του ακτιβιστή

Προφανώς παρανοήσαμε αρχικά και ήμασταν έτοιμοι να συγχαρούμε τον δήμο για την πρωτοβουλία ίδρυσης "Κέντρου Νεότητας" στον Δήμο Θερμαϊκού, όπως τιτλοφορείτο το δελτίο τύπου που λάβαμε. Και προφανώς δεν θα είμαστε οι μόνοι που, όταν ακούσαμε "κέντρο νεότητας"  πιστέψαμε πως πρόκειται για μια εστία νεότητας που θα μπορούσαν να την κάνουν χώρο κατά δικό τους οι νεολαίοι μας όπου συνευρισκόμενοι θα συμβίωναν στον ελεύθερο χρόνο τους, αλλάζοντας ιδέες, δημιουργώντας τοπικά καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, ζυμώνοντας ακόμα και πολιτικές απόψεις και κυρίως ψυχαγωγούμενοι σε έναν ελεύθερο χώρο από ποδηγετήσεις κομματικές, εμπορικές, επαγγελματικές ή άλλες.

Δυστυχώς όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου, δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο ...

Ο τίτλος αναφέρεται στη δημιουργία μιας ακόμα κρατικής - δημοτικής υπηρεσίας, που στόχο έχει να προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις υπάρχουσες δομές πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Θερμαϊκού, μετά από πρότασή του, εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας «Πρόσκληση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας (ΕΚΤ)» του επιχειρησιακού προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», χρηματοδοτείται με 177.120 € και εξασφαλίζεται η στελέχωσή του Κέντρου με τρεις υπαλλήλους.

Καθόλου άσχημα θα μου πείτε .... Κι αυτό είναι καλό για τον Δήμο και ιδιαίτερα για τις ιδιαίτερα πληττόμενες ευπαθείς νεανικές κύρια ομάδες με τις στρατιές των ανέργων.


Ποιός ο ρόλος του Κέντρου Νεότητας

Η νέα αυτή δομή έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, την εξυπηρέτηση και τη διασύνδεση των δημοτών με όλες τις υπηρεσίες και τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Δήμο Θερμαϊκού.

Το Κέντρο Κοινότητας, με τη νέα αυτή δομή, θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τα επιδόματα και τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται, αλλά και για το πώς μπορούν να ωφεληθούν από τα διάφορα προγράμματα που εκπονούνται, κατά καιρούς, από τα Υπουργεία. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με υπηρεσίες και δομές του Δήμου, θα παρέχει υπηρεσίες που θα αποβλέπουν στην υποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους, διασφαλίζοντας την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του έτους ο Δήμος Θερμαϊκού εξασφάλισε και χρηματοδότηση συνολικού ύψους 341.640 ευρώ, για τρία (3) χρόνια, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Συσσιτίου (215.280 ευρώ) και του Κοινωνικού Φαρμακείου (126.360 ευρώ), καθώς και την πρόσληψη τεσσάρων (4) και δύο (2) υπαλλήλων, αντίστοιχα.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.