170309_NewEinstein.jpg
Η επιστημονική της διαδρομή τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει πολλούς να την συγκρίνουν με τον Albert Einstein. Κι ας είναι μόλις 23 ετών.
Η Αμερικανίδα -με ρίζες από την Κούβα και την Πολωνία- Sabrina Gonzalez Pasterski, πέρασε για πρώτη φορά τις πύλες του MIT όταν ήταν μόλις 14 ετών. Μάλιστα τότε είχε ήδη κατασκευάσει από μόνη της ένα μικρό αεροπλάνο, το οποίο και πιλόταρε.
Τώρα, στα 23 της, η Pasterski  -η οποία στο μεταξύ αποφοίτησε από το ΜΙΤ με τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό- κάνει το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, συνεχίζοντας την εξερεύνησή της στον κόσμο της κβαντικής φυσικής και της θεωρίας των χορδών, σύμφωνα με τον Independent.
Το 2010 βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Εμπορικής Αεροπορίας του Ιλινόις, το 2013 και το 2015 έλαβε υποτροφίες από το ΜΙΤ και το Ίδρυμα Hertz, ενώ συμπεριελήφθη στη λίστα του «Forbes» με τους 30 πιο επιτυχημένους ανθρώπους κάτω των 30 ετών.
Στο βιογραφικό της υπάρχει και μία έρευνα που συνυπογράφεται από τον Στίβεν Χόκινγκ, ενώ έχει καταφέρει να μαγνητίσει το ενδιαφέρον της NASA.
H 23χρονη διαθέτει τη δική της ιστοσελίδα (Physics Girl) όπου δημοσιοποιεί τις μελέτες της, με γνωστότερη αυτή του «τριγώνου», όπου συνδέει διάφορες ιδέες της Φυσικής.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.