεμβρίου: Κοινωνικό Φροντιστήριο, οργανώνει η αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου, με σκοπό την προσθετή διδακτική στήριξη σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα παρακολούθησης οποιασδήποτε μορφής ενισχυτικής διδασκαλίας.
3 Νοεμβρίου: Έργα ανακαίνισης, έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Μηχανιώνας. Οι επεμβάσεις που έγιναν αφορούν την τοποθέτηση πολυκαρβουνικού για την προστασία της θερμότητας, αντικατάσταση του δαπέδου και βάψιμο των κερκίδων.  
4 Νοεμβρίου: Εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο σύγχρονης γενικής παιδείας, οργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θερμαϊκού  στην αίθουσα του Δ.Σ., στο κοινοτικό κατάστημα των Νέων Επιβατών.
5 Νοεμβρίου: Δυσβάστακτα υψηλά, είναι τα τροφεία που πρέπει να πληρώσουν οι γονείς για τη συμμετοχή των νηπίων τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Θερμαϊκού, τονίζει σε ανακοίνωση η «Συμπολιτεία».
7 Νοεμβρίου: Όπως προκύπτει από έγγραφο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος, 148 κτίσματα στο δήμο Θερμαϊκού υπέστησαν ζημιές στην πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου.
7 Νοεμβρίου: Υπερβολικές προσαυξήσεις ζητούνται από δημότες οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης καθυστέρησαν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο.
9 Νοεμβρίου: Σκληρή κριτική από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη  διοίκηση Μαυρομάτη, για το «κουτσουρεμένο» Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, έτους 2017.
10 Νοεμβρίου: Ανακοινώνεται ότι  στο Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας  διενεργείται δωρεάν εξέταση τέστ ΠΑΠ σε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 25 έως 65 ετών
10 Νοεμβρίου: Ένας εργαζόμενος της ΔΕΥΑΘ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ διέτρεξε κίνδυνο και ένας ακόμη συνάδελφός του που εργάζονταν μαζί σε όρυγμα της Αποχέτευσης Επανομής.
10 Νοεμβρίου: ΟΙ επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γ.Τσαμασλής και Σ.Κουζινόπουλος ζητούν για μία ακόμη φορά την αποχώρηση του δήμου Θερμαϊκού από τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ.
11 Νοεμβρίου: Το ποσό των 283.000 ευρώ διατέθηκε από το Δήμο για το έργο ανάπλασης που έγινε μπροστά στα ΚΑΑΥ Αγ.Τριάδας και τα «σταμπωτά» που τοποθετήθηκαν εκεί.
11 Νοεμβρίου: Τη μείωση κατά 20% των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ζήτησε η «Συμπολιτεία», θεωρώντας ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό για τα βαλάντια των δημοτών το ποσό των 100 ευρώ το μήνα.
12  Νοεμβρίου: Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επιχορηγεί το Δήμο Θερμαϊκού με το ποσό των 69.299 ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
12 Νοεμβρίου: «Καπέλο» 90.000 ευρώ, βάζει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας στο δήμο Θερμαϊκού για το έτος 2017, αυξάνοντας την ετήσια συνδρομή που πληρώνει ο Δήμος κατά 25%.
13 Νοεμβρίου: Αποκαλύπτεται ότι «βουνά» από λάσπη και κάθε είδους άλλα υλικά, έχουν εναποτεθεί δίπλα στο 3ο Νηπιαγωγείο της Νέας Μηχανιώνας, μετά τον καθαρισμό του κεντρικού ρέματος της πόλης. 
14 Νοεμβρίου: Στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Ανατ. Θεσσαλονίκης «Αινείας» που λειτουργεί στο Αγγελοχώρι,υφίστανται σε καθημερινή βάση επεξεργασία 160.000 μ3 λύματα την ημέρα, ενώ εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο και περίπου 120 βυτία την ημέρα.
15 Νοεμβρίου: Η «Συμπολιτεία» καταγγέλει ότι τα δημοτικά τέλη για τους δημότες του Θερμαϊκού διατηρούνται και το 2017 από τη διοίκηση Μαυρομάτη στο ίδιο απαράδεκτο επίπεδο των 2,46 ευρώ τ.μ.
16 Νοεμβρίου: Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τοπικός Ορίζοντας»,  διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά του δήμου Θερμαϊκού, από  επιθεωρητές του «Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης».
16 Νοεμβρίου: Το Τμήμα Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε σπείρα πέντε ατόμων που «χτυπούσε» σπίτια και αυτοκίνητα σε Επανομή και Νέους Επιβάτες.
