DEATH
Ένα μαυροφορεμένο φαντασματάκι, με μια λευκή μάσκα τριγυρνάει στο δάσος. Γύρω του σκιουράκια, κουνελάκια, υπέροχα δροσερά λουλούδια. Όταν όμως το χέρι του φαντάσματος ακουμπάει ένα ζώο, αυτό πεθαίνει. Όταν αγγίζει ένα λουλούδι, αυτό μαραίνεται. Ξαφνικά σε ένα ξέφωτο βλέπει ένα όμορφο ελάφι και κυριολεκτικά μαγεύεται. Θέλει να το αγγίξει αλλά διστάζει. Γιατί ξέρει πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε και τέλος της ζωής για το ζώο. Αν και η έκφραση στο πρόσωπο του φαντάσματος δεν είναι ορατή, εξαιτίας της μάσκας, σχεδόν μπορεί κανείς να αισθανθεί τη μοναξιά που νοιώθει. Αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Γιατί το φαντασματάκι είναι ο Θάνατος.
Οι μήνες περνούν και ο Θάνατος αν και ερωτευμένος δεν μπορεί ποτέ να αγγίξει το ελαφάκι που συμβολίζει την ίδια τη ζωή. Δεν το αφήνει όμως ποτέ μόνο. Είναι εκεί για να το προστατεύει από τη βροχή και το χιόνι ή να το προσέχει όσο κοιμάται. Πάντα όμως από απόσταση.
Μέχρι που κάποια στιγμή συμβαίνει κάτι απρόσμενο…
Το «The Life of Death» είναι ένα μικρού μήκους animation της Ολλανδής Marsha Onderstijn , εξαιρετικής αισθητικής με τα σχέδια μάλιστα να είναι όλα φτιαγμένα στο χέρι, κάτι που πλέον στην εποχή μας είναι εξαιρετικά σπάνιο. Η μουσική (Ramon de Wilde) είναι μαγευτική και δεν είναι τυχαίο πως έχει τύχει ιδιαίτερα θετικών σχολείων σε σειρά φεστιβάλ animation που έχει προβληθεί.
Πέρα όμως των καλλιτεχνικών ή τεχνικών χαρακτηριστικών, αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι η εξήγηση που προσπαθεί να δώσει για το Θάνατο αλλά και η εξαιρετική «προσωποποίηση» του Θανάτου όχι ως ένα «πλάσμα» που όλοι μισούν και φοβούνται αλλά ως μια μοναχική και θλιμμένη ύπαρξη που αναζητά την επαφή και την επικοινωνία με όλα τα θαυμαστά και υπέροχα που συνθέτουν τη ζωή…
Αλλά ο,τι και να σας πούμε, απλά πρέπει να το δείτε και τώρα πια, μπορείτε να το απολαύσετε μέσω διαδικτύου αφού εδώ και περίπου ένα μήνα η δημιουργός του το «ανέβασε» στο Vimeo, εμείς σας το δίνουμε στο youtube που βρήκαμε.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.