Αξίζει να αναφερθεί. Τελευταία αναφερόμαστε πολύ συχνά για νεκρές χελώνες που ξεβράζει η θάλασσα στις παραλίες του Θερμαϊκού.

Να όμως που δύο θαλάσσια πλάσματα σώθηκαν μετά από αξιέπαινες προσπάθειες φιλόζωων συμπολιτών μας και παρέμβαση του λιμενικού σώματος Ν. Μηχανιώνας και του Πανεπιστημίου που ανέλαβε την αποκατάστασή τους.

Την ιστορία αλιεύσαμε από το facebook.

Δύο συμπολίτες μας η Elena Koutroumpa και ο Αρτακ Πογκοσιαν παρατήρησαν τα δύο χελωνάκια που ήταν κοντά στην ακτή και έτοιμα να ξεβραστούν. Κάλεσαν το Λιμενικό γραφείο Μηχανιώνας που άμεσα επενέβη με δύτη που έβγαλε τα χελωνάκια και τα μετέφερε στο Πανεπιστήμιο που άνοιξε φιλοξενα τις πόρτες του και υποδέχτηκε τους θαλάσσιους ασθενείς.

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά για τους συμπαθείς φίλους μας.
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλλαν στη θετική αυτή εξέλιξη.









* Οι φωτο είναι από Elena Koutroumpa, όπως αναρτήθηκαν στην Περαία
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.