του ακτιβιστή

Δεν πέρασαν ούτε 10 μέρες από την ημέρα που αναρτήσαμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με την εγκατάλειψη του ΚΑΠΠΑ. Αραχνιάζει το ΚΑΠΠΑ γράψαμε (εδώ) αφού   ως γνωστόν πριν δύο χρόνια επανήλθε στην κυριότητα του Δήμου Θερμαϊκού χωρίς να φαίνεται να κινείται κάτι για την εκμετάλευση αυτού του σημαντικού δημοτικού θησαυρού. Και να που στην προγραμματισμένη αυριανή συνεδρίαση θα αποφασιστεί ή όχι η διενέργεια δημοπρασίας για την ενοικίασή του.
Δεν ήταν κάτι νέο για μας αφού φροντίσαμε να έχουμε μια συνάντηση με το δήμαρχο τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να διαπιστώσουμε που ακριβώς βρίσκεται το θέμα και ποιες ήταν οι σκέψεις του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη μετά την πρόσφατη ανάρτησή μας.
Μας είχε ξεκαθαρίσει με πλήρη ειλικρίνεια πως εξαιτίας του δυσβάστακτου για τα οικονομικά του δήμου κόστους λειτουργίας του είναι αδύνατον να μπορέσει να το λειτουργήσει ο δήμος και τότε μας αποκάλυψε τις προθέσεις του για τον διαγωνισμό τον οποίο ήδη φέρνει προς συζήτηση και έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση.

Όπως διαβάζουμε στην εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση προτίθεται να το ενοικιάσει για χρονικό διάστημα 25 ετών και μάλιστα προβλέπεται πως "ο μισθωτής θα αναλάβει το σύνολο ή μέρος της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής του ακινήτου και θα προβεί σε τυχόν πρόσθετες παροχές , σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ειδικότερα στους όρους διακήρυξης της δημοπρασίας". Πιστεύουμε ότι οι πρόσθετες παροχές θα αφορούν - όπως μας εξήγησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης - την απρόσκοπτη κάλυψη αναγκών των ΑΜΕΑ όπως και τις χαμηλότερες τιμές που θα πρέπει να απολαμβάνουν οι δημότες Θερμαϊκού.
Στους όρους περιλαμβάνεται όλο το συγκρότημα του ΚΑΠΠΑ (εκτός του αμφιθεάτρου που παραμένει για 10 ακόμη χρόνια στο ΚΑΠΠΑ 2000) καθώς και το περιβάλλον αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων (τριάντα συν εκατό).
Σκοπός της  εκμίσθωσης (όπως αναγράφεται στην εισήγηση που υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παναγιώτη Μήλιο)  δεν είναι άλλος από "την δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης της περιοχής «Τσαϊρια» και των εγκαταστάσεων ΚΑΠΠΑ 2000 με την προσέλκυση νέων επενδύσεων αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα αποτελώντας πρότυπο αθλητικού κέντρου που είναι απαραίτητο για τα άτομα με αναπηρία ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και για τους πολίτες του Θερμαϊκού".


Μπορεί να καθυστέρησε η σχετική εισήγηση. Μπορεί να πιστεύαμε πως θα έπρεπε να το λειτουργήσει άμεσα με την παραλαβή του ο Δήμος. Αλλά πραγματικά επιχαίρουμε στην προοπτική επιχειρηματικής αξιοποίησής του επ' ωφελεία του τόπου και της νεολαίας μας και ειδικά πριν αυτό καταντήσει ένα ακόμα κτιριακό κουφάρι, όπως το ΑΚΤΙΟΝ, το ΠΙΚΠΑ και το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.