Με αφορμή τη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων στη χώρα, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του Π.Δ. για το νέο χάρτη της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος μας θα έχει ένα μόνο Α.Τ., η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού δηλώνει ότι είναι πέρα για πέρα αντίθετη στην απόφαση αυτή της Κυβέρνησης, όπως ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης είχε επισημάνει , πριν περίπου ένα χρόνο, κατά την επίσημη συνάντηση των Δημάρχων, που είχε πραγματοποιηθεί στο Αστυν. Μέγαρο Θεσ/νίκης, με τον Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκη.

Μάλιστα στις 10-12-15 ο Δήμος μας είχε αποστείλει και έγγραφο στο Υπουργείο μετά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το 2016 ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης επισκέφθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα που θα προκύψουν από την ενδεχόμενη συγχώνευση, όταν μάλιστα και τα τρία κτίρια που στεγάζονται σήμερα τα Αστυν. Τμήματα είναι δημοτικά και δεν επιβαρύνουν διόλου τον προϋπολογισμό του Υπουργείου.

Δυστυχώς φάνηκε ότι ο διάλογος των αιρετών με την ηγεσία του Υπουργείου ήταν προσχηματικός, αφού δε λήφθηκαν υπόψη καθόλου οι ενστάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγμα που επιβεβαιώνεται σήμερα ότι οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες.

Μάλιστα, κάποιοι σήμερα επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την εξέλιξη αυτή, αλλά είναι ορατό ότι με την προσπάθειά τους αυτή παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες. Ξέρουν και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι ευθύνονται για τη συρρίκνωση των Αστυν. Τμημάτων και προσπαθούν λαϊκίζοντας να μεταφέρουν τις πασιφανείς ευθύνες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.