17 Νοεμβρίου: Πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία του δήμου Θερμαϊκού για την 43η επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο.
17 Νοεμβρίου: Σε επαφή με ιδιοκτήτες άδειων διαμερισμάτων στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, βρίσκεται η «Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», προκειμένου να τα νοικιάσει για την προσωρινή φιλοξενία Σύρων προσφύγων.
18 Νοεμβρίου: Ο Δήμος Θερμαϊκού ανακοινώνει ότι 250 Σύριοι πρόσφυγες θα στεγαστούν σε δύο πολυκατοικίες στον Πάλιουρα Επανομής.
19 Νοεμβρίου: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους νέους αγρότες να συμμετάσχουν στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».
20 Νοεμβρίου: Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας στο μαρτυρικό χωριό του Χορτιάτη.
22 Νοεμβρίου: Υπό συνθήκες απόλυτης υγιεινής και ασφάλειας, θα γίνει στον Πάλιουρα Επανομής η φιλοξενία των 250 προσφύγων, όπως διαβεβαίωσαν το δημοτικό συμβούλιο και τους εκπροσώπους των φορέων του δήμου Θερμαϊκού οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
23 Νοεμβρίου: Κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του απολογισμού και ισολογισμού του Δήμου για το έτος 2015, και οι τρεις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή Μαυρομάτη για παντελή απουσία ουσιαστικού έργου.
23 Νοεμβρίου: Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο  από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Caritas Hellas», προκήρυξη για την πρόσληψη 23 ατόμων που τα στελεχώσουν τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Πάλιουρα.
23 Νοεμβρίου: Θα υπάρξει μείωση στους λογαριασμούς νερού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης,  για όλες τις οικογένειες που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, υπόσχεται ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης.
24 Νοεμβρίου: Κλειστό παραμένει το Δημαρχείο Θερμαϊκού λόγω της συμμετοχής των δημοτικών υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία που καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
24 Νοεμβρίου: Στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και των ψηφιακών υποδομών των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά η Περιφέρεια, με συνολικά κονδύλια 1,8 εκ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ.
24 Νοεμβρίου: Αναστάτωση στην Αγία Τριάδα από νέα καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα οικοδομής.
25 Νοεμβρίου: Έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τινάζει στην ουσία στον αέρα τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων  του έργου για κατασκευή Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μεσημέρι. 
27 Νοεμβρίου: Eκδήλωση, για να τιμήσει τα θύματα του αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού, οργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού.
28 Νοεμβρίου: Ο πρότζεκτ μάνατζερ της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Caritas Hellas», Υάκινθος Δελέρνιας, δηλώνει στο «Φάρο του Θερμαϊκού» ότι θα θερμαίνονται τα διαμερίσματα στον Πάλιουρα που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες .
29 ΝοεμβρίουMέλος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, έγινε o Δήμος Θερμαϊκού και πλέον  θα εκπροσωπείται σ’ αυτό από την Τ.Ε.Θ. Α.Ε.
30 Νοεμβρίου: Αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε βετεράνους καλαθοσφαιριστές Θεσσαλονίκης και βετεράνους του Θερμαϊκού για φιλανθρωπικό σκοπό, οργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού στο κλειστό γυμναστήριο Ν.Μηχανιώνας.
30 Νοεμβρίου: Επερώτηση στη Μητροπολιτική Θεσσαλονίκης από δύο  περιφερειακούς συμβούλους για τα ογκώδη του δήμου Θερμαϊκού.
30 Νοεμβρίου: Οι θερμαινόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ του δήμου Θερμαϊκού θα είναι ανοιχτές για τους  πολίτες, τις ημέρες της κακοκαιρίας, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο.

Δεκέμβριος
1 Δεκεμβρίου: Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Από το δήμο Θερμαϊκού μετέχουν ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης και ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπιουλος, ωε αντιπρόσωπος της ΠΕΔ Κεν.Μακεδονίας.
1 Δεκεμβρίου: Για 14η χρονιά, το «Βοήθεια στο σπίτι» Επανομής, συγκεντρώνει  ενόψει των εορτών, τρόφιμα, απορρυπαντικά, είδη πρώτης ανάγκης και δώρα, για να τα προσφέρει στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.
2 Δεκεμβρίου: Ανακοινώνεται το πρόγραμμα των «Αστρογειτονιών 2016» του δήμου Θερμαϊκού που είναι πιο φτωχές από κάθε προηγούμενη χρονιά και χωρίς περίπτερα.
