του Ray McGovern, (Βετεράνος επιτελής CIA), 17-2-17

[Το επιχείρημα περί ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, που υψώθηκε ως σημαία αντεπανάστασης του Υπερκράτους για την αμφισβήτηση και ανατροπή της εκλογής του νέου Προέδρου, υιοθετήθηκε και κραδαίνεται στην Ευρώπη ως ρόπαλο εναντίον των αντιπάλων των εκλεκτών του Συστήματος, στις επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία, και ως χρήσιμο φόβητρο για την ενίσχυση της χρησιμότητας του ΝΑΤΟ. Μετά την κ. Μέρκελ, ο κ. Μανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, καλεί κραυγαλέα το χρήσιμο αυτό φόβητρο σε βοήθεια των δημοσκοπικών ποσοστών του. Αρμόδιο αντίλογο σ’ αυτό το φαινόμενο επιδημικής υστερίας, απότοκης πανικού, παρέχει άρθρο του διακεκριμένου και με παράσημο της CIA επικεφαλής άλλοτε των αναλύσεών της και εντεταλμένου για την ενημέρωση σειράς προέδρων των ΗΠΑ κ. Ρέυ Μακγκόβερν, του οποίου παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία, με τις δικές του υπογραμμίσεις:]

Απόδοση: Μιχαήλ Στυλιανού


«Κατόπιν πολύμηνων ερευνών και υπό πιεστική πολιτική ατμόσφαιρα, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία ηλεκτρονικών υποκλοπών ή εκστρατείας παραπληροφόρησης κατευθυνόμενων από τη Μόσχα με στόχο τον επηρεασμό της εκλογικής διαδικασίας στη Γερμανία.

Η κοινή έρευνα των δύο βασικών γερμανικών υπηρεσιών, της BND και της VfV (εξωτερικών πληροφοριών-κατασκοπείας και εσωτερικών-αντικατασκοπείας) ξεκίνησε πέρυσι για την τεκμηρίωση καταγγελιών ότι η Ρωσία αναμειγνύεται στις γερμανικές πολιτικές υποθέσεις και επιχειρεί να διαμορφώσει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

΄Όπως η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών που παραπληροφορούνται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι περισσότεροι Γερμανοί είχαν παραπεισθεί ότι το Κρεμλίνο είχε επέμβει με υποκλοπές επικοινωνιών και «προπαγάνδα» στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές και βοήθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί πρόεδρος.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες σπανίως δαγκώνουν το χέρι που τις ταΐζει και γνωρίζουν πως η πιο μεγάλη γαβάθα είναι ο σταθμός της CIA στο Βερολίνο, με τις κορυφαίες οδηγίες να έρχονται από το αρχηγείο της υπηρεσίας στο Λάνγκλεϋ της Βιρτζίνια. Αλλά αυτή τη φορά, σε μια ασυνήθη εξαίρεση από τις προηγούμενες πρακτικές, οι αναλυτές της BND και της MfV αποφάσισαν να λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι άνδρες.

Ενώ ο τέως Διευθυντής της CIA Τζων Μπρένερ επέβαλε στους αναλυτές της υπηρεσίας του να προσφύγουν σε αναιμικές «εκτιμήσεις» ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, οι μυστικές υπηρεσίες του Βερολίνου διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς και έκλεισαν την έρευνά τους.

΄Εκαναν όμως και κάτι σημαντικότερο, κοινοποίησαν τα συμπεράσματά τους σε μια συστημική εφημερίδα, την Sueddeutsche Zeitung, κινούμενοι από την πατριωτική σκέψη ότι και ο γερμανικός λαός θα έπρεπε να γνωρίζει την αλήθεια.»

Όχι τρωκτικά πλέον.

Υπό τον ανωτέρω χαρακτηριστικό υπότιτλο ο βετεράνος των μυστικών υπηρεσιών αρθρογράφος τονίζει τα ακόλουθα –σε συντομία- για την επιλογή των δύο υπηρεσιών υπέρ της αλήθειας:

« Ο πρόεδρος της ΒΝD Bruno Κahl, ακολουθώντας στ’ αχνάρια του διευθυντή της CIA, σε μια σπάνια συνέντευξη στην Sueddeutsche Zeitung, δήλωσε πως συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της CIA για την παρέμβαση των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές και πρόσθεσε:

«Η Ευρώπη και η Γερμανία ειδικότερα είναι τώρα η εστία αυτών των πειραμάτων απονομιμοποίησης της δημοκρατίας. Η πίεση στη δημόσια συζήτηση και επί της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτη.»

