Με κοινό δελτίο τύπου επτά σύλλογοι επιστημόνων που συνδράμουν κύρια  τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) κρίνουν τη σύμβαση που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ ως επαχθή και αρνούνται να την προσυπογράψουν. Θεωρούν ότι οδηγεί σε αφανισμό τον κλάδο των Θεραπευτών με άμεση επίπτωση στους ασφαλισμένους και στα παιδιά τους.
Το δελτίο τύπου:
Σήμερα, στις 03/01/2017, συνεδριάσαμε οι παρακάτω Σύλλογοι Ειδικής Αγωγής:  
Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων- Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.)
Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοθεραπευτών- Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.)
Σωματείο Λογοθεραπευτών-Λογοπεδικών Ελλάδος (Σ.Λ.Λ.Ε.)
Επιστημονικός Σύλλογος Λογοθεραπευτών-Λογοπαιδαγωγών Ελλάδος (Ε.Σ.Λ.Λ.Ε.)
Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιοκτητών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για Παιδιά, Εφήβους και Οικογένειες
Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών  
Και συναποφασίσαμε τα κάτωθι: 
1) Την άρνηση της απεχθούς σύναψης συμβάσεως που προτάθηκε από τον ΕΟΠΥΥ στις 23/12/2016, η οποία υποβιβάζει τις Επιστήμες που ασχολούνται με την Ειδική Αγωγή (Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους) και οδηγεί στην εξαθλίωση και στον αφανισμό των Θεραπευτών με άμεσο αντίκτυπο στους ίδιους τους Ασφαλισμένους και στα Παιδιά αυτών! 
2) Άμεση συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κύριο Παύλο Πολάκη! 
3) Οργάνωση κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση αξιοπρεπών παροχών υπηρεσίας και συνθηκών εργασίας!  
Ζητούμε τη συμπαράσταση των Γονέων, των Συλλόγων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και των υπόλοιπων Επαγγελματικών Κλάδων που πλήττονται από τις πολιτικές του Υπουργείου Υγείας!  
Με εκτίμηση,
Τα Διοικητικά Συμβούλια
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.