3 Δεκεμβρίου: Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στους Νέους Επιβάτες,  εγκαινιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.
3 Δεκεμβρίου: Ανακοινώνεται ότι  πάνω από 330 δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά κτήρια των Νέων Επιβατών, έχουν συνδεθεί μέχρι στιγμής στο δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΠΑ.
3 Δεκεμβρίου: Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος και ο πρόεδρος της ΕΠΑ, Β.Μπούρας, ανακοινώνουν ότι σύντομα θα συνδεθεί στο δίκτυο φυσικού και η Αγία Τριάδα, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία το δίκτυο αερίου θα φτάσει μέχρι τη Ν.Μηχανιώνα και την Επανομή.
4 Δεκεμβρίου: Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ένας  45χρονος από την Επανομή, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν από τους αστυνομικούς ναρκωτικά, έντεκα μαχαίρια, σουγιάς, ξίφη και ένα γκλοπ.
5 Δεκεμβρίου: Ημερίδα, διοργανώνει η αντιδημαρχία Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντισμού, με θέματα τους σεισμούς και τις φυσικές καταστροφές.
6 Δεκεμβρίου: Πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του αθλήματος «Παγκράτιο», που έγινε στην πόλη Eboli της Ιταλίας, ανακηρύχθηκε ο συμπολίτης μας Βασίλειος Κελεσίδης.
7 Δεκεμβρίου: Συγκέντρωση–συζήτηση οργανώνει στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών η «Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού» για το θέμα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
7 και 8 Δεκεμβρίου: Δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους και ασφαλισμένους δημότες του διοργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου «Μετρήσεις Ζωής».
8 Δεκεμβρίου: Χωρίς αστικά λεωφορεία, μένει η περιιοχή του δήμου Θερμαϊκού και όλη η Θεσσαλονίκη, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
8 Δεκεμβρίου: Συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο η χορήγηση ποσού 942.142 ευρώ στη «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού» (ΔΗΚΕΘ) για να μπορέσει να καταβάλει μέρος του προστίμου που της είχε επιβληθεί, όσο ακόμη ήταν στην αρμοδιότητα του παλιού δήμου Επανομής.
8 Δεκεμβρίου: Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση ενός πολίτη που του κατασχέθηκαν από την τράπεζα τα 567 ευρώ της μισθοδοσίας του, μετά από εντολή του δήμου Θερμαϊκού.
9 Δεκεμβρίου: Η «Λαϊκή Επιτροπή» Θερμαϊκού καταδικάζει την ενέργεια του δήμου Θερμαϊκού να κατασχέσει, μέσω τραπέζης, τον μισθό ενός χαμηλόμισθου με άνεργη σύζυγο και μικρό παιδί για.
9 Δεκεμβρίου: Μετά την έκταση που πήραν οι αντιδράσεις κατά του δήμου Θερμαϊκού, για το θέμα της κατάσχεσης της μισθοδοσίας, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης δηλώνει ότι θα φέρει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για τη διαγραφή του προστίμου. 
10 Δεκεμβρίου: «Ληστεία», χαρακτηρίζουν οι πολίτες τα πανάκριβα δημοτικά τέλη που υπάρχουν στο δήμο Θερμαϊκού.
10 Δεκεμβρίου: Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Ν. Μηχανιώνα, στην  πλατεία της εκκλησίας Παναγίας Φανερωμένης.
10 Δεκεμβρίου: Δημοτικό συμβούλιο δια … περιφοράς, προκειμένου να παραχωρηθεί το δημοτικό θέατρο Επανομής στον κ.Κ.Βελόπουλο για την πραγματοποίηση εκδήλωσης.
11 Δεκεμβρίου: Ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Επανομή, στην κεντρική πλατεία και ακολουθούν μελωδίες από τη μουσική Σχολή ‘’ΚΙΘΑΡΙΣ’’
11 Δεκεμβρίου: Ενημερωτική συνάντηση στην κεντρική πλατεία του Μεσημερίου, πραγματοποιούν οι κάτοικοι που αντιδρούν στο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων.
12 Δεκεμβρίου: «'Ελβετικό τυρί» θυμίζει ο δρόμος Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου από τα πάμπολλα μπαλώματα, τις λακκούβες και τα ξυσίματα, που τον καθιστούν άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς των αυτοκινήτων.
13 Δεκεμβρίου:  Σε διαγωνισμό, για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, προχωράει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για το σκοπό αυτό διαθέτει το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.
14 Δεκεμβρίου: Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Β.Πατουλίδου δηλώνει ότι ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στις περιοχές του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας, της ιχθυόσκαλας, του ΠΙΚΠΑ καθώς και στο Αγνάντι Επανομής που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές κατά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.  