( Σημείωση μετφ: ΄Οπως μας πληροφόρησε ο κ. Ρωμανός Γεροδήμος στο εικοσασέλιδο (επίσημο;) δελτίον πληροφοριών που δημοσίευσε υπό τον τίτλο «Η Ρωσία Επιτίθεται στη Δύση», και «η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε τον Νοέμβριο ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις και εκστρατεία παραπληροφόρησης σε καθημερινή βάση και ότι υπάρχει προσπάθεια επηρεασμού της προεκλογικής εκστρατείας».)

«΄Ετσι- συνεχίζει ο βετεράνος αρμόδιος για την ενημέρωση Αμερικανών προέδρων Ρέϋ Μακγκόβερν- θα πρέπει ν’ αποτέλεσε ανεπιθύμητη έκπληξη για τον κ. Bruno Κahl , πρόεδρο της ΒΝD, η ανακάλυψη ότι οι αναλυτές της υπηρεσίας του πήραν θέση υπέρ του σεβασμού της ακρίβειας των πληροφοριών και δεν επέλεξαν την ευλυγισία των Αμερικανών συναδέλφων τους.

Οι αναλυτές του δεν βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία ότι το Κρεμλίνο εργαζόταν για να υπονομεύσει τη δημοκρατική διαδικασία στη Γερμανία και το εδήλωσαν. Ακόμη χειρότερο, από την αμερικανική άποψη, οι δύο γερμανικές μυστικές υπηρεσίες αντιστάθηκαν στη συνηθισμένη πίεση ηγετικών παραγόντων στο Βερολίνο να συσκευάσουν οποιεσδήποτε ανώδυνες πληροφορίες μπορούν σε ένα αντιρωσικό μωσαϊκό κατά το αμερικανικό πρότυπο, ένα είδος σουρεαλιστικού πίνακα της πραγματικότητας.

Αλλά τι κάνουν οι πανίσχυροι κυβερνητικοί παράγοντες όταν οι υφιστάμενοί τους επιστρέφουν με «όχι ορθά» συμπεράσματα; Ελλείψει στοιχείων για υποκλοπές από το Κρεμλίνο, οι Γερμανοί επέλεξαν τώρα μια μέθοδο με την οποία οι πληροφορίες μπορούν να «ζυμωθούν» ευκολότερα.

Όπως έγραψε η Sueddeutsche Zeitung, « Το γραφείο της ΄Ανγκελας Μέρκελ διέταξε τώρα μια νέα έρευνα. Ειδικότερα «μια ομάδα ψυχολογικών επιχειρήσεων», μαζί με τις BND και MfV, θα εξετάσουν την ειδησεογραφία των ρωσικών πρακτορείων ειδήσεων για την Γερμανία.» Μπορούμε να περιμένουμε ότι οποιαδήποτε άρθρα δεν εμφανίζουν τον Πούτιν με αμφίεση διαβόλου θα κριθούν «ρωσική προπαγάνδα».

Την επομένη της δημοσίευσης των συμπερασμάτων της έρευνας από την Sueddeutsche, κάποια άλλα έντυπα έκαναν μια σύντομη αναφορά στην εντυπωσιακή είδηση. Το Νιούσγουηκ και το Πολίτικο της αφιέρωσαν τρεις παραγράφους. Εάν οι Αμερικανοί πληροφορήθηκαν την είδηση αυτό πιθανώς είναι χάρις στην RΤ (Russia Today), τον αποδιοπομπαίο τράγο της έκθεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που καταγγέλλει την ρωσική «προπαγάνδα».

Πολλοί Αμερικανοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως δεν μπορούν να εμπιστεύονται την Αμερικανική Τηλεόραση για ακριβείς ειδήσεις και στρέφονται προς την RΤ για να ακούσουν τουλάχιστον και την άλλην πλευρά των σημαντικών ειδήσεων.»



Raymond McGovern .[1] McGovern was a CIA analyst from 1963 to 1990, and in the 1980s chaired National Intelligence Estimates and prepared the President's Daily Brief. He received the Intelligence Commendation Medal at his retirement, returning it in 2006 to protest the CIA's involvement in torture.[2] McGovern's post-retirement work includes commentating on intelligence issues and in 2003 co-founding Veteran Intelligence Professionals for Sanity.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.