Δεν ξέρουμε αν η διαφορετική ματιά οφείλεται και στην ήσυχη και τραβηγμένη θάλασσα που συναντήσαμε στον Κυριακάτικο περίπατό μας, αλλά αισθανθήκαμε πολύ ικανοποιημένοι όταν διαπιστώσαμε ότι πλέον η ετοιμόρροπη σκάλα και μισογκρεμισμένοι τοίχοι στα δύο κύρια κτίρια του συγκροτήματος ΠΙΚΠΑ στην Αγία Τριάδα έχουν αποκατασταθεί.

Η διοίκηση Μαυρομάτη, υλοποιώντας τον πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για τη «Συντήρηση Κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ του Δήμου Θερμαϊκού» με προϋπολογισμό 47.700 ευρώ που έγινε ένα χρόνο πριν (Φεβρουάριος 2016), κατάφερε να συμμαζέψει την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρισκόταν το ΠΙΚΠΑ. Και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στην διοίκηση του δήμου.


Οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν το γκρέμισμα της "σπασμένης" και επικίνδυνης σκάλας, η στήριξη του κτιρίου με πέλματα και τσιμεντένια βάση προς την πλευρά της ακτογραμμής και η αποκατάσταση της μισοκατεστραμμένης βεράντας του κτιρίου στο δυτικό τμήμα.


Επίσης πέλματα και στήριξη με νέα τσιμεντένια βάση έγιναν και στο ανατολικό κτίριο, στο οποίο αντικαταστάθηκε ο γκρεμισμένος τοίχος και μπήκαν καινούργια κουφώματα και έτσι προστατεύτηκαν ο όποιος ξενοδοχειακός εξοπλισμός είχε κατορθωθεί να σωθεί από τις διαρκείς επί ετών επιθέσεις κλεφτών και πλιατσικολόγων.

Η φωτο από ρεπορταζ ένα χρόνο πριν

Όπως προείπαμε η θάλασσα, τραβηγμένη όπως ήταν, φάνταζε αρκετά μακριά από τα κτίρια. Δεν ξέρουμε αν "έπεσε" και πρόσθετη άμμος, όπως έγινε σε όλη την παραλιακή ζώνη της Αγίας Τριάδας, που είχε κυριολεκτικά εξαφανιστεί μετά την φονική πλημμύρα του περασμένου Σεπτέμβρη. 

Αν δεν "ρίχτηκε" από τα δεκάδες βαριά μηχανήματα και φορτηγά που φιλοξενούνται στους χώρους του ΠΙΚΠΑ, που μετονομάσθηκε σε χώρο εργοταξίου, πιστεύουμε πως θα μπορούσε να γίνει ακόμα και τώρα. Αφού βέβαια απομακρυνθούν με έναν πολύ καλό καθαρισμό όλα τα απορρίμματα που είναι συγκεντρωμένα κατά μήκος της παραλίας από το ΑΚΤΙΟ έως και το ΠΙΚΠΑ.


Για τη σύγκριση μεταξύ των δύο καταστάσεων στο ΠΙΚΠΑ συμπεριλαμβάνουμε και φωτογραφίες από το περσινό ρεπορτάζ του ακτιβιστή (μπορείτε να το δείτε εδώ)

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.