 14 Δεκεμβρίου: Ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν.Μηχανιώνας, πραγματοποιείται στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ν.Μηχανιώνας.
15 Δεκεμβρίου: Ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης δηλώνει ότι δόθηκε εντολή στις τράπεζες για την κατάσχεση λογαριασμών περίπου 5.000 μικροοφειλετών προς το Δήμο. Η «Συμπολιτεία» με ανακοίνωση τον καλεί, αντί να προβαίνει σε κατασχέσεις για οφειλές των 100 και 150 ευρώ, να διεκδικήσει τις οφειλές μεγαλόσχημων, τα χρέη των οποίων προς το Δήμο ανέρχονται σε  6,5 εκατ. ευρώ.
16 Δεκεμβρίου: Εκδήλωση διοργανώνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με ομιλητή τον γνωστό αναλυτή, δημοσιογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο.
16 Δεκεμβρίου: Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας  ανακοινώνει ότι μετά από παρέμβασή του, αποφασίσθηκε η διατήρηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Μηχανιώνα.
 17 Δεκεμβρίου: Στην Περαία, στο πάρκο επί της Ανθέων, εορταστικό άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και ακολουθεί συναυλία με τους ‘’ΙΜΑΜ BAILDI’’
17 Δεκεμβρίου: Η αστυνομία ανακοινώνει τη σύλληψη 13 ατόμων για «φρουτάκια» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές Περαίας, Μηχανιώνας, Ευόσμου και Αμπελοκήπων.
18 Δεκεμβρίου:  Eκδήλωση, διοργανώνει στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας με τα κάλαντα των  ημερών από τα μουσικά τμήματα του συλλόγου.
19 Δεκεμβρίου: Σε άθλια κατάσταση, βρίσκεται το οδικό δίκτυο του δήμου Θερμαϊκού, καθώς οι τεράστιες λακκούβες που άνοιξαν μετά τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, δεν αποκαταστάθηκαν ακόμη.
20 Δεκεμβρίου: Θέματα που απασχολούν το δήμο Θερμαϊκού, τέθηκαν από τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη στον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, κατά τη συνάντηση που αυτός είχε με 6 δημάρχους για τον ΟΑΣΘ.
20 Δεκεμβρίου: Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, του έργου ανέγερσης του 5ου Δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Περαίας.
22 Δεκεμβρίου: Ανακοινώνεται από το Δήμο ότι θα αξιοποιηθεί ως πάρκινγκ, το οικόπεδο του πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού στην Περαία, που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο Θερμαϊκού. 
23 Δεκεμβρίου: Κατά πλειοψηφία, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δώσει θετική γνωμοδότηση στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου  κατασκευής βιολογικού σταθμού στο Μεσημέρι. Παρέμβαση κατοίκων και του επικεφαλής της «Συμπολιτείας».
24 Δεκεμβρίου: Ανακοινώνεται ότι ο δήμος Θερμαϊκού θα μετάσχει μαζί με τον  δήμο Δέλτα, στο «Δίκτυο Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θερμαϊκού Κόλπου».
26 Δεκεμβρίου: Την αισιοδοξία του ότι το αργότερο μέσα στο 2019 θα λειτουργεί κανονικά η Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο πρόεδρος της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», Απόστολος Αντωνούδης.
27 Δεκεμβρίου: Ανακοινώνεται ότι  το Κοινωνικό παντοπωλείο του  δήμου  Θερμαϊκού θα μοιράσει στις 4 και 5 Ιανουαρίου πακέτα με τρόφιμα για την ενίσχυση 270 οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
28 Δεκεμβρίου: Τουρνουά φιλανθρωπικού σκοπού οργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού στο γήπεδο της Ν.Κερασιάς, με συμμετοχή βετεράνων ποδοσφαιριστών από τις ομάδες του ΠΑΟΚ και της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.
29 Δεκεμβρίου: O Δήμος Θερμαϊκού  είναι μεταξύ των 150 Δήμων της χώρας που πρόκειται να ενταχθούν ως δικαιούχοι χρηματοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο», λαμβάνοντας το ποσό των 65.000 ευρώ.
29 Δεκεμβρίου: Να ληφθούν μέτρα για τους άστεγους ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, ζήτησε από το Δήμο η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

30 Δεκεμβρίου: Η Φιλαρμονική του Δήμου Θερμαϊκού, δίνει συναυλία στο ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων μουσικής δημιουργίας